Gönderen Konu: 34 GTD 95 ( Redmonster)  (Okunma sayısı 63408 defa)

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
Ynt: siyah duman :(
« Yanıtla #14 : 02 Haziran 2011, 23:17:32 »
ya tam hesaplayamadımda 250 den aşağı düşmüyormuş gibi geldi
Ne Kadar Duman O Kadar Randuman ..

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 02 Haziran 2011, 23:20:01 »
depoyu fulle 100 km yap doldurduğun yerden aynı pompadan tekrar fulle ona göre hesapla en ii si
son zamlarla 200 kr normal gibi şehir içi
H.G WORKS

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 02 Haziran 2011, 23:24:15 »
işte benimki fazla gibi bide bu turbonun çıkış borusunu şişirme olayı var benimki doldurmuyo yani şişirmiyo ama turbocuya götürdüm abi canavar gibi turbon dedi doldurmaz dedi ama bazı arkadaşlarınkı dolduruyormuş boruyu havayla anlamadım ondan mı acaba.

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2011, 23:38:15 »
biraz zayıf basıyodur turbo belki burda nazari yazıyosuz sonuçta bakılmadan
sen önce pompacıya git konuş kesin için rahatlıyacak herşey normal bence kardeşim  :tamamdir
H.G WORKS

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Haziran 2011, 23:39:57 »
eyvallah dostum sağolasın :))

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #19 : 02 Haziran 2011, 23:45:17 »
 Aracı seyir halinde devamlı kara duman atıyorsa bir sorun var demektir bu tam tersi beyaz duman attığındada geçerli. Ha diyorsan vites değiştirmelerde veya yüklendiğimde atıyor o normal..

TD dizellerde devamlı karaduman genelde Turbo veya Buna bağlı sistemle alakalıdır.. Mazotta zengin karışım siyah duman değil beyaz duman attırır bunuda ekliyelim sonra yanılgı oluşmasın..

Turbo lu araçlarda kışın performans ve yakıt herzaman en iyi seviyededir ve sıcakların arması ile intercooler ı olmayan TD motorlar performans kaybeder ve buna bağlı yakıt artışı.. Yavuz senin bildiğin kışın daha çok yakma mantığı motor soğukken kaynaklanan bir durum o yüzden kışın termostat çok önemli..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 02 Haziran 2011, 23:59:28 »
yada ben öncesinden lpg li araç kullanıyordum kışın çok yakıyordu ordan kalmış olabilir aklımda :) sonuç olarak erşan abi ( abi diyorum benim yaş 27)  hatayı turbodan mı buldun ? ama ben bu turboyu burdaki imamoğlu turbocusuna götürdüm usta inceledi çalıştırdı dinledi gel bi çayımı içi yürü git dedi :)) ya sök şunu bakalım dedim sende esnafsın kafayımı yedin parayı dağıtcak yer bulamıyosun heralde dedi  :)) valla ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 03 Haziran 2011, 00:08:59 »
 Kesin birşey demek çok zor. Tecrübe ve inceleme gerektiren hususlar o yüzden işin ehli (Kaldıysa :S ) kişilerin inceleyip kontrol etmesi gerek.. Kara dumanı devamlı atması ve hangi devir aralığıda daha yoğun duman vermesi ile sonuca gidilebilir öyle turboyu dinlemek ve arkasından çay ısmarlmakala turbon iyi demek bence çok yanlış..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 03 Haziran 2011, 00:12:38 »
anlayan mı kaldı yahu benim fan açmadı  farlarda bi anda yanmamaya başladı sorun var heralde dedim bizim sanayide tanıdık elektrikçiye götürdüm bana bi bu arabayı hurdaya ver demediği kaldı sigorta kutusu arızalı bulamazsın önce bitane bul bunu tamir etmeye çalışalım olmazsa onu takarız v.s v.s onun hesabına göre ben bi 400 tl den olmuştum.. dedim abi bırak çektim dükkanın önüne incelemelerim sonucu far dügmesinin arkasından soketinin çıktığı ... fan'ın ise sigortaya giren soketlerinin oksit yaptığı sonucuna vardım ve sorunum yok şuan hepsini hallettim :)) artık iş yaptırmak ayrı bi dert yapabilen yok..

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2011, 00:19:15 »
Bence senin pompa fazla açık :tamamdir
Bende ilk defa dizel kullanıyorum. aynı sorunlar bendede var. alışırsın :tamamdir
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2011, 00:23:09 »
pompa fazla açık derken adamlar pompa numarasından fabrika degerlerini bulup bosch un ona göre ayap yaptılar :S nasıl iş anlamadım ki yahu..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2011, 00:26:23 »
pompa fazla açık derken adamlar pompa numarasından fabrika degerlerini bulup bosch un ona göre ayap yaptılar :S nasıl iş anlamadım ki yahu..

Aslında o ayarlamalar tam doğru sonuç vermez. Zamanla makniğin aşınması sonucu özellikle dar kanallarda genişlemeler ve mazor akış memesininde aşınmış olma ihtimalini düşünerekten iş kitaptan değil ölçüm aletleri ile kontrolden geçer.. Pompaya mazot girişinde bir ayar vardır ve bunu tek tur atmalarla denemeye çalışabilirsin..

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2011, 00:30:07 »
Aslında o ayarlamalar tam doğru sonuç vermez. Zamanla makniğin aşınması sonucu özellikle dar kanallarda genişlemeler ve mazor akış memesininde aşınmış olma ihtimalini düşünerekten iş kitaptan değil ölçüm aletleri ile kontrolden geçer.. Pompaya mazot girişinde bir ayar vardır ve bunu tek tur atmalarla denemeye çalışabilirsin..
yakıt ayarını biliyorum kontra somunu gevşetip yaparımda ayarını onu mühürlediler bende kurcalamak istemiyorum pek ama böyle giderse işi elime alacağım :)

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 03 Haziran 2011, 00:59:09 »
korkma ya abi kurcala bişey olmaz. deneye deneye en uygun ayarı kendin bulursun. şuan ben şehir içi  kullanım modumu buldum  :) 5,4 LT de geziyorum.  :)