Gönderen Konu: golf IV klimanın yakıtı artırmaya etkisi %kaç?  (Okunma sayısı 4895 defa)

Çevrimdışı odun

• Profili Görüntüle
golf IV klimanın yakıtı artırmaya etkisi %kaç?
« : 20 Haziran 2011, 20:10:50 »
arkadaşlar 2003 golf trendlinem  var.. yarın uzun yola çıkıcam ilk kez..klima açıkken yakıtı artırıyormuş..peki klimanın açık olması yakıtı % kaç  artırır?  bir de AC düğmesinin yanında döner ok işaretli bir düğme var..o ne işe yarıyor.? yakıt konusunda yararlı mı zararlı mı ?

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: golf IV klimanın yakıtı artırmaya etkisi %kaç?
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2011, 20:39:33 »
arkadaşlar 2003 golf trendlinem  var.. yarın uzun yola çıkıcam ilk kez..klima açıkken yakıtı artırıyormuş..peki klimanın açık olması yakıtı % kaç  artırır?  bir de AC düğmesinin yanında döner ok işaretli bir düğme var..o ne işe yarıyor.? yakıt konusunda yararlı mı zararlı mı ?

Uzun yolda çok fazla arttıracağını zannetmiyorum araçtan 5-6 bg çalıyor diye biliyorum bu farkıda biraz daha yavaş giderek kapatabilirsin.. AC dümesinin yanındaki döner ok işaretli dümeye bastığında havalandırma sistemi aracın içindeki havayı polen filitresinden süzerek temizler ve araç içindeki havayı Sirküle eder.. kışın ve yağmurlu havalarda uzun süreli kullanmanı tavsiye etmem camların buğu yapar.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı odyseuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2011, 23:49:50 »
Bende bu aralar aracımla ilk yaz ayını geçirdiğimden klimanın ne oranla yaktığını hesaplamaya çalışıyorum.
Şunu söyleyebilirim ki, serinlemek camı araladığımızda yakıta ne kadar etken oluyorsa klima açık olduğunda da o kadar sarfiyat söz konusu oluyor. Bence dikkat edilmesi gereken nokta klimanın yeterli kademede kullanılmasıdır. Şehiriçi  bir kaç kilometrelik yollarda econ kısmını kullanıyorum. Uzun yolda da düşük ayarda 20 derece civarında tutuyorum.
:)
VW Sakarya Facebook Sayfası

Çevrimdışı odun

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2011, 11:34:05 »
iyi de benim klima analog..

Çevrimdışı mehmetcevahir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2011, 14:22:05 »
yav arkadaşlar boşverin şu klima yakıt ilişkisini. klimayı kullanmayacaktık ne diye aldık klimalı arabaları. ben şehir içinde dahi eğer hava sıcaksa kullanıyorum. yakıtı fazla mı yakacakmış yaksın canımdan daha kıymetli değil ya... :saygılar

ha ac düğmesinin yanındaki düğme dolaşım düğmesi üflemek için ihtiyaç duyduğu havayı nerden alacağına sen karar verirsin düğmeye bastığında havayı içerden alıp üfler basılı olmadığında ise dışardan temiz hava alarak üfler yakıtla bi ilgisi yoktur.
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2011, 14:25:15 Gönderen: mehmetcevahir »