vwtr Ekonomimetre bölümü gururla sunar ülkenin mali durumundan haberdar olmamız beni çok sevindiriyor hiç yoktan at gözlüğü takan topluluk değiliz
nizam burası vwtr diğerlerinden farkımız olacak tabiki
28 ülkenin toplam 60 milyon varil stratejik rezervini piyasaya vereceğini okudum bugün. libyanın dünyaya vermiş olduğu günlük 1.2milyon varil petrol gelmeyince stokları açtılar. Şimdi ne olacak dersiniz ? Ciddi zamlar kapıdamı yoksa
30 milyon varil petrol dolaşıma bırakılacağı açıklandıkdan sonra brent petrol yüzde 6.5 gibi bir değer kaybetti buda 5 dolara tekabul ediyor varilde. en kötü yüzde 3-4 indirim olması lazım. Şu an ki endeksi göz önünde bulundurarak yazdım bunuEdit: haberin orjinaliIEA (uluslararası enerji kurumu) 60 milyon varilin 30 milyon varillik kısmı ABD enerji bakanlığı rezervinden serbest kalacak.
Bu haber açıklandıkdan sonra bu güne kadar brent petrol (yani dağıtıma hazır petrol) ün fiyatı yizde 8 9 civarı düştü. Rafinerilere ulaşan ham petrolun satış fiyatıdır buda demek oluyorki bizim kullandığımız benzin aynı oranda ucuza mal oluyor yani o oranda bir indirime gidilmesi gerek fakat ben olsa bile yüzde 2-3 ü geçmicek bir indirim bekliyorum.
inmeyeceğine emin olabilirsin çünkü $ 1,64TL'yü gördü bu da demek oluyırki yeni zamlar kapıda
dolar düşüşe geçicek diye söleniyo inşallah düşerse bu faril fiyatıyla birlikte güzel bi indirim oluraslında indirimde istemiyorum artmasın yeter