Benim de 2001 comfortline polom var (AHW motor). 1 ay öncesine kadar brc taktırmayı ciddi olarak düşünüyordum ama son hesaplarımda ş.içi - ş.dışı karışık 26.7 krş/km çıkınca vazgeçtim. çünkü bu 6n2 kasalarda zaten kronik bir stop etme, rölanti tutmama problemi var boğaz kelebeğinden dolayı (ve motorun sıcak ya da soğuk olması da fark etmiyor bazen). Benim aracımda da bu problem bir kaç aydır ciddi şekilde rahatsız ediyordu, önceden yoktu. Özelikle araç soğukken stop ediyordu ama sıcakken de oluyordu, bazen rölanti yüksek devirlerde takılı kalıyordu. Sökmeden temizlettim, söküp de temizlettim adaptasyon vs.. yok yok yok. Düşünün motor sıcak, 80-90km hızla gidiyosunuz 4'den 5'e atacaksınız, ayağınızı biraz fazla tutunca debriyajda tık stop ediyor!! Tehlikeye bakın. En sonunda geçen hafta yeni boğaz kelebeği aldım 420 lira civarı parça, 20-25 lira da işçiliği var. Şimdi tıkır tıkır çalışıyor. Haa şimdi lpg taktırsam belki o problemleri yaşamam kelebeği değiştirdiğim için ama bu problemler lpg de her zaman daha fazla oluyor oktanı yüksek olduğu için. en iyi ustaya taktırsanız bile olabiliyor. arabanın orjinalliğini bozdurmak da cabası.
Sözün özü eğer ayda 1500-2000 km yol yapmıyorsanız taktırmayın. Taktıracaksanız da sakın atiker falan taktırmayın. Atiker bayilere araba veriyor satışlarına göre, o yüzden ustalar onu tavsiye ediyor. BRC ya da Levato gibi markaları tercih edin.