Alper katılmıyorum. çok beğendiğim bir söz vardır. ya sevdiğin işi yapacaksın, ya yaptığın işi seveceksin. etrafımda çok örneğini gördüğüm bir şey var. hani eski Türk filmlerindeki klasik bir konu vardır. uyutup senet imzalatırlar pavyonda sonra zorla çalıştırırlar. kimse bu şartlar altında çalışmıyor. işe girerken her şeyini kabul edip giriyor. beğenmiyorsa da iş yok değil. adam ortaokul mezunu, iş buluyoruz, 1 ay çalışmadan çıkıyor. başka iş buluyoruz, yine aynı. fabrikada sigortalı, asgari ücretli iş buluyoruz, 2 hafta sonra aynı sahne.
onun hakkı da o demeye getirmiyorum. evet az kazanıyordur. evet patron yaptığı işin hakkını vermiyordur. evet hayat pahalıdır kazandığı yetmiyordur. ama bir de hak olayı var. her kim olursa olsun yaptığı işin hakkını vermeli. kazandığı paranın karşılığını yapmalı.
hocam haklısın, ama herkes sevdiği işi yapabiliyor mu bu ülkede?Bazı şeyler biraz da nasip.Olmayınca ne kadar zorlarsan zorla olmuyor.Söz konusu arkadaşın asıl işi bu değil, açığa alınınca geçici de olsa yapayım demiş.
memlekette limon satan üniversite mezunları da var.
kimse zorla çalıştırılmıyor evet ama "kardeşim ister yap ister yapma, bak orda bu işi senden daha ucuza yapacak olan var" diyor.
böbürlenmeyi biliyoruz, iş gücümüz fazla diye, evet fazla, çok geniş bir genç nüfus var ama iş gücünü kullanacak yer yok; olsa da çok az; az olanın içinde de seçenek az.
yazının başında katılıyorum dedim, katıldığım kısım öyle tembel insanlar var evet.
kimi bilmez kimi de bulamaz hesabı işte.
ama benim konumda anlattığım insan tembel de değil; belki bahşiş alamama ihtimali bile varken adam sildi süpürdü resmen, çünkü (buraya dikkat) bunu severek yaptığını söyledi.Ama karşılıgının bu kadar düşük olması onu sinirlendirmez belki ama diğerini agresifleştirebilir.