Gönderen Konu: otomatik aracım çok yakıyor. hangi lpg taktırmalıyım.?  (Okunma sayısı 14849 defa)

Çevrimdışı timuçin

• Profili Görüntüle
mart ayında benimde 1998 model sport otomatik golf 3 üm oldu. yalnız yakıt konusu biraz canımı sıktı. üzerinde voltran marka sıralı lpg var ve uzun yolda 39 litre lpg ile 330 km yol yapıyor. şehir içi ise 200 km. benzinde geçen gün denedim. şehir içi (1 ve 2. vites) 20 liralık benzin ile 45 km yol yaptı.(benzin 4.25lira). sanırım benzin normal ama lpg de çok yakıyor. hemen hemen benzinle aynı. ben erzincandayım ve burda anlayan pek kimse yok. ecu denen elektronik beyni değiştirdiler 250 lira verdim yine olmadı. orduya gitmiştim orda ayarlattım ayarları normal dediler ama son durumu anlattım. şimdi lpg kitini değiştirmek istiyorum ve hangi marka taktırmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim...

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
Ynt: otomatik aracım çok yakıyor. hangi lpg taktırmalıyım.?
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2011, 17:12:55 »
brc :tamamdir
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #2 : 07 Haziran 2011, 17:35:28 »
mart ayında benimde 1998 model sport otomatik golf 3 üm oldu. yalnız yakıt konusu biraz canımı sıktı. üzerinde voltran marka sıralı lpg var ve uzun yolda 39 litre lpg ile 330 km yol yapıyor. şehir içi ise 200 km. benzinde geçen gün denedim. şehir içi (1 ve 2. vites) 20 liralık benzin ile 45 km yol yaptı.(benzin 4.25lira). sanırım benzin normal ama lpg de çok yakıyor. hemen hemen benzinle aynı. ben erzincandayım ve burda anlayan pek kimse yok. ecu denen elektronik beyni değiştirdiler 250 lira verdim yine olmadı. orduya gitmiştim orda ayarlattım ayarları normal dediler ama son durumu anlattım. şimdi lpg kitini değiştirmek istiyorum ve hangi marka taktırmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim...
Erzincanlı hemşerim :) Otomatik normalden fazla yakıt tüketir. okanında dediği gibi BRC veya LOVATO gibi markaları yakıt istikrarı daha iyidir.. ama nedense ATİKER daha sorunsuz bizim arabalarda ama onda da yakıt sıkıntısı mevcut.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı timuçin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2011, 17:53:19 »
otomatiğin yakıt konusunda manuel viteslere göre daha fazla yaktığını biliyorum yalnız uzun yol değerleri hemen hemen manuelllerle aynı olmalı diye biliyorum. uzun yolda kilometrede 300 kuruş yakıyor neredeyse...şehir içide 400 kuruş gibi bir rakam.

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2011, 17:54:27 »
hocam şunuda bil lpg de marka kadar işçilikde önemli...Ben brc kullanıyorum 30 bin km oldu hiç bir problem çıkmadı.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2011, 19:12:42 »
aracımda Brc Lpg takılı ...

Ş.içi 230 kuruş

Ş.dışı 190 kuruş tüketiyorum

Gazın litresi 2.12

ve en önemlisi Aracım Otomatik  ;)

Benzinde aracın sorunsuz ise Brc tavsiyemdir...

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2011, 19:54:28 »
aracımda Brc Lpg takılı ...

Ş.içi 230 kuruş

Ş.dışı 190 kuruş tüketiyorum

Gazın litresi 2.12

ve en önemlisi Aracım Otomatik  ;)

Benzinde aracın sorunsuz ise Brc tavsiyemdir...

ya bu verılere gore dızel arac sacmalık oluyor ?

dizel cliom vardı km de 20krs yakıyodu sımdı dızel golf 3 var 30 krs dan asagı dusuremedım..?
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2011, 20:02:37 »
Yakıt olayı çok değişken. Aracın bakımı ile de doğrudan ilişkili.. Kendinizi aracınızın bakımlı olduğuna inandırın, çok yaktığına değil.. öncelikli problemleri benzinde çalışırken tespit edin düzeltin ondan sonra lpg kitinin montajın,ı varsa  ayalarını yaptırın hep aynı istasyondan kaliteli yakıt alın. her yakıt alışınızda tripmetrenizi sıfırlayın. özellikle otomatik vites kullananlar gaz pedalı ile gereksiz oynaşmalar içine girmeyin unutmayınki tork konvertörü denen asalak alet siz gaz pedalını tokatlarken oda gaz kelebeğini ve dolayısı ile  deponuzu ve sizi tokatlayacaktır.. Ben de bundan 6 ay öncesine kadar otomatik MK3 sahibi idim uzun yolda 200, şehiriçi 250-300 arası yakıyordu..
Her denilene her yazılana inanmayın. özellikle 4 kasa ve 3 kasa arasında 250 KG fark var bunu da unutmayın.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2011, 00:11:40 »
Hasan arkadaşım öncelikle Mk3 hiç kullanmadım
ya bu verılere gore dızel arac sacmalık oluyor ?

dizel cliom vardı km de 20krs yakıyodu sımdı dızel golf 3 var 30 krs dan asagı dusuremedım..?

niye ? dizel olunca 5 kuruşmu yakması gerekiyo yada bedavayamı gitmeli ?

karşılaştırma açısından

diğer iki aracımız dizel

2005 Dizel kango dci   ş.içi 200krş     ş.dışı 160krş.

2007 Ford Focus Tdci  ş.içi 250krş    ş.dışı  170krş

kango her halükarda Golf ten az yakıyo..

ama ş.içinde benim otomatik ve bazı otoritelere göre 300 krş. yakması gereken Golfüm az yakacak diye benzinlisinden 7bin tl fazla verdiğimiz Focustan az yakıyo...

ş.dışına gelince araba 4 değilde 5 vites olsa o disiplindede focustan az yakardım ama malesef devir bandım 4 vites oldugundan sabit hızda bile yüksek kalıyo.

arabamın ş.içi fabrika verisi 11.3 litre benzin...şuan kontağı kapatırken Full şehir içi ve kendimi sıkmadan kullanmama ragmen 10.3 litre gösteriyodu bu farkı yaratan birazda kullanım tarzı  otomatiğin acemisiyseniz 300 de yakar 400 de  ;) ben en son 300 yaktığımda 6-7 kere üst üste kick down yapmıştım...yol göstermek açısından yazdım değerleri ister bişeyler yanlış bu lpg bu kadar yakmamalı de,stersen 300 bin yakıyomuş zaten de kaderine razı ol timuçin karar senin.mk3 kullanmadım şanzuman ve motor aynıdır diye yazdım aynı olup bide 250kg avantaja ragmen 300 kuruş yakan araba sorunludur.

Çevrimdışı timuçin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2011, 22:37:50 »
yorumlar için teşekkür ederim. aracımın bakımlı olduğunu düşünüyorum. yağını suyunu hatta şanzuman yağı ve filtresine kadar yeni değiştirdim. benzinde motor gayet normal çalışıyor  fakat lpg ye geçince aracın sesi değişiyor motor tekleyerek çalışıyor aracın içinde koltukta titriyorum otururken sarsıntıdan... kullanma konusundada sert kullanan biri değilim. hayatta gazı köklemem. ama durum bundan ibaret. araçtan soğumaya başladım artık voltran yüzünden.

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2011, 23:46:10 »
yorumlar için teşekkür ederim. aracımın bakımlı olduğunu düşünüyorum. yağını suyunu hatta şanzuman yağı ve filtresine kadar yeni değiştirdim. benzinde motor gayet normal çalışıyor  fakat lpg ye geçince aracın sesi değişiyor motor tekleyerek çalışıyor aracın içinde koltukta titriyorum otururken sarsıntıdan... kullanma konusundada sert kullanan biri değilim. hayatta gazı köklemem. ama durum bundan ibaret. araçtan soğumaya başladım artık voltran yüzünden.

lpg nin bi filtresi var 10binde değiştiriilmesi gerekiyor.

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2011, 01:17:24 »
Yakıt olayı çok değişken. Aracın bakımı ile de doğrudan ilişkili.. Kendinizi aracınızın bakımlı olduğuna inandırın, çok yaktığına değil.. öncelikli problemleri benzinde çalışırken tespit edin düzeltin ondan sonra lpg kitinin montajın,ı varsa  ayalarını yaptırın hep aynı istasyondan kaliteli yakıt alın. her yakıt alışınızda tripmetrenizi sıfırlayın. özellikle otomatik vites kullananlar gaz pedalı ile gereksiz oynaşmalar içine girmeyin unutmayınki tork konvertörü denen asalak alet siz gaz pedalını tokatlarken oda gaz kelebeğini ve dolayısı ile  deponuzu ve sizi tokatlayacaktır.. Ben de bundan 6 ay öncesine kadar otomatik MK3 sahibi idim uzun yolda 200, şehiriçi 250-300 arası yakıyordu..
Her denilene her yazılana inanmayın. özellikle 4 kasa ve 3 kasa arasında 250 KG fark var bunu da unutmayın.

+1
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı timuçin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2011, 18:36:25 »
250 kilo farkvar  derken hangisi ağır. golf 4 mü golf 3 mü?
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2011, 18:37:08 Gönderen: timuçin »

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 09 Haziran 2011, 21:42:27 »
250 kilo farkvar  derken hangisi ağır. golf 4 mü golf 3 mü?

Golf 4 ağırdır...ona rağmen diyorum ;) yanlız gazı 2.12 den alıyodum yukarıdada belirttim zaten hatta suan rekabete girdiler 2.06 ya satan 2 yer var sakarya da rekabet bize yarıyo :)