Gönderen Konu: Müjdemi isterim bu gece benzine zam var (14.06.2011)  (Okunma sayısı 30059 defa)

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
Ynt: Müjdemi isterim bu gece benzine zam var (14.06.2011)
« Yanıtla #70 : 23 Haziran 2011, 09:55:22 »
insanlar artık borcu borçla kapatıyorlar alıştılar bir kere sonuçta kredi işi freni patlamış kamyon gibi nasıl durduracaklar merak ediyorum. şaka bir yana bunlar sadece yapacaklarının başlangıcı gibi görüyorum,konut kredilerinin artması inşaat sektörünün durmasına yol açar inşaat sektörü durursa peşinden bir çok sektör durur ve işten çıkarmalar başlar anlayacağını zincirleme reaksiyonun aslında ilk halkasını başlattılar, bakalım sonumuz ne olacak.Ayrıca bankalarımız bir kaç krizde çıksa sağlam kalır eskisi gibi değil ,hoş yerli sermaye banka sayımızda bir elin parmakları bile değil sonuçta hepsi küresel ve büyük firmaların malı emin olun olası bir krizde biz yıkılırız onlara bir şey olmaz. :)
Hocam öncelikle şunu şöyliyim bankalarda yabancı sermayenin payı olması kötü birşey değil bu ülke ekonomisine para girişi demek artı değer yaratan bir durum ABD de mortgage krizi olduğunda bankalar iflas ederken bizim bankalarımız kemal derviş zamanında alınan önlemler sayesinde ayakta kaldılar.
Kredilerdeki artış bankalardaki mevduatlardaki artış orantılı değilse risk yaratır. Sonuçta birinin parasını başkasına faizle kullandırmakdır kredi vermek.
 Ev alıcak olan yine alır ve inşaat sektöründeki bu arz fazlası daha büyük risklere gebe
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 23 Haziran 2011, 10:25:47 »
insanların talepleri olmadığı halde arz yaratıp inşaat firmaları piyasayı pompalayınca talep yaratmak adına bankalarda bu tezgaha uydu ve faiz indirimine gittiler. Fakat insanların bu arza cevap vermeleri için kazançlarınında sağlam olması gerekirdi. Çevremde bir çok kişi bu tezgaha düştü ve ev aldılar fakat 2 seneye kalmadan dayanamadılar ve evler ellerinden gitti.

Şuan elektrik taahhüt firmasında çalışıyorum. İnşaat firmaları ile iç içe dialoglarımız var. Bu adamlar neredeyse bir evden %80-85 oranında kar elde ederek satış yapıyorlar.

Ev alacak olan alır fakat rakamlar şuan şartlarında fazla abartılı 1+0 diye satmaya çalıştıkları evlerin fiyatlarını duyunca inanamıyorum.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 23 Haziran 2011, 10:55:47 »
kira öder gibi ev sahibi olun diyorlar ya merak ediyorum kim 1.300 tl verip kirada oturuyor :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 23 Haziran 2011, 11:00:53 »
elk.müh. olan bir arkadaşım var özel bir firmada uzun yıllardır çalışıyor ve geliri 2500-3000 lira arasında değişiyor. bu adam 7 yıl vadeli ev kredi aldı arabasınıda satıp peşinat olarak verdi. Şimdi bu statüde yurdum insanının hepsi olsa tamam ama zor iş bunlar çok zorrr  :t

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 23 Haziran 2011, 11:11:10 »
abi o arkadaşının iş garantisi varmı yarın birgün kötü bir durum olsa evi satmak zorunda kalıcak acele olucağı için aldığı fiyatın altına satılcak bankalarda ilk olarak faizleri tahsil eder yani 2 3 yıl krediyi ödemiş olsa bile evden eline geçen para borcunu kapatmaya yetmiycek. Tabi bu en kötü durum senaryosu umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 23 Haziran 2011, 15:38:20 »
kira öder gibi ev sahibi olun diyorlar ya merak ediyorum kim 1.300 tl verip kirada oturuyor :)

abi bizim arkadaş var erenköyde oturuyo min caddesinin üzerinde 2000tl kira veriyolar :)
İnsanlar alemde hayal ettikleri müddetçe yaşar...
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 23 Haziran 2011, 15:53:16 »
abi bizim arkadaş var erenköyde oturuyo min caddesinin üzerinde 2000tl kira veriyolar :)

o zaman geliri yüksek kişiler grubunda :)

Yunus EMRE

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 23 Haziran 2011, 16:12:15 »
Hocam öncelikle şunu şöyliyim bankalarda yabancı sermayenin payı olması kötü birşey değil bu ülke ekonomisine para girişi demek artı değer yaratan bir durum ABD de mortgage krizi olduğunda bankalar iflas ederken bizim bankalarımız kemal derviş zamanında alınan önlemler sayesinde ayakta kaldılar.
Kredilerdeki artış bankalardaki mevduatlardaki artış orantılı değilse risk yaratır. Sonuçta birinin parasını başkasına faizle kullandırmakdır kredi vermek.
 Ev alıcak olan yine alır ve inşaat sektöründeki bu arz fazlası daha büyük risklere gebe
yabancı para girişi artı değer ama adamlar paradan para kazanıp kazandıklarınıda bu ülkede tutmuyor ne yazık ki ,sonuçta senin benim paramı dışarı çıkarıyor yani üzümü yiyip çöpünü bize bırakıyorlar aynı olay borsadada geçerli muazzam karlar edip karlarını gene dışarı götürüyorlar yabancı sermayeye her zaman karşıyımdır eğer krizlerde yıkılmak istemiyorsak bir şeyleri üretip ihraç etmemiz gerekiyor ki bu ülke kalkınsın en iddalı sektörümüz olana otomotivde bile ithalat ihracatı geçmiş durumda.işin kötüsü bu duruma alıştırıldık ve artık durma sınırı varmı yokmu bilmiyorum yarın öbür gün kriz bahanesi ile yabancı sektör parasını bu ülkeden çekerse ne olacağı hakkında hiç kimse tahmin bile yürütemiyor

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 23 Haziran 2011, 16:17:02 »
Haklısın ama ihracat yapamadığımız için tek yol özelleştirme
Ayrıca yabanci bu faiz oranları varken, manipülasyona bu kadar açık bir borsa varken parasını bizden çekmez  :tamamdir

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 23 Haziran 2011, 17:01:59 »
30 milyon varil petrol dolaşıma bırakılacağı açıklandıkdan sonra brent petrol yüzde 6.5 gibi bir değer kaybetti buda 5 dolara tekabul ediyor varilde. en kötü yüzde 3-4 indirim olması lazım. Şu an ki endeksi göz önünde bulundurarak yazdım bunu

Edit:
haberin orjinali
IEA (uluslararası enerji kurumu) 60 milyon varilin 30 milyon varillik kısmı ABD enerji bakanlığı rezervinden serbest kalacak.
« Son Düzenleme: 23 Haziran 2011, 17:05:29 Gönderen: Onamdar »

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 23 Haziran 2011, 17:08:00 »
o zaman geliri yüksek kişiler grubunda :)
aynen olayı aşmış onlar :)
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #81 : 23 Haziran 2011, 17:14:57 »
aynen olayı aşmış onlar :)

zaten biz olmayanlar için laflıyoruz o grupta olsan sıkıntı olmaz düşünsene kafana takılmadan coil set alıyorsun :D

Yunus EMRE

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #82 : 23 Haziran 2011, 18:06:34 »
zaten biz olmayanlar için laflıyoruz o grupta olsan sıkıntı olmaz düşünsene kafana takılmadan coil set alıyorsun :D
öyle takılabilseydim ah keşke
1haftada gt30 setup bitirirdim :D :D
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı ozmo

• 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #83 : 24 Haziran 2011, 08:50:18 »
Haklısın ama ihracat yapamadığımız için tek yol özelleştirme
Ayrıca yabanci bu faiz oranları varken, manipülasyona bu kadar açık bir borsa varken parasını bizden çekmez  :tamamdir
doğru parasını çekmez ama tatlı tatlı kazandıkları karlarını götürmeleri içinde biz benzindeki vergi ile onları sübvanse ederiz.