Okan ekonomi ile ilgili bir alanda çalıştığın aşikar zaten. tahmin ediyordum. senden daha iyi bildiğimi de iddia etmiyorum. ama elinizi vicdanınıza koyun da konuşun. japonyadaki deprem ve tsunamiyi de hükümet yaptı denecek neredeyse. akaryakıttan girdik nerelere geldik. akaryakıt zamlarına dair ben hep aynı örneği vermişimdir. ecevit koalisyon hükümeti başbakanı iken bir demecinde "benzin fiyatları ülkemizde çok düşük. bunu en azından 1 dolar seviyesine çekmemiz gerek" dediğinde ben "deli mi bu adam 1 dolara benzin olsa sokakta araba kalmaz kamyoncu iflas eder." demiştim. aradan geçen 10 küsür yıl sonunda benzinin litresi 3 dolara dayandı. hala arabalar -üstelik fahiş fiyatlarla- peynir ekmek gibi satılıyor, bisikletle gezer gibi millet geziyor araçlarıyla. sen yıllarca vergi eğitimini gerçekleştirmemişsin, halk devletten nasıl vergi kaçırırımın yollarını ararken, hangi yasa gelirse gelsin, hangi kontrol yapılırsa yapılsın bu verginin bir kısmı (ciddi anlamda büyük bir kısmı) kaçacak. kaçan bu vergi bir yerden çıkacak. o da akaryakıt, sigara,
alkol, cep telefonu, otomobil vs kalemlerde giriyor.
beyaz hacker terimini bilirsiniz. ne amaçla kullanıldığını bilirsiniz. hacker ı alır şirket, kendi güvenlik açıklarını kapattırır. sonra maaşına zam işine son verir işleri biter. unakıtan döneminde en büyük vergi kaçağı kapısı olan benzin istasyonlarının kaçak kapısına kilit vuruldu. plaka girmeden fiş yazmadan bir litre çıkış yapamıyorlar. (şimdi, iki örneği birleştirin
)