Gönderen Konu: Pazar günü başıma gelenler :D Okuyun Sizinde başınıza gelebilir  (Okunma sayısı 7991 defa)

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
kayış-hidrolik yağı-hidrolik pompası(sıfır ispanyol ) 150 lira
50 lira işçilik
260 a patladı işin kötüsü denizede gidemedik :D
çok degıl bence ya bnde tipo vardı sx 380 dıreksyıon powerıydı 185de power hortumuydu işçiligide hallettık sen dusun yanı aracın vw

Çevrimdışı infinity3455

• Profili Görüntüle
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
kayış-hidrolik yağı-hidrolik pompası(sıfır ispanyol ) 150 lira
50 lira işçilik
260 a patladı işin kötüsü denizede gidemedik :D
zamanda   bakım  her araca  şart  arabana   biraz daha  ilgi  göster

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
hacı cumartesi sanayideyim diyorum yav :D
Ayda bir mutlaka sanayiye yolum düşer haftasonu pasta cila olayına giricem resimleri çeker koyarım görürsünüz oldukça bakımlı bir araç :D
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
hacı cumartesi sanayideyim diyorum yav :D
Ayda bir mutlaka sanayiye yolum düşer haftasonu pasta cila olayına giricem resimleri çeker koyarım görürsünüz oldukça bakımlı bir araç :D

Bakımlı ama neye göre bakımlı. Bak mesela o dediğin kayışı benim ustam değiştirmeye gerek yok demesine rağmen ben continental marka kayış ile değiştiridim. belki senin başına gelen benim başımada gelecekti.. kolay kolay kopan bişey değil ama seninki kopmuş bu demek oluyorki kayış özelliği tamamen yitirmiş.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı iko

• Profili Görüntüle
aynen kardeşim dkkatli ol bende değiştrdm bnden önceki sahibi yeni değiştrdm demesine rağmen güvenemedm kendi gözümle grmek istedm ne kadar kayış varsa değişti aracın.. ???

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
arkadaşlar sorun kayışta değil hidrolik pompası kilitlediği için kayış koptu :)

Ustanın dediğine göre bu pompanın için bıçaklar varmış o bıçaklarda zamanla aşınıp pompayı kilitleyebiliyormuş. Kilitlenincede haliyle 2 rulman dönerken biri kilitlenince kayış aşınıp kopuyor. Sizinde başınıza gelebilir derken o manada söyledim çünkü benden çıkan parça orjinaldi ömrünü doldurmuş dedi usta. :) :tamamdir

Çevrimdışı iko

• Profili Görüntüle
waaaaayyy şimdi oldu bak bu senden deil peki sen en son ne zaman değiştirdin kayışı bnm kayış değişirken orda o rulman dediin şeylerde değişti orjnliyle pek brşeyde tutmadı..

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
geçmiş olsun kardeşşim:) vw bu ne yapcag belli olmaz:)
Exclusive Garage

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
waaaaayyy şimdi oldu bak bu senden deil peki sen en son ne zaman değiştirdin kayışı bnm kayış değişirken orda o rulman dediin şeylerde değişti orjnliyle pek brşeyde tutmadı..
O rulmanın bağlı olduğu hidrolik pompası kilitlenince rulmanda kilitlendi. Mesele o pover motorumu pompası mı öyle birşeydi onda sorun :D

Çevrimdışı iko

• Profili Görüntüle
O rulmanın bağlı olduğu hidrolik pompası kilitlenince rulmanda kilitlendi. Mesele o pover motorumu pompası mı öyle birşeydi onda sorun :D

neyse ders oldu artık 80-90binde bir bakarsın :D :D geçmiş olsun..