Gönderen Konu: aracıma spor yay arıyorum  (Okunma sayısı 11024 defa)

Çevrimdışı golf3405

• hayatı golfde yasadım
    • Profili Görüntüle
aracıma spor yay arıyorum
« : 27 Mayıs 2011, 23:03:12 »
slm aracıma spor yay takcam ama 3.5 cm veya 5 cm  takcam ama 3.5 ve 5 cm yayda ne kadar ınıyo kac cnm iniyo bilgınız varmı arakdaslar
_golf_

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
Ynt: aracıma spor yay arıyorum
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2011, 23:20:52 »
Kullandığın lastik ebatına bağlı olarak kullanman gereken yayda değişiklik gösterir. Öncelikle kullandığın lastik ebatını söylersen ona göre yardımcı olmaya çalışıyım. 2. bir ayrıntı Golf'lerde 5'lik yay takman aracının çok fazla sertleşmesine ve sekmesine neden olur. Bu yüzden görünüm için yay takıyorsan önerim 30-35'lik yay olur. Daha fazla basmak istersen yükseklik ve sertlik ayarlı coil-over kullanman konforunu kaybetmeni engeller

Çevrimdışı golf3405

• hayatı golfde yasadım
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2011, 23:53:07 »
kardeş sana komık gelebılır ama 15 jant var bende 195 65  lastık  :) ama  babama karşı bascam 3.5 bence ideal ama gormeden işte ne takcamı bılmıyorum  yardımcı olursan sevınırım ama bu arada bbs ares gelcek beklemedeyım ama once 15 janta bascam kafama koydum yanı anlıcan
_golf_

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2011, 01:49:28 »
15 janta zaten 5 lik yay takarsan arabanın altını her kasiste sürtersin.3.5'luk yaydan fazlasını takmana gerek yok.

Çevrimdışı crybox

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2011, 04:03:46 »
Kullandığın lastik ebatına bağlı olarak kullanman gereken yayda değişiklik gösterir. Öncelikle kullandığın lastik ebatını söylersen ona göre yardımcı olmaya çalışıyım. 2. bir ayrıntı Golf'lerde 5'lik yay takman aracının çok fazla sertleşmesine ve sekmesine neden olur. Bu yüzden görünüm için yay takıyorsan önerim 30-35'lik yay olur. Daha fazla basmak istersen yükseklik ve sertlik ayarlı coil-over kullanman konforunu kaybetmeni engeller
kardes bu dedıgın coıl-over ayarlanabılen yay ne kadar fıyat olarak? yada nerden alabılırız ? ayarı nasıl arac engebelı yerler ıcın yukselıp ınebılıyormu manuel olarak _?
crybox

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2011, 04:10:00 »
Coilolver'ı indirip kaldırmak o kadar kolay değil aracı life kaldırmak gerekiyor bildiğim kadarıyla.fiyatı 2000 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
tuşla aracın içinden rahat bir şekilde indirip kaldırmak istiyorsan air ride alman lazım o da koray arkadaşımızın dediğine göre 8000 tl  :D
detaylı bilgi için offliner'ın aracını tanıttığı yeri inceleyebilirsin.

OffLineR's Golf MKIV - Air Ride
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2011, 04:10:59 Gönderen: Yükselgfb »

Çevrimdışı KOÇ:)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2011, 05:06:23 »
zaten 5cm yay alsanızda aracınız arkadaşın bahsettiği gibi her kasiste sürtmeyecektir.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2011, 11:56:18 »
zaten 5cm yay alsanızda aracınız arkadaşın bahsettiği gibi her kasiste sürtmeyecektir.

sen 15 jantla 50 mm'lik yay kullandın mı? İnsanları yanlış yönlendirme!!! Golf Mk4 zaten alçak bir araba,standart haliyle bile engebeli yollarda ve yüksek kasislerde sürtebiliyor. O halinden 5cm daha aşağıda olması karter muhafazayı ve tampon altındaki plastik eki her kasiste sürtemen anlamına gelir. Jant ölçünü 17 veya 18'e çekersen 5 lik yay mantıklı olabilir ama 15 jantda durum böyle?

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2011, 12:11:49 »
şimdi yanlış anlamayında
jantın 15 olması ile 17 olmasında ki fark nedir
ben 15 orjinal lastiklerimle, 17 lastiklerimi yanyana koyunca çap olarak hiçbir fark görmüyorum.
dolayısıyla jant büyüdükçe araç nasıl yükseliyor onu çözemedim.

soruya gelince
50mm bence fazla düşürüyor tr şartları için.
30mm ninde düşüp düşmediği belli değil bence
40mm bence en güzel tercih golf için. ama nasıl bulursunuz bilmiyorum. KW da var ama.

Çevrimdışı KOÇ:)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Mayıs 2011, 14:59:57 »
sen 15 jantla 50 mm'lik yay kullandın mı? İnsanları yanlış yönlendirme!!! Golf Mk4 zaten alçak bir araba,standart haliyle bile engebeli yollarda ve yüksek kasislerde sürtebiliyor. O halinden 5cm daha aşağıda olması karter muhafazayı ve tampon altındaki plastik eki her kasiste sürtemen anlamına gelir. Jant ölçünü 17 veya 18'e çekersen 5 lik yay mantıklı olabilir ama 15 jantda durum böyle?
Yok kullanmadım kafadan atıyorum :)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Mayıs 2011, 15:17:51 »
şimdi yanlış anlamayında
jantın 15 olması ile 17 olmasında ki fark nedir
ben 15 orjinal lastiklerimle, 17 lastiklerimi yanyana koyunca çap olarak hiçbir fark görmüyorum.
dolayısıyla jant büyüdükçe araç nasıl yükseliyor onu çözemedim.

soruya gelince
50mm bence fazla düşürüyor tr şartları için.
30mm ninde düşüp düşmediği belli değil bence
40mm bence en güzel tercih golf için. ama nasıl bulursunuz bilmiyorum. KW da var ama.

Birol arabanın jantlarını değiştirdiğin zaman eğer yayları henüz takmadıysan araçta yükselme olmadımı?

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2011, 16:40:02 »
Birol arabanın jantlarını değiştirdiğin zaman eğer yayları henüz takmadıysan araçta yükselme olmadımı?

ben bir fark göremedim,
jant büyük olduğu için öyle görünüyor olabilir ama öyle olmaması lazım.

şöyle söyleyeyim
195-65-R15 e karşılık 225-45-R17 neredeyse birebir denk geliyor.
matıken her iki lastikte jant göbeğinden lastiğin tabanına kadar olan mesafe aynı
yanlış ebat kullanılırsa yükselebilir ama doğru ebatlarda yükselme alçalma olmaması lazım bence.

yanıldığım bir husus varsa, açıklarsanız sevinirim.  :)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2011, 17:05:19 »
hesabın doğru ancak orjinal ölçülerde bile olsa lastik jant ebatlarındaki değişikliklerde aracın 1-2 cm yükselmesi oluyor. nedenini sorma inan bende bilmiyorum ama ne zaman jant ebatı değiştirsek araba kalkıyor

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2011, 18:30:42 »
hesabın doğru ancak orjinal ölçülerde bile olsa lastik jant ebatlarındaki değişikliklerde aracın 1-2 cm yükselmesi oluyor. nedenini sorma inan bende bilmiyorum ama ne zaman jant ebatı değiştirsek araba kalkıyor

birol ganinin yaklaşımı bir nebze doğru.Ebat değişmiyor ama jantın kapladığı alan, dolayısıyla komple lastik jantın yoğunluğu değişiyor.Atıyorum yanak 10 cm kalınlığındaysa üstüne binen yükten dolayı 8 cm yanağa iniyor. (Rakamlar atmasyon) Ama yine atıyorum 17 janta geçtiğinde yanak kalınlığı düşüyor mesela 4 cm, üzerine binen yükten sonra düşse düşse yanak kalınlığı 3 cmye düşüyor.Ha 5 cmlik yay orjinal lastik ebatında takılır mı takılmaz mı bilemem ama ebatları aynı 2 lastik jant takımından biri 15lik olsun diğeri 17, 15lik yere bir nebze daha yakın oluyor.