Gönderen Konu: Amortisör ve Spor yay  (Okunma sayısı 5865 defa)

Amortisör ve Spor yay
« : 06 Temmuz 2011, 18:24:13 »
Arkadaşlar merhaba sizlere birşey danışmak istiyorum . Bu Spor yaylarda 3.5 ve 5 diye ibareler var bunlar arabanın ne kadar alçalacağını mı gösteriyor . Ayrıca spor yay aldıgmızda Amortisörlerinde yaylar ile aynı anda hareket etmesi gerekir amortisörler içinde kısaltmak gerekir öyle değil mi ?
    Coilover söylemeyin  sıkıntı yaşayanlar varmış. Hem maddi hemde sıkıntı yaşamak istemediğimiz için yaptırmayı düşünmüyoruz .

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
Ynt: Amortisör ve Spor yay
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2011, 19:18:22 »
iyi bi coilover alırsan sıkıntı yaşamazsız yani en az sıkıntı yaşıyacağın sistem coilover tabi araca ve tr şartlarına uygun kaliteli bir ürün alman lazım
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2011, 19:42:34 »
Tavsiye edebileceğin marka ne var ?

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2011, 19:44:30 »
koni ,kw , bilstein
İnsanlar alemde hayal ettikleri müddetçe yaşar...
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Temmuz 2011, 19:46:56 »
koni ,kw , bilstein
:tamamdir

Bunlara ilaveten FK, EIBACH

« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2011, 19:49:25 »
ARaba fiat fiorino . Bu markalardan bile şikayet edenler var . ve bu söylediğin markaların fiyatları 1000 lira dan aşağı değil . :S Yazdıklarıma cvp verebilecek olan var mı ?

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2011, 20:07:32 »
hocam fiat fiorino için hangi markaların ürünleri sağlıklı olur onu bilmiyorum. Benim yazdıklarım vw grubu için tercih edilenler.
Ayrıca araç van ağırlık merkezi yukarıda kaldığı için çokda iyi tutunmaz araç ne yaparsan yap. Coil ile birlikte kule gergiside tak bence.
Tabi bunlar maliyetli işler ve olayın şöyle bir boyutuda var herhalde araç günlük kullanım dışındada kullanılıyordur yere çok basarsan fazla ağırlık olduğunda vurma yapabilir. Aracın ne şekilde kullanıldığını bilmiyorum tabi.

Bir arkadaşda pug 106 varda kasise geldiğinde biz iniyorduk o geçiyordu öyle biniyorduk ordan hesap et :D:D

Çevrimdışı uAlper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 06 Temmuz 2011, 22:08:35 »
:tamamdir

Bunlara ilaveten FK, EIBACH
FK coil kullanan varmı ??? fiyat olarak diğerlerine göre daha hesaplı ama kalite olarak?
süspansiyoların kolay ve çabuk dağıldığı gibi söylentiler var
İnsanlar alemde hayal ettikleri müddetçe yaşar...
                                                    YAHYA KEMAL

Çevrimdışı selcuk_aydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 19 Temmuz 2011, 10:55:48 »
Arkadaşım benim aracım golf 4 .  Araçta koni amortisör ve  3,5 cm eibach yay var. 18" jant ve 40 yanak lastik mevcut. Adapazarı şehir içinde normal kasislerde sorun yaşamıyorum. Ama kasis biraz yüksek ve dar olduğunda yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum
ERKEKLER BÜYÜMEZ OYUNCAKLARI BÜYÜR...

Çevrimdışı BerkG

• Ispartada komandoluk şerefine nayil oldum..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Temmuz 2011, 11:48:59 »
Arkadaşım benim aracım golf 4 .  Araçta koni amortisör ve  3,5 cm eibach yay var. 18" jant ve 40 yanak lastik mevcut. Adapazarı şehir içinde normal kasislerde sorun yaşamıyorum. Ama kasis biraz yüksek ve dar olduğunda yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum

ama ne tatlı duruyodur o  :sevgi:
PhoeniX

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Temmuz 2011, 12:02:06 »

Hocam senin araç cidden çok hoş duruyorda ya sizin orda belediye iyi çalışıyor yada izmirde yollar çok bozuk :)
Ben aracı basmaya korkuyorum:)

Çevrimdışı selcuk_aydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2011, 14:09:32 »
Hocam senin araç cidden çok hoş duruyorda ya sizin orda belediye iyi çalışıyor yada izmirde yollar çok bozuk :)
Ben aracı basmaya korkuyorum:)
Nisan ayında yağmurlu bir günde bi cukura düştüm, doğalgaz için acılmıs sanırım 25 -30 cm genişliğinde15 cm falan derinliginde bir cukur, asfaltı boydan boya kesmişler yağmur suyu örtmüş üstünü , o zaman şimdiki jantlar , marşbiyel ve tamponlar yoktu üzerinde 17" momo jant ve michelin pilot lastikler vardı . Jantın birini yamulttum lastiklerin biride fena halde balon yaptı. Allahtan aracıma bişi olmadı
ERKEKLER BÜYÜMEZ OYUNCAKLARI BÜYÜR...