Bence akü değiştirme ile bu sorunu çözemezsiniz, Benim araca lpg ilk takıldığında hiç sorun yoktu, çok soğukta bile ilk çalışmada bir titreme yapmadan harika şekilde çalışıyordu. Ortalama 1,5 yıl kadar sonrasında sorun yaşamaya başladım. Sorun ise sadece ilk çalıştırmada araç biraz ısınıncaya kadar titreme oluyor, sonrasında herşey mükemmel...Akümü değiştireli 6 ay oldu akü öldüğünden dolayı. Sıfır mutlu taktırdım, herhangi bir değişim yaşamadım. Aracım comfortline, lpg harici hiçbir ekstra bişey yok, ne ses sistemi, ne de sis farı, stock halde....
Bu durumu ben de çok araştırdım ve ulaştığım sonuç ise Araba ecusu sürekli lpg parametreleri ile çalıştığı için ve bu parametreleri kayıt ettiği için sabah benzindede aynı değerleri uygulamaya kalkıyor.Yani benzini lpg gibi yakmaya çalışıyor.Bunun sonucunda sabah zengin karışım ve sonucunda çiğ yakma ve çalışamama sorunu ortaya çıkıyor...
Fakat aracınızı 1 ya da 2 depo kadar tekrar benzinle kullanın. Tekrar araç ecusu eski parametrelerine dönmeye başlıyor ve yine sorunsuz günlerine dönmeye başlıyor...