Gönderen Konu: cam otomatiği...  (Okunma sayısı 9713 defa)

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
cam otomatiği...
« : 01 Temmuz 2011, 22:13:18 »
Selamlar herkese , sol ön kapı camı artık çalışmıyor :) , kendim yapmak istiyorum , ne yapabilirim ? Motoru bozuldu diye düşünüyorum , yenisinin fiyatı ne kadardır ya da başka bir problem olabilirmi.O transporter li arkadaş vardı o iyi anlıyordu onu bulamadım , yazımı okursa irtibata geçeriz , şimdiden herkese teşekkür ederim.

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
Ynt: cam otomatiği...
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2011, 22:26:24 »
sök döşemeyi bak bakalım nesi var? basit işler adaş bunlar, elin tornavida tutuyorsa eğlenceli :)

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2011, 12:52:23 »
sök döşemeyi bak bakalım nesi var? basit işler adaş bunlar, elin tornavida tutuyorsa eğlenceli :)

cok dogru elın tornavıda tutuyorsa cok ucuza mal edebılırsın..

cam motorun arızalı olabılır bunun dısında dugmede arızalı olabılır sıgortasıda atmıs olabılır yada kablolarda da kopukluk olabılır..

kapı dosemelerını sok dene sureklı arkadasım...

Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2011, 03:24:39 »
Denedim baktım , motorda düğmede sorun yok , sorun ince kalem gibi bir demir parçasında , o galiba kopmuş ya da kırılmış , yani cam otomatiği o demir kalem gibi parçayı döndürüyor ama cam hareket etmiyor yani boşa dönüyor , galiba o ince demir tuttuğu yere kaynak olacak diye düşünüyorum ya da değişecek , fırsatını yine bulursam tekrar söküp bakacağım ayrıntılı...

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2011, 23:42:57 »
ilker kalem dediğin şey cam motorunun mili olsa gerek eğer mil dönüyor da cam hareket etmiyorsa mile bağlı telin sarılı olduğu makaranın da dönmesi gerekiyor eğer dönmüyors a büyük ihtimal makara yalama olmuştur

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2011, 00:37:24 »
ilker kalem dediğin şey cam motorunun mili olsa gerek eğer mil dönüyor da cam hareket etmiyorsa mile bağlı telin sarılı olduğu makaranın da dönmesi gerekiyor eğer dönmüyors a büyük ihtimal makara yalama olmuştur

Tam da söylediğin gibi ! Aynen öyle görünüyor , onu söküp kaynaklatmak mı gerekiyor ? Yoksa değiştirmem mi gerekiyor ? Artık söküp kendim yapacağım , sanayide dibimde , ama ne yapılması gerektiğini az çok bileyim istiyorum.

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2011, 00:48:23 »
ilker yanlış hatırlamıyorsam mil metal makara da sert bir plastikten imal edilmiş olduğu için kaynak yapmak pek mümkün olmuyor.tornacıda yaptırmayı denedim tornacılar hem uğraşmak istemediler hem de yapamadılar .sen yinede tornacıya bir sor ama yüzü astarını geçiyor en iyisi çıkma orjinal bir motor.tabi sen yine de mil dönerken makaranın sarıp sarmadığını bir kontrol et,olmayacak gibiyse eğer çıkma ayarlayabiliriz belki ben 20 si gibi yurt dışına gidicem orda çıkma parça bol

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2011, 00:53:26 »
Motor sağlam !  Motor normal çalışıyor ( cam motoru ) o motorun döndürdüğü mil boşa dönüyor , yani cam mekanizmasındaki mil , motorun bir sorunu yok , benim düşüncem , o kapıdaki milin arkasında yani makarada neler var  yani görünmeyen kısmında , hani cam kolu da taksam ben manuel , cam kalkıp inmiyor , motor gayet güzel çalışıyor dönüyor , o mili de elle çevirince boşa dönüyor , ya tel falan sarmıyor , ya kayğanı falan koptu , problem orada.sıfırıda varsa alırım takarım sorun olmaz , uğraşmam tornacıyla

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2011, 00:57:00 »
milde bir adet makara bağlı makarada da çelik tel sarılı teli sağlam mı baktın mı

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2011, 01:04:58 »
Hayır bakamadım , senin demene göre , % 99 o mil yalama olmuş çünkü mil baya lakırtılı dönüyor yani elimle döndürürken belli lakır lukur yerinde değil kırılmış gibi , yalama olmuş gibi belli halinden , ben o milin yalama ya da kırık olduğunu düşünmüştüm zaten , sen de açıklayınca bir kaç şey , o mil % 99 yalama oldu , çünkü boşluk var sağında solunda üstünde altında lakırtılı dönüyor bilmem anlatabildimmi . o milin geçtiği ya da durduğu yer plastik diyorsun öylemi ? ve o mil kaynak falan olmazmı ve sıfırı komplesi kaç paradır acaba ve varmıdır , varsa hemen sökücem artık yapıcam , cam açamıyorum :)

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 22 Ağustos 2011, 22:56:04 »
ilker yanlış hatırlamıyorsam mil metal makara da sert bir plastikten imal edilmiş olduğu için kaynak yapmak pek mümkün olmuyor.tornacıda yaptırmayı denedim tornacılar hem uğraşmak istemediler hem de yapamadılar .sen yinede tornacıya bir sor ama yüzü astarını geçiyor en iyisi çıkma orjinal bir motor.tabi sen yine de mil dönerken makaranın sarıp sarmadığını bir kontrol et,olmayacak gibiyse eğer çıkma ayarlayabiliriz belki ben 20 si gibi yurt dışına gidicem orda çıkma parça bol

Mehmet sorunu buldum,seninde tarif ettiğin gibi,o milin ayakları kırılmış , yani kaynak olması gerekiyor ama kaynak olacak gibi de durmuyor, pig galiba malzeme, o mil motorla biliktmi satılıyor ? yani motorun bir parçasımı yoksa daha önceki manuel camın eski aracın orjinal parçasımı düzenimi onu merak ettim... bu sorunu nasıl çözeriz ya da

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 22 Ağustos 2011, 22:58:34 »
bence o mil manuel cam mili yani daha önce camlar otomatik olmadığı için,eski düzen üzerine yapmışlar cam otomatiğini, motoru direk o mile vermişler , o mil bildiğimiz cam kolunun takıldığı mil ...

Çevrimdışı ilker_rr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos 2011, 01:58:56 »
Doğru parçayı arıyorum değilmi ? Camlar ototmatik ama sonradan yapılmış , yani cam otomatikde olsa manualde olsa cam krikosu aynı oluyor sabit oluyor değişmiyor değilmi ?

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos 2011, 10:20:48 »
motordan sorunun varsa çıkar motoru git elektrikçilerde universal motor olarak bulabilirsin benim arabadada var sag taraf çalısıyor sol durdu bu ara onu sökücem
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)