Gönderen Konu: 34 GTD 95 ( Redmonster)  (Okunma sayısı 63385 defa)

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
Ynt: 34 GTD 95 ( istanbul )
« Yanıtla #112 : 06 Ağustos 2011, 00:27:29 »
yok dostum hiç biyerde sızdırma su göremedim..
Ne Kadar Duman O Kadar Randuman ..

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #113 : 06 Ağustos 2011, 00:29:02 »
bu arada arkadaşlar 3 gün önce yani yaklaşık 200 km önce aracımın deposunu tamamen 10 numara yağ ile doldurdum.. ama gerçek 10 numara yağ çok temiz yağ.. yapma değil. merak edipte bişey olurmu diyenler için söylüyorum valla araba 10 numara oluyo sorun yok :) pompacımda bugün diyor ki valla iyi yapmışsın emin ol eurodiesel den daha iyi gelir senin arabaya :))

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #114 : 06 Ağustos 2011, 00:57:32 »
bende yarı yarıya kullanmıştım bendede bi sorun olmadı. ama yanma oranı daha yüksek devamlı kullanımda pistonlara zarar verebilir.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/06/09/9-kisi-diri-diri-yandi

OTOBÜS DAHA BİR AYLIK
Rüştü Çakır, şoförlerin 4 saatte bir değişim yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Araçlarda dijital kart sistemi var. Kim direksiyona geçiyorsa ehliyetini takıyor. Polis de kontrol ediyor. Asıl şoför Necip Yılmaz, patlama sesine uyandığını, ardından otobüsün yanmaya başladığını söyledi. Patlama, otobüs seyir halindeyken olmuş. Patlamanın yakıt deposundan kaynaklandığını düşünmüyoruz. Otobüsüm daha bir aylık." Vali Dursun Ali Şahin de otobüsün 60 kilometre hızla gittiğini belirterek, yakıt olarak kullanılan "10 numaralı yağın" yangına yol açabileceğini dile getirdi.
Allah korusun.
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #115 : 06 Ağustos 2011, 10:54:37 »
pompaya iyi geliyorda motor ömründe kısalma oluyor. Tabi biz ticari amaçla kullanmadığımızdan otobüsler gibi 1 senede bir motor yaptırmıyoruz.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #116 : 06 Ağustos 2011, 20:08:52 »
bende yarı yarıya kullanmıştım bendede bi sorun olmadı. ama yanma oranı daha yüksek devamlı kullanımda pistonlara zarar verebilir.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/06/09/9-kisi-diri-diri-yandi

OTOBÜS DAHA BİR AYLIK
Rüştü Çakır, şoförlerin 4 saatte bir değişim yaptıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Araçlarda dijital kart sistemi var. Kim direksiyona geçiyorsa ehliyetini takıyor. Polis de kontrol ediyor. Asıl şoför Necip Yılmaz, patlama sesine uyandığını, ardından otobüsün yanmaya başladığını söyledi. Patlama, otobüs seyir halindeyken olmuş. Patlamanın yakıt deposundan kaynaklandığını düşünmüyoruz. Otobüsüm daha bir aylık." Vali Dursun Ali Şahin de otobüsün 60 kilometre hızla gittiğini belirterek, yakıt olarak kullanılan "10 numaralı yağın" yangına yol açabileceğini dile getirdi.
Allah korusun.

tamam bunu biliyorum ama bunların 10 numara yağ dedikleri yapma yağ yani karışım ile hazırlanan içine solvent konulan yağ.. tabiki yanar o normal yağ mazottan daha az yanıcıdır gerçek 10 numara yağ için konuşuyorum sonradan solvent ve çeşitli karışımlar ile hazırlanan için konuşmuyorum.. o yapma yağların yanması ve yangına yol açması normal çünkü içindeki tiner tabiki yanar genleşir sıkışır patlar v.s..

pompaya iyi geliyorda motor ömründe kısalma oluyor. Tabi biz ticari amaçla kullanmadığımızdan otobüsler gibi 1 senede bir motor yaptırmıyoruz.

dostum doğrudur belki motor ömrünü kısaltırda ben 15 günde bi depo mazot bitiriyorum çok yol yapıyorum bi depoda en az 50 tl kar var ayda 100 lira yılda 1200 lira motorun parasını çoktan çıkartıyorum ben hem ben motorun ömrünü kısalttıgınada inanmıyorum motorun filtrelerini ve yağını kaliteli olanlarıyla düzenli olarak değiştirir bakımını yaparsan motora hiç birşeyde yapmaz ben inanmıyorum ..zaten ben kendim tamirciyim çevremde usta motorcu çok hiç birininde motora zarar verir dediğini duymadım . solventli yapma yağ olursa pompa elemanlarına ve enjektörlere zararı olabilir dediler onun dışında yapma olmayan gerçek 10 numara yağ yararlı gelir diyen bile var :)

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #117 : 06 Ağustos 2011, 20:43:11 »
Blokta hiç su sızıntısı görebiliyormusunuz?

Belki tapalarda ufak delinme, çatlama gibi bir problem olabilir. Peki yağı suya karıştırma sorunu varmı? ???
Tam bende bunu diyecektim blok tapaları çürümüş olabilir ve akıntıyı göremessin buharlaşır.
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #118 : 06 Ağustos 2011, 21:11:17 »
yok ya bulamıyorum tapalarda sorun yok gibi bloğun arkasından baktık ama yok bulamyıoruz hala aramaktayız

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #119 : 06 Ağustos 2011, 21:27:04 »
 gerçek 10 numara yağ litre fiyatı nedir?
mazottan pahalı değilmi ???

Çevrimdışı GolfMk1Diesel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #120 : 06 Ağustos 2011, 21:30:45 »
yok ya bulamıyorum tapalarda sorun yok gibi bloğun arkasından baktık ama yok bulamyıoruz hala aramaktayız

Üstad Contan yanımış. Hayırlı olsun. Yakın zamanlarda hararet yaptınmı hiç? ???
Kılıçoğlu Garage.

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #121 : 06 Ağustos 2011, 21:53:18 »
gerçek 10 numara yağ litre fiyatı nedir?
mazottan pahalı değilmi ???
ortalama litre fiyatı 2.80 kuruşa geliyor

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #122 : 06 Ağustos 2011, 21:55:05 »
Üstad Contan yanımış. Hayırlı olsun. Yakın zamanlarda hararet yaptınmı hiç? ???
yok hararet falan yok benim hareret hiç 90 ı bile bulmuyor ki hararet yapsın.. ayrıca conta , yağa su karıştırmak , sürekli hararet yapmak, araç çalışırken hortumlarda basınçlı hava olması rolantide çalışırken titreme ( kesik kesik) v.s durumlardan biri yada birkaçını yapar hiç öyle bi durum yok..

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #123 : 07 Ağustos 2011, 00:30:38 »
ortalama litre fiyatı 2.80 kuruşa geliyor
nerden alıyorsun gerçek 10 numara yağı o fiyata ???
burda 15 litresi 40 liradan satıyorlar ama gerçek değil

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #124 : 07 Ağustos 2011, 01:41:13 »
bi ara benimde böyle su eksiltme oluyordu. motor sıcakken bulamadım. bigün sabah arabayı çalıştırdım motor ısınmadan gaza bi bastım. blokla silindir kapağının arasında su fışkırdı ince şırınga ile fışkırtır gibi. ısınınca buharlaştığı için göremiyordum. eve arabanın sıcaklığı daha ortaya bile gelmiyordu. bi süre sonra kapağı söktük. kapak karpuza dönmüş. heryeri çatlak. ama bi kere bile suya yağ karıştırmadı. sadece su eksiltiyordu sürekli...

Çevrimdışı redmonster

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #125 : 07 Ağustos 2011, 01:52:54 »
bi ara benimde böyle su eksiltme oluyordu. motor sıcakken bulamadım. bigün sabah arabayı çalıştırdım motor ısınmadan gaza bi bastım. blokla silindir kapağının arasında su fışkırdı ince şırınga ile fışkırtır gibi. ısınınca buharlaştığı için göremiyordum. eve arabanın sıcaklığı daha ortaya bile gelmiyordu. bi süre sonra kapağı söktük. kapak karpuza dönmüş. heryeri çatlak. ama bi kere bile suya yağ karıştırmadı. sadece su eksiltiyordu sürekli...

desene bi kapak aramaya başlıyayım şimdiden senin anlatmana göre..