Gönderen Konu: hızlanma gaz tepkisi.  (Okunma sayısı 25299 defa)

Çevrimdışı justinlate

• Profili Görüntüle
Ynt: hızlanma gaz tepkisi.
« Yanıtla #14 : 16 Temmuz 2011, 00:47:21 »
Ben bu konu için başlık açacaktım ama benim şikayet edeceğim noktada hemen hemen aynı olduğu için ayrı bir başlık açmaya gerek yok.

Arkadaşlar bu sorun sanırım boraların genelinde var

2004 1.6 40.000 de Bora var,ilk sahibiyiz,hani şöyle ayak gazdayken 40-50-60  neyse gidiyorsun diyelim bir aracı  sollayacaksın veya bir anda gaza geldin kökledin diyelim araç gitmiyor ya köküne kadarda bassan fırlamıyor bu neyden kaynaklı acaba

Kimisi kasa ağır geliyor o arabaya diyor ama o kadar da değil
Kimisi bakım zamanı gelmiş bir yerde problem çıkar kesinlikle diyor ,araç bakımdan çıkıyor yine aynı.

Hangi sebepten böyle oluyor acaba, diğer Bora sahiplerinden yorum bekliyorum

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 16 Temmuz 2011, 10:20:29 »
yok arkadaş kimin ne dediği önemli değil sen aracı hissedeceksin. ben yaklaşık 500 liradan fazla sırf bakıma para verdim. debriyaj seti değişti bujiler değişti filtreler de aynı olarak daha sonra gaz ayarı hatta lpg enjektörlerini usta yeni sıfır taktı hatalı die ama hata araçta. boğaz kelebeği temizlendi yok yok yok . araç atik bi araç değil. 2x2=4   yani beygir ve tork cok önemli bu araç sakin adam arabası. aynı snn dediğini bnde yaşadım dostum. sabit bi hızla gidiosun araç sollaman lazm. altındaki araba sna cevap verip anında atılmalı bir iki saniye geç değil tam o an ! bir iki saniye  demek trafikte bi can kaybı bile olabilir demek. sollamalarda ck kısa sürede hızlanıp kendi şeridine dönmen lazm ama araçta o potansiyel yok. atılmıyor. hani gaza az daha basınca şöyle bi öne dogru silkelenir ya araba azcık da olsa koltuklara yapışırsınız. öyle bişey yok bu araçlarda boşa çare aramaya gerek yok.
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #16 : 17 Temmuz 2011, 11:33:26 »
bende aynısını düşündüm kardeşim evelsi gün 300 km yol yaptım kücücük pololar var yolda feci atikler. hemde tüplü olmasına ragmen.. ama bizim bora maalesef kadı gibi oturuyo yola bide uzun yolda cok süper performans diolardı tamam benzinde iyi de gazda da bukadar mafolmaması lazım tamam şmdiye kadar kullandıgım sürüşü en keyifli arabalar vw ama bukadar da olmaz satıp polo falan alıcam ya olmazsa..

bak dostum sen inatla faturayı Bora ya çıkarıyosunda kendin diyosun benzinde iyi diye tüp takmışsın araba tüpte gitmiyo şimdi burda Boragülün suçu ne?Adam gibi bi yerde düzgün ustalarla tarafından takılsaydı aradaki farkı kimse farkedemezdi benim aracımdada aynı motor var gaz anahtarını elimle kapatayım bir Allahın kulu anlayamaz benzidemi gazdamı gidiyo...

Sana tavsiye değiştireceksen arabanı Polo molo hikaye gitsin istiyosan bi tane 1.6 Civic al gider gayet güzel ama tutar aynı yerde onada tüp taktırırsan oda gitmez  ;)

Çevrimdışı siyahinci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2011, 01:07:10 »
s.a arkadaşlar geçenlerde çamlbel yokuşunda tırmanırken 3 vitese kadar düştüm aracı benzine aldım devir 4000 de vites 3 te gazı kökledim araba zor çıkıyo yanımdan 2002 model clio solladı geçti benim moral sıfıra düştü. nedemekya 3.vites 4000 devir. milet boraları gözünde çok büyütmüş. rahat bir araç ama performansı ahım şahım değil. normal bi araç düzeyinde. benim merak ettiğim ruhsatta 105 beygir yazıyo ama hiçte 105 beygire benzemiyo acaba zamanla beygir kaybı oluyormu servise gitsek aracın kaç begir gücünde çalıştığı ortaya cıkarmı.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2011, 09:11:57 »
ben ekspertizde benzinde baktırdım 104 bg alabildik araçtan nekadar dogru bilmiorm....

Çevrimdışı PaSHa_1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 24 Temmuz 2011, 17:40:05 »
arkadaşlar bendede 2004 1.6 comf. bora var tüp takılmadı hiç ve anlattıgınız hiçbi sorun yaşamıyorum. evet kalkışta agır kalıyor ama biraz yola düştükden sonra atiklik olsun serilik olsun hepsini hissediyorum arkadaşımızın anllattıgı gibi cliolar flanda yanımızdan geçemiyo hani yokuşta flan bence siz araçlarınıza ya düzgün bi ustaya götürüp lpg yi kontrol ettirin . ve eger atiklik serilik istiyosanız bi enjektör temizligi yaptırın  :) ;)
Hani Seninle Yolda Giderken Tüm Dikkatleri Üzerimize Çekiyoruz Bakan Birdaha Bakıyorya Pişman Deiliz Aslında Hoşumuza Gİdiyor   34 ZN 6106

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 26 Temmuz 2011, 21:53:01 »
LPG li Bora kaç kg arkadaşlar ? Ruhsatta ne yazıyor ? Bora ile Polo asla kıyaslanmaz, kıyas yapacaksanız Golf ile yapın ..  1235 kg. Golf Lpg li ..

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 26 Temmuz 2011, 21:54:26 »
ben ekspertizde benzinde baktırdım 104 bg alabildik araçtan nekadar dogru bilmiorm....

Nasıl yani ? 105 Hp lik araçtan 104 Hp değeri mi aldınız ? :) Sık görülen bir durum değil ..

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 26 Temmuz 2011, 21:59:51 »
valla öyle dediler bnde pek inanmadım ama öyle cıktı bilgisayarda da gördm bn değeri

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 26 Temmuz 2011, 22:11:37 »
valla öyle dediler bnde pek inanmadım ama öyle cıktı bilgisayarda da gördm bn değeri

aracınız kaç model bilmiyorum ama, bana gerçekçi gelmedi .. bir diğer gariplikte bu araçtan performans alamamanız .. 130 km hıza ulaşmada sıkıntı yaşamanız düz yolda inanılır gibi değil, bence deviri ivmelendirerek düz yolda bir daha deneyin .. vites değişimlerini 3500 devir üzerinde yapın .. 4.viteste 130 km yi rahat göreceksiniz .. yani öyle olmalı !..

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 26 Temmuz 2011, 22:15:16 »
aracı çok fazla ş.içi kullanıyor ve alt devirlerde kullanıyorsanız motoru uyutmuşsunuzdur .. ara sıra yüksek devire çıkmalısınız .. Bu 3. vitesdede 5.vitesdede yapabilirsiniz .. Faydasını inanın görürsünüz .. Az fazla yakıt yer araç 3-5 dk. ama motor kendine gelecektir .. Bu araçlar yüksek deviri çok seviyorr :))

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 26 Temmuz 2011, 22:19:36 »
bnmde aklıma önce o geldi . aracı aldığım kişi 2000 yılında sıfır cıkarmış aracı daha sonra kendine yeni araç alınca eşine wermiş. malum bayanlar motoru sağırlaştırıyorlar. 3-5 sene binmiş bu ablamız anlaşılan motoru uyutmuş. bnm yaşadığım sıkıntılar bundan olsa gerek...

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 26 Temmuz 2011, 22:22:21 »
bnmde aklıma önce o geldi . aracı aldığım kişi 2000 yılında sıfır cıkarmış aracı daha sonra kendine yeni araç alınca eşine wermiş. malum bayanlar motoru sağırlaştırıyorlar. 3-5 sene binmiş bu ablamız anlaşılan motoru uyutmuş. bnm yaşadığım sıkıntılar bundan olsa gerek...

uyutanı bulduk, .. :) sık sık yüksek devire çıkın, muhtemelen zamanla performansın arttığını göreceksiniz ..

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 26 Temmuz 2011, 22:23:22 »
:) tşklerr :)