Gönderen Konu: Golf 4 Yayları Isıtma  (Okunma sayısı 12182 defa)

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
Golf 4 Yayları Isıtma
« : 23 Mayıs 2011, 23:59:55 »
Arkadaşlar aracıma spor yay almak yerine yayları ısıtıp aracı öyle düşürmek istiyorum.
Bu işlemin herhangi bir zararı olur mu hiç uygulayan var mı?yorumlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı golfüçyüs

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: -
Ynt: Golf 4 Yayları Isıtma
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2011, 02:03:59 »
abi şahinci bi arkadaşım yapmıştı aynısını sen düşün :D o işin şakası zararı varmı bilmiyorum

Çevrimdışı onurc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2011, 03:38:20 »
Bende mi şahin ci oluyorum kardeş ? dediğin olayı son model audıler bmw ler yapıyor. neyse
ben önleri 6.5 arkaları 6 cm oranında düşürdüm . denildiği gibi pres uygulanarak yapılıyor. yay ölür diyorlar ama. başka çare yok o kadar düşürücek bir yay varsa söylesinler. coıl alıcak ımkan zaten yok. ben yaptım hiçbi şikayetim yok.ön takıımım yapılalıda bayağı olmuştu. yaklaşık 3 aydır da bu şekilde geziyorum. ön takımda hiçbir zararı olmadı. vırajlardada bir sıkıntısını görmedim.kendı tercıhın abıcım.
ok men 8) let s go   :halazn:

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2011, 04:07:13 »
Isıtılarak kısaltılan yay:

1-Çok sert olur konforu bozar.
2-Ön takımın çabuk dağılmasına neden olur.
3-Amortisörlerin patlar.
4-Yaylar aynı ölçüde stabil olarak kısalmıyacağından arabanın dengesi bozulur

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2011, 04:11:11 »
Bende mi şahin ci oluyorum kardeş ? dediğin olayı son model audıler bmw ler yapıyor. neyse
ben önleri 6.5 arkaları 6 cm oranında düşürdüm . denildiği gibi pres uygulanarak yapılıyor. yay ölür diyorlar ama. başka çare yok o kadar düşürücek bir yay varsa söylesinler. coıl alıcak ımkan zaten yok. ben yaptım hiçbi şikayetim yok.ön takıımım yapılalıda bayağı olmuştu. yaklaşık 3 aydır da bu şekilde geziyorum. ön takımda hiçbir zararı olmadı. vırajlardada bir sıkıntısını görmedim.kendı tercıhın abıcım.

Onur standart amortisörlerle 6cm düşüremezsin,amortisörün yapısı buna izin vermez,spor amortisör veya coil takman lazım zararını henüz görmediysen bile yakın zamanda acısı yavaş yavaş çıkmaya başlar. En basitinden sana şöyle bir örnek veriyim,bir arkadaşım senin gibi Passat 3BG'sini 6-7 cm düşürdü. 1 sene sonra sonuç;kuleler açma yaptı düzelmesi için şimdi araç şaseciye gidecek. Passat'ın şasesinin başına bu geldiyse Polo'nun şaseleri ne hale gelir sen düşün

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2011, 04:14:16 »
Yüksel aracını düşürmen için sana başka bir öneri AG marka pek duyulmamış 30cm alçalma sağlayan ucuz yollu spor helezonlar var. İstersen 210 lira ve 12 taksit imkanı var. Isıtmadan 10 kat sağlıklıdır,aklında olsun ;)
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 04:14:31 Gönderen: freegane »

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2011, 09:51:22 »
Arkadaşlar aracıma spor yay almak yerine yayları ısıtıp aracı öyle düşürmek istiyorum.
Bu işlemin herhangi bir zararı olur mu hiç uygulayan var mı?yorumlarınızı bekliyorum.

2003 model bir araca bu eziyeti yapacak düşünceye sahip olmanı yadırgadım dostum  :'(

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2011, 12:46:01 »

yay ısıtmak mı?
suyu alındıktan sonra tekrar ısıtılan metallerın kırılganlığının arttığı bilinen bir fizik kanunu  ;)
araca yapılan eziyet bir yana, birgün bir virajda Allah Korusun ne olduğunu anlamazsın, kaldı ki trafikte sadece sen yoksun...
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 12:46:53 Gönderen: R-Line »

Çevrimdışı berkay35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2011, 13:10:49 »
Isıtılarak kısaltılan yay:

1-Çok sert olur konforu bozar.
2-Ön takımın çabuk dağılmasına neden olur.
3-Amortisörlerin patlar.
4-Yaylar aynı ölçüde stabil olarak kısalmıyacağından arabanın dengesi bozulur
:tamamdir

ben yaptım pişmanım sakın öyle bi hata yapmayın

Çevrimdışı ReDDeviL

• Aℓтαη Dємιякαуα
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2011, 16:37:13 »
Gani abi herseyi cok guzel anlatmis bencede isitma olayina girmeyin guzelim arabaya zarar gelmesin guzel goruntu icin isitma
Yaparak kacindgmiz masrafin bir kac kati daha sonra cikabilir :-\
ADK

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Mayıs 2011, 17:33:21 »
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekürler.dediğiniz gibiyse o zaman vazgeçecez ısıtma işinden ve spor yay takcaz.benim derdim aracı çok fazla düşürmek değil zaten o şekilde kullanamam.çamurluklardaki boşluğu alayım yeter.lastik yanakları ve jantla oynamıcam.bunun yapmak için 3.5 cm yay takmamız yeterli olur mu?5 cm çok düşürceği için pek düşünmüyorum.

Bu ürünler nasıl sizce?

Volkswagen golf 4 1997-2003 yillari icin helozen yay alcatma se - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da

spor-yay-eng-tuning-48353847/detay/?" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">FK Volkswagen Golf 4 Spor Yay ENG TUNİNG - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da

Ayrıca bu ön tampon altındaki siyah boyasız tampon eki düşürdükten sonra epey yaklaşacak yere onu söksek nasıl bir görüntü oluşur sizce?

« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 17:37:06 Gönderen: Yükselgfb »

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #11 : 24 Mayıs 2011, 17:54:30 »
O esnek bir parça
Sökmeye gerek yok, sürt gitsin.
3.5cm iyidir, ihtiyacını görür.
Sıfır al
Koni, H&R, Vogland, Eibach ve hatta mümkünce Weitec, KW gibi isim yapmış bir firmadan yay al.
Komforu biraz da olsa korumak için en kısa zamanda da spor amortisör tak.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
« Yanıtla #12 : 24 Mayıs 2011, 23:19:09 »
evet o siyah parça zaman zaman sürtüyor ama hiç bir şey olmuyor..ben 1.5 ay önce eibach  yay aldım gayette güzel yumuşak bir yay ...konforum hiç bozulmadı desem yeridir ..
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı fat34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2011, 23:34:08 »
evet o siyah parça zaman zaman sürtüyor ama hiç bir şey olmuyor..ben 1.5 ay önce eibach  yay aldım gayette güzel yumuşak bir yay ...konforum hiç bozulmadı desem yeridir ..

peki konforun arttı mı? nasıl izlenimlerin?