verilen fiyat bandında düşünüldüğünde alternatifler çoğaltılabilir aslında. hatchback yerine sedan bir araç düşünürseniz (daha yüksek bagaj hacmi sizin için en öncelikli kriterlerden birisi ise) jetta ve bora da düşünülebilir. yine üst limit göz önüne alınırsa corolla da bir seçenek kanımca. ayrıca özellikle yakıt-performans ve donanım fiyat dengeleri gözetildiğinde 1.3 multijet oopsiyonu ile punto ve linea da mantıklı seçenekler olabilir kanımca. tabi tüm markaları yarın satmak zorund akalacakmış gibi düşünerek ikinci el piyasasını da göz önünde bulundurmalı ve öyle değelendirmelisiniz bence. bu noktada lancer'dan vazgeçmek bence doğru olmuş.
her birinin kendisine göre eksileri ve artıları var. vw biraz fazla yakar. özellikle yeni kasalar için düşünecek olursak fsi motorların lpg çevrimi biraz daha pahalı. ama ekonomi çok önemli olmak üzere her şey demek değil. Allah korusun bir kaza anında koruyacak bir araç olması önemli.
vw için düşünülürse artıları: sağlamlık, dışarıdan kendisine aşık tasarımı, yüksek konfor, yüksek süratleri sürücüsüne hissettirmeyen ve güven veren yol tutuş.
eksileri: pahalı yedek parça, pahalı ve insanı fıtık eden servis anlayışı, (özel servisleri düşünebilirsiniz) muadillerine kıyasla daha yüksek yakıt sarfiyatı.
uzunca bir süredir aracım yok. bir süre daha beklediğim bir işimin sonuçlanmasını beklediğim için aracım olmayacak. ama şu an elim bolalırsa ben olsaydım golf 4 üzerine daha ciddi eğilirdim. ama tabi yukarıda belirttiğim üzere özellikle bagaj hacmi kriterini göz önünde bulundurarak sedan araca da yönelebilirsiniz. sonuç olarak yakıt ekonomisi, dayanıklılık, güvenlik, konfor, ikinci el piyasası gibi faktörleri kıyaslayarak en doğru kararı verecek olan sizsiniz.
elimden geldiğince marka fanatikliği yapmadan yazmaya çalıştım. ama savunuculuğunu yapacak olursam almayı düşüneceğiniz araçların/markaların/modellerin her birini test etme fırsatı kollayıp kararı öyle verin bence. golf ü sürdüğünüzde alacağınız hazzı unutmayacaksınız.