Gönderen Konu: tavan lambası nasıl sökülür  (Okunma sayısı 18203 defa)

Çevrimdışı berkay35

• Profili Görüntüle
tavan lambası nasıl sökülür
« : 20 Mayıs 2011, 20:12:20 »
değerli arkadaşlarım tavan lambasında kısa devre oldu geçen gün sigortası patladı ama onun sigortası patlayınca otomatik olarak cam düğmeleri uzaktan kumanda ve arka tavan lambaları çalışmaz oldu bu öndeki tavan lambasını nasıl sökerim bi yardım edin nasıl sökecem bunu sökeyimki içindeki kısa devreyi çözeyim  ???

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
Ynt: tavan lambası nasıl sökülür
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2011, 00:42:33 »
kardes gecmıs olsun aynı sorun bende de olmustu camlar felan acılmıyordu sıgortaları degıstı kople
crybox

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2011, 09:52:37 »
tavan lambasının öncelikle ön kısımda bulunan parlak camını tırnaklarını kırmadan söküyorsun geçmelidir. o çıktıktan sonra zaten 2 adet vida göreceksin ampüllerin dibinde onları sökünce soketi de çkardıktan sonra komple indirebilirsin aşağı.

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2011, 12:48:19 »
tavan lambasını niye söküyorsun ki, eğer daha önce kurcalanmadıysa lamba
sigortayı değiştir kaç amper olduğu yazar tabloda,
muhtemelen camlarla aynı sigortaya bağlı olduğu için camlar devre dışı kalmıştır.

Çevrimdışı berkay35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2011, 22:59:26 »
tavan lambasının öncelikle ön kısımda bulunan parlak camını tırnaklarını kırmadan söküyorsun geçmelidir. o çıktıktan sonra zaten 2 adet vida göreceksin ampüllerin dibinde onları sökünce soketi de çkardıktan sonra komple indirebilirsin aşağı.
o camı söktüm tırnaklarını kırmadan ama vida mida göremedim altında hiç  :-\

tavan lambasını niye söküyorsun ki, eğer daha önce kurcalanmadıysa lamba
sigortayı değiştir kaç amper olduğu yazar tabloda,
muhtemelen camlarla aynı sigortaya bağlı olduğu için camlar devre dışı kalmıştır.

zaten tavan lambasıyla bişey yapmış benden önce kullanan herif sağa sola kayan düğme çalışmıyodu geçen gün detaylı bi temizlik yapayım dedim tavanı sildim lambanın üstüde kirlenmiş parmak izi filan siyah siyah onu sileyim derken o düğmeyi sağa sola kaydırdım çatır çutur kıvılcımlar koptu sigorta kutusundanda ses geldi açtım baktım patlamış sigortası yenisini takayım dedim zaten dokandırmamla beraber onunda patlaması bir oldu tavan lambasının içinde kısa devre oldu galba bu yüzden sökmem lazım

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2011, 23:03:05 »
Kardeş ben de söktüm vidaları var. biraz zor görünüyor olabilir derinde kalıyolar baya. bi ışık yardımı ile bak.

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2011, 13:06:12 »
zaten tavan lambasıyla bişey yapmış benden önce kullanan herif sağa sola kayan düğme çalışmıyodu geçen gün detaylı bi temizlik yapayım dedim tavanı sildim lambanın üstüde kirlenmiş parmak izi filan siyah siyah onu sileyim derken o düğmeyi sağa sola kaydırdım çatır çutur kıvılcımlar koptu sigorta kutusundanda ses geldi açtım baktım patlamış sigortası yenisini takayım dedim zaten dokandırmamla beraber onunda patlaması bir oldu tavan lambasının içinde kısa devre oldu galba bu yüzden sökmem lazım

hımm anladım, o düğmeye bağlı metal parçalar var, düğme hareket ettikçe metaller birbirine değiyor öyle çalışıyor sistem.
metallerden biri çıkmıştır yerinden sende oynatınca ark yapmıştır.
sökmesi basit lambanın dış camını çıkardıktan sonra herşey ortada, biraz derinde vidalar
tam hatırlamıyorum ama torklada çıkıyor olabilir o vidalar, sonra kasayı tırnaklarından kurtarıp dışarı alırsın.  ;)

Çevrimdışı berkay35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2011, 13:08:06 »
ilginiz için teşekürler bugün bakıcam biyanını yapalım derken başka biyanından sorun çıkarıyo araba  >:( geçende turbo patladı iptal edip kullanıyoduk turbo bulana kadar şindide acayip bi duman atmaya başladı