Gönderen Konu: bora yol bilgisayarındaki değişen sayılar..  (Okunma sayısı 11383 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
bora yol bilgisayarındaki değişen sayılar..
« : 16 Haziran 2011, 18:21:49 »
arkadaşlar 2000 comfortline kullanıcısıyım. yol bilgisayarını biraz karıştırayım dedim. silecek kolunun üzerinde aşağı yukarı iki tuş var. anlamadan bastım rastgele sonra farkettim hareket halindeyken değişen sayılar çıkıyo. atıyorum şöyle rakamlar 11.5   9.4  1.2  5.5  gibi bunlar ne anlama geliyor  bide başka fonksiyonu var mı o tuşlara basıyorum ekran değişiyo ama anlamıyorum. bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. tşkler....
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
Ynt: bora yol bilgisayarındaki değişen sayılar..
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2011, 18:40:10 »
arkadaşlar 2000 comfortline kullanıcısıyım. yol bilgisayarını biraz karıştırayım dedim. silecek kolunun üzerinde aşağı yukarı iki tuş var. anlamadan bastım rastgele sonra farkettim hareket halindeyken değişen sayılar çıkıyo. atıyorum şöyle rakamlar 11.5   9.4  1.2  5.5  gibi bunlar ne anlama geliyor  bide başka fonksiyonu var mı o tuşlara basıyorum ekran değişiyo ama anlamıyorum. bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. tşkler....
bnde bılmıyorum bak onları bılmemek ayıp dgl valla ogrenelım :)az cok anlıyorum yakıt durumu falanda
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2011, 18:40:28 Gönderen: aykuttuncer »

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2011, 20:57:23 »
O gördüğün rakamlar anlık yakıt tüketimi dostum  :tamamdir
H.G WORKS

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2011, 21:25:27 »
tamam anlık yakıt ama 23.5 falan yazıyo bazen birimi ne bu yakıtın :) sürekli küsüratlı rakamlar bi bakıosun 5 bi bakıosun 15 ne birimi bunlar ?

Çevrimdışı haritacı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2011, 23:27:06 »
Bunların birimleri litre. Bu hızda gidersen ortalama bunu yakarsın diyor. Deneyin bir 90 la gidin az çıkacaktır. Hızınınız arttıkça yakıt tüketimininde arttığını göreceksiniz. Ya da motor soğukken tüketimin ne kadar çok olduğunu görürsünüz. O 23.5 yazdığında motorunuz soğuktur muhtemelen? Sürekli o konumda durması sizin ve cebinizin sağlığı için en iyisi bence. Siz gaza bastıkça orada yakıt tüketiminin ne kadar arttığını sürekli göreceksiniz. Böylelikle az yaksın diye yavaş gideceksiniz. Hem cebinizi hemde sağlığınızı korumuş olacaksınız. Herkese iyi geceler.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2011, 23:29:25 »
bilgiler için teşekkürler. bu arada boş viteste araç az mı yakar diye soruyodum :) böylece görmüş olduk ki boşa atınca daha da artıyo yakıt sarfiyatı. :A

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 16 Haziran 2011, 23:44:16 »
öncelikle 1. hafıza ve 2.  hafıza vardır birinci kısa süreli ikinci uzun süreli kayıt tutar o gördüklerin anlık tüketim ve ortalama tüketimdir

bunula beraber örn. hafıza birdeyken 43km yazması son marş basışından  sonra 43km gittiğini belirtir birada kola dokundurunda örn. 50min yazısı çıkar buda 50dakıkadır yol aldıgınızı gösterir...kolun altındaki reset tuşuna kısa bi kere basarak 1 ve 2. hafıza arasıda geçiş yapabilirsiniz.Reset tuşuna basılı tutarsanızda yol bilgisayarı verilerini sıfırlarsınız.

Çevrimdışı fatih_et

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2011, 10:59:50 »
değişen sayılar o andaki litre bazında ortalama yakıt tüketimi,
sabit olan sayı 100 km'de ortalama yakıt tüketimi
min = dakika

düşük viteslerde anlık tüketim fazla çıkar ben 3 'e geçinceye kadar 17-18'in altına düşmüyor ama son viteste hızı sabitleyince 6-7 litre gösteriyor.

boş vitese atmaktansa araba vitesteyken ayağınızı gazdan çekin,
tüketim sıfıra iner (hiçbir zaman sıfır olmaz ama 0.1'in altına iner o yüzden sıfır gösterir)
hem boş vites tehlikeli, gerek yok, mantıksız,

1. vites hariç diğer tüm viteslerde ayağınızı gazdan çekince araba 1200 devirin altına düşene kadar yakıtı sıfır litre gösterir,

yol bilgisayarı yakıt tüketimini anlamak için çok faydalı ama ona bakacağım derken dikkati dağıtmamak lazım :)

benim arabam otomatik, vitesleri 2000 devirde değiştiriyorum (yani gaza vitesi 2000 devirde değişecek kadar basıyorum)
hızlanacağımda 130'a kadar çıkıyorum sonra ayağımı çok yavaş yavaş gazdan çekip 110'a sabitliyorum
bilgisayar 6-6.5 litre gösteriyor, 90'dan 110'a çıkıp sabitleyince tüketimi 8-8.5 gösteriyor yani önce hızlanıp sonra yavaşlatmak daha ekonomik,
bir de yokuş inerken ayağımı gazdan çekiyorum yakıt sıfır gösteriyor.
ama her zaman 2000 devir gitmek de arabayı boğuyor,
ara sıra benzinde allah ne verdiyse basıyorum araba açılıyor :)
uzun süre yavaş yavaş kullanınca tıkanıyor

keyifli sürüşler

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2011, 11:18:29 »
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.... aydınlandık :) keyifli sürüşler :)

Çevrimdışı tarihcifss

• BORA 1.6 COMFORTLİNE....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 17 Haziran 2011, 23:46:24 »
kardeşler arabanız ilk çalıştığında bir süre yakıt değerleri gelmiyordur sqnırımççönce çizgi çizgi ve bbiraz yürüdükten sonra yakıt değerleri geliyor olması lazım..ama bikaç nokta dikkatimi çekiyor..
1)ilk çalıştırdığımda 20 mt kadar yakıt değerleri --:-- oluyor.
2)sonra yakıt değerleri 15.9 dan başlıyor(malesef son hesaplanan değerler hafızadan silinmemiş ise hep aynı)
3)yakıt değerleri ilk 100 mt filan 15.9 gidiyor ve bir anda 20lere fırlıyor fırlamasından sona düşmeye anca başlıyor..
bi anormallik var mı sizce..?
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #10 : 17 Haziran 2011, 23:57:49 »
kardeşler arabanız ilk çalıştığında bir süre yakıt değerleri gelmiyordur sqnırımççönce çizgi çizgi ve bbiraz yürüdükten sonra yakıt değerleri geliyor olması lazım..ama bikaç nokta dikkatimi çekiyor..
2)sonra yakıt değerleri 15.9 dan başlıyor(malesef son hesaplanan değerler hafızadan silinmemiş ise hep aynı)
3)yakıt değerleri ilk 100 mt filan 15.9 gidiyor ve bir anda 20lere fırlıyor fırlamasından sona düşmeye anca başlıyor..

sizde anormallik var gibi..çünki siz sıfırlamadan kendi otomatik sıfırlıyo öyle olmaması lazım sadece resete basılı tuttugunuzda --:-- degerinin çıkması sonra bikaç sanıye içinde gelmesi gerekir her marşta otomaqtik resetliyorsa saglıklı ölçemez hiç bişeyi.

bu arada ortalama yakıt tüketimi 2. hafızada (yani ekranın kösesinde 2 işareti çıkmışken seçiceğiniz gaz haraketlerine göre fazla dalgalanmayan sabit kalan değerdir ortalamanızı merak ediyorsanız o ekranda kullanın.Full şehir.içi 10.1 Litre gösteriyodu örn benim araç geneldede o seviyelerde
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2011, 23:58:51 Gönderen: rene »

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 18 Haziran 2011, 00:46:24 »
kardeş zaten 1.nolu değerler kontaktan kontağa kendi değişir..2.nolu değerler sen sıfırlayana kadar sıfırlanmaz..o anormal değil..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı takyanus

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 18 Haziran 2011, 00:51:04 »
--:-- bende de bunla başlıyor. 30-40 metre sonra 99.9 gösteriyor. :( yavaş yavaş iniyor rakamlar.

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 18 Haziran 2011, 08:19:04 »
99 başkası da demişti..mmmç..20leri bukuyorama 99 fazla yahu...
BEŞKAZALI tarihcifss