Gönderen Konu: Hava filtresi seçimi hakkında yardım.  (Okunma sayısı 7933 defa)

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
Hava filtresi seçimi hakkında yardım.
« : 17 Haziran 2011, 16:41:21 »
Birazcık araştırma yaptım bu konuda pek bilgim yok ama k&n ve aem ürünlerinin daha kaliteli olduğu yönünde genel bir kanı var. Benim sormak istediğim açık filtreler, mantar filtreler, karbon filtreler, kutu içi filtreler ve komple air intake kit denilen bir ürünler var.

Yakıt sarfiyatının çok artmaması yüksek performans alınması ve motora fazla zarar vermemesi açısından hangisi tercih edilmeli :D
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı atego

• Profili Görüntüle
Ynt: Hava filtresi seçimi hakkında yardım.
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2011, 23:23:42 »
Performansı çok çok az arttırır, hissetmezsiniz bile. Yakıt sarfiyatı da 1 kuruş ya artar ya artmaz. Ama çıkan sesle gaza gelmemek zor gerçekten, yakıtı arttıran asıl etmen bu :) En iyi sesi mantar filtre verir, en sağlıklısı ise komple araca özel intake kittir. Ben daha önce karbon kullandım, şu an mantar filtre var. Sıcak hava çekmesine rağmen sesi çok güzel olduğu için çıkartamıyorum :D

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2011, 23:44:02 »
pipercross marka bi filtre vardı önceki aracımızda kutu içi değildir tek boru çektirmiştim filtre kutusundan boşalan koca yerde tek başına durur gaza basınca kafasını sağa sola sallardı :) .bizim araç 2005 1.2 16V palio idi arabadan bir ses çıkıyordu o filtreyle Allah inandırsın 2.5 V6 Vectra dan 6 silindirli Bmw motorundan çıkan ses gibiydi ciğerden bi böğürtü koparıyodu sonra 2000cc arabaya taktık o paliodan çıkan ses çıkmadı Golftende Corsadanda  Astradanda o Palio dan çıkan ses çıkmadı bağırdı hepsi çoğu insana göre süper sesler çıkardılar ama Palio dan çıkan ses bambaşkaydı...sonra arkadaş Bravo aracına taktı o fena ses tekrar çıktı...Bu Fiat ların 16Valf motorlarından bu filtre ile çıkan sesi bi duyun çok ciddiyim Fiat almayı bile düşünürsünüz  ;D diğer hiçbir 4 silindirli arabadan öyle orjinal bi ses çıkmıyor bence kuru gürültü  Performansı çok az düşürüyo iyi bi şöför farkeder tüketim ise artmaz normal kullanırsan ama sesi duyup habire ara gazlar 1-2 vites devir kesiciler falan dersen benim gibi tüketim o zaman artar ;) 250 Tl civarı bi paraya almıştık hala duruyo filtre kuzenin aracında Pipercross 1. sınıf bi markadır ama ses işi araba ile ilgili benim istediğim ses senin Golftende Benimkindende çıkmıyor o yüzden filtresiz devam ediyorum..4 silindirlerde yanlız 16v Fiat ve Alfa motorlarından çefsane ses çıkıyor onun harıci 5 silindir ve yukarısı olmalı araç.
« Son Düzenleme: 17 Haziran 2011, 23:48:42 Gönderen: rene »

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2011, 23:45:35 »
Komple kitler her zaman daha verimlidir,kaliteli markalar ise daha sağlıklıdır. Ucuz filtrelerin hava ile birlikte tozu toprağıda geçirdiği bilinen bir gerçektir bu yüzden ne alırsan al kaliteli olmasına dikkat et.Bu arada Golf 3 için Ram-Air intake kit var elimde aklında olsun,fiyat konusunda yardımcı olurum.

Çevrimdışı atego

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2011, 00:55:25 »
pipercross marka bi filtre vardı önceki aracımızda kutu içi değildir tek boru çektirmiştim filtre kutusundan boşalan koca yerde tek başına durur gaza basınca kafasını sağa sola sallardı :) .bizim araç 2005 1.2 16V palio idi arabadan bir ses çıkıyordu o filtreyle Allah inandırsın 2.5 V6 Vectra dan 6 silindirli Bmw motorundan çıkan ses gibiydi ciğerden bi böğürtü koparıyodu sonra 2000cc arabaya taktık o paliodan çıkan ses çıkmadı Golftende Corsadanda  Astradanda o Palio dan çıkan ses çıkmadı bağırdı hepsi çoğu insana göre süper sesler çıkardılar ama Palio dan çıkan ses bambaşkaydı...sonra arkadaş Bravo aracına taktı o fena ses tekrar çıktı...Bu Fiat ların 16Valf motorlarından bu filtre ile çıkan sesi bi duyun çok ciddiyim Fiat almayı bile düşünürsünüz  ;D diğer hiçbir 4 silindirli arabadan öyle orjinal bi ses çıkmıyor bence kuru gürültü  Performansı çok az düşürüyo iyi bi şöför farkeder tüketim ise artmaz normal kullanırsan ama sesi duyup habire ara gazlar 1-2 vites devir kesiciler falan dersen benim gibi tüketim o zaman artar ;) 250 Tl civarı bi paraya almıştık hala duruyo filtre kuzenin aracında Pipercross 1. sınıf bi markadır ama ses işi araba ile ilgili benim istediğim ses senin Golftende Benimkindende çıkmıyor o yüzden filtresiz devam ediyorum..4 silindirlerde yanlız 16v Fiat ve Alfa motorlarından çefsane ses çıkıyor onun harıci 5 silindir ve yukarısı olmalı araç.

Hele Palio HL sesini hiçbir normal 4 silindir arabadan duymadım. Hakikaten derinden gelen farklı bir sesleri var.

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Haziran 2011, 01:34:46 »
performans artmaz diyorsunuzda ben şöyle bir mantık kurdum. Filtre nedir havadaki tozu süzer. Filtrenin toz tutuşu fazla ve hava direncide az ise motoru daha iyi besler bizim araçlardaki kullan at kağıt filtrelerin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca motora iletilen havanın ısısıda çok önemli diye düşünüyorum çünkü ne kadar soğuk o kadar oksijen demek ne kadar oksijen o kadar performans demek. Millet boşuna turbo takmıyor.:)
Hangi filtre tipi ne tarz çalışır onları anlamıyorum ben :)

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2011, 03:08:30 »
Kardeş ben de takmadan önce çok araştırdım senin gibi çok şey söyleyen oldu.2 ay oldu takalı ve izlenimlerim şöyle.yakıtı kesinlikle arttırmıyor,çekişi de kesinlike arttırmıyor.ama bağırması için 5000-6000 devir yapınca yakıt doğal olarak artıyor ve araç bağırdığı için de çok iyi gidiyormuş gibi bir psikolojiye kapılıyorsun.yoksa sakin kullanımda ne yakıt,ne performans her şey aynı.
kit konusuna gelince bence para tuzağından başka bir şey değil.sadece görüntüsü var işte.ben sadece AEM'in hava filtresini aldım çok da memnunum.sana da aem tavsiye ederim.kit alıp gereksiz bir sürü para bayılmaya gerek yok.10 tlye esnek bi boru aldım onu güzelce bağladım ve gayet güzel bağırıyor.filtreyi takarken motordan olabildiğince uzağa çekmeye çalış o zaman daha iyi ses çıkartır.ben de pek yer olmadığı için fazla uzağa çekemedim ama yine de memnunum.   :tamamdir
eren kardeşimizin anlattığı palio olayını ben de biliyorum bi arkadaşta vardı aynısı o arabalarda ne varsa artık ufacık motorla inanılmaz bir ses çıkartıyor gerçekten anlamadım gitti.  :)
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2011, 03:11:25 Gönderen: Yükselgfb »

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Haziran 2011, 14:42:33 »
Kit dediğin para tuzağı mı? Eminim senin hazırladığın plastik boru profesyonel  firmaların hazırladığı kitlerden daha verimli ve görsel olarak daha şıktır  ;)

Mesela Mk3'ün filtre kiti:

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 18 Haziran 2011, 21:28:24 »
benim yaptığım araştırmalar sonucu kitin en önemli özelliğinin motora verilen havayı normal filtreye nazaran soğutabilmesi. Kiti oluşan bileşenler özellikle bunun için dizayn ediliyor. Sonuç olarakda soğuk hava daha fazla oksijen içerdiği için daha iyi bir yanma gerçekleşiyor. Ayrıca daha az hava direnci oluşması motorn daha rahat nefes almasını sağlar ama tek aklıma takılan motora toz girmesi. Sanırım adamlar kiti üretirken bunuda göz önünde bulunduruyorlardır yoksa bir anlamı olmaz.

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2011, 03:47:22 »
Kit dediğin para tuzağı mı? Eminim senin hazırladığın plastik boru profesyonel  firmaların hazırladığı kitlerden daha verimli ve görsel olarak daha şıktır  ;)

O kadar fiyat farkı var bi zahmet olsun zaten.  ;)
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2011, 03:48:25 Gönderen: Yükselgfb »