Gönderen Konu: cok fazla yayalanıyoruz  (Okunma sayısı 9713 defa)

Çevrimdışı ilker mk2

• Profili Görüntüle
cok fazla yayalanıyoruz
« : 29 Mayıs 2011, 12:19:11 »
aracımızda coilspring var ve cok yumusak tek elle bagağa hafif bastırınca hemen çöküyo yere haliyle arkaya 2 kişi binincede araba sürüngen oluyo sürtme yapıyo nasıl sertlestirebiliriz yayları mı değiştirmemiz gerekiyo_?

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
Ynt: cok fazla yayalanıyoruz
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2011, 12:35:04 »
aracımızda coilspring var ve cok yumusak tek elle bagağa hafif bastırınca hemen çöküyo yere haliyle arkaya 2 kişi binincede araba sürüngen oluyo sürtme yapıyo nasıl sertlestirebiliriz yayları mı değiştirmemiz gerekiyo_?
bagaja bastırınca sürekli yaylanıyomu yoksa birkereden sonra sertleşiyomu ?
H.G WORKS

Çevrimdışı prens_0606

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2011, 12:44:13 »
baskan aynı sorun bendede vardı araklarda yük takazu var onları bi kontrol et b.ihtimalle kendini yemiştir sarı sünger gibi bişey olması lazım onları degiştir sorunun hallolacaktır degiştirdikten sonrada cıkan yarımıda üzerine koy daha saglıklı olur :tamamdir

Çevrimdışı ilker mk2

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2011, 12:56:46 »
bagaja bastırınca sürekli yaylanıyomu yoksa birkereden sonra sertleşiyomu ?
Hamit abi her bastırışta aynı bikereden sonra sertleşme falan yok hep yumuşak

Çevrimdışı ilker mk2

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Mayıs 2011, 12:58:32 »
baskan aynı sorun bendede vardı araklarda yük takazu var onları bi kontrol et b.ihtimalle kendini yemiştir sarı sünger gibi bişey olması lazım onları degiştir sorunun hallolacaktır degiştirdikten sonrada cıkan yarımıda üzerine koy daha saglıklı olur :tamamdir
amortisörcüye gittim baktı meğer o dediğin körük hiç yokmuş taktırdım sertlesti biraz bir hafta sonra alıştı mı ne olduysa tekrar eski haline döndü yine yumuşak acaba orjinal yaylarını mı taksak

Çevrimdışı prens_0606

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2011, 13:39:05 »
amortisörcüye gittim baktı meğer o dediğin körük hiç yokmuş taktırdım sertlesti biraz bir hafta sonra alıştı mı ne olduysa tekrar eski haline döndü yine yumuşak acaba orjinal yaylarını mı taksak
yokk baskan arac pısık oldugudan  kaynaklanıyo o degiştirdiginseyden 1 tane daha al ikiye böl üzerlerine taktır bende öyle yaptım su an hiç bi sorun yok  :tamamdir

Çevrimdışı ilker mk2

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2011, 13:47:40 »
yokk baskan arac pısık oldugudan  kaynaklanıyo o degiştirdiginseyden 1 tane daha al ikiye böl üzerlerine taktır bende öyle yaptım su an hiç bi sorun yok  :tamamdir
teşekkürler denicem ilk fırsatta :)

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2011, 13:58:02 »
Hamit abi her bastırışta aynı bikereden sonra sertleşme falan yok hep yumuşak
bak ilker belki sana saçma gelebilir kardeşim ama ben bişey söyliyeyim sen amortisörlere baktır yayı boşver muhtemelen sorun amortisörlerde sağlıklı amortisör ilk basışta yaylanır ikincide sertleşir öyle yaayın üzerinde gibi sallanmaz muhtemel sorun amortisöründe yani sen takozu değiştirsende 1 hafta dayanacak amortisör sıkıntılı olduğu için yayın üzerinde devamlı takoza baskı yaparak parçalayacak takoz yaya fazla baskı olduğu zaman amortisörünü zorlamaması için yani bir başka adıda darbe önleyici takoz  :tamamdir
H.G WORKS

Çevrimdışı ilker mk2

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2011, 23:09:59 »
Haklı olabılırsın Hamıt abı amortısorlerın omru dolmus gıbı gelıyo banada bakalım vaktım oldugunda baktırıcam sımdı kamber verdık baya rahatladık ıdare eder bızı baya:)

Çevrimdışı erdem325

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2011, 01:46:19 »
bak ilker belki sana saçma gelebilir kardeşim ama ben bişey söyliyeyim sen amortisörlere baktır yayı boşver muhtemelen sorun amortisörlerde sağlıklı amortisör ilk basışta yaylanır ikincide sertleşir öyle yaayın üzerinde gibi sallanmaz muhtemel sorun amortisöründe yani sen takozu değiştirsende 1 hafta dayanacak amortisör sıkıntılı olduğu için yayın üzerinde devamlı takoza baskı yaparak parçalayacak takoz yaya fazla baskı olduğu zaman amortisörünü zorlamaması için yani bir başka adıda darbe önleyici takoz  :tamamdir

aynen katiliyorum banada amortisorden gibi geldi..
yay arabayi havada tutar, amortisor ise salinimi sonumler..
yani amortisor olmadan sadece yay olsa arac surekli salinarak gider, yada patlak amortisorlede surekli salinir, bu salinim olmasi gerekenden fazla miktarda olur ayrica uzun surer..
amortisor ise salinimi hizlica sonumleyerek aracin daha stabil kalmasini saglar..
banada hamit abinin dedigi gibi amortisor gibi geldi, baktirmanizda fayda var diye dusunuyorum..

Çevrimdışı cyber34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2011, 09:09:46 »
Amortisörlerin değişmesi gerekir fakat kesin çözüm istiyorsan çamurluklara botoks yaptır.
 >:D >:D

Çevrimdışı albay

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 30 Mayıs 2011, 11:21:06 »
aynı sorun bendede vardı amartüsörleri degiştim ve işlem tamam birde amartüsörlerin üzerinde toz körükleri var onları orjinal alma tempranın kileri tak hem hesaplı hemde cok daha saglam oluyor birde helezonların başına ve sonunna plastik hortum gecirin .ben böyle cözdüm işi ..selamlar

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2011, 12:16:11 »
Amortisörlerin ömrü dolmuşş.. ::)
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2011, 13:07:56 »
aynı sorun bendede vardı amartüsörleri degiştim ve işlem tamam birde amartüsörlerin üzerinde toz körükleri var onları orjinal alma tempranın kileri tak hem hesaplı hemde cok daha saglam oluyor birde helezonların başına ve sonunna plastik hortum gecirin .ben böyle cözdüm işi ..selamlar

albayım hortumun işlevi nedir? ilginç geldi de bana.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.