Hollandia sanırım
webasto nun hollandia modelleri mevcut. ama şu an güncel satışı olan 6 farklı modeli var. resimler ve model isimleri vs şuradan bakabilirsin.
http://www.webasto.com.au/home/ena/html/8212.htmlbunun haricinde sunroof u açtıktan sonra çerçevenin ön iç kısmında kalan kısmında ufak bir etiket daha olması lazım. model ve seri numarasının yazılı olduğu. bu seri numarasından biraz uğraşılırsa üretim tarihi dahi çıkabilir. hatta bu konuda yardımcı olmak için internette arama yaparken bir modelinde belli seri numarası arasında üretim hatası olduğu ve geri çağrıldığı ile ilgili bir yazı dahi görmüştüm. kullandığın sunroof ta bu üretim hatasının olup olmadığı, geri çağrılıp çağrılmadığı dahi öğrenilebilir.
ama golf 3 lerde webasto ürünleri mi kullanılıyor bunu bilmiyorum işte.
alttaki linkte daha önce golf3 ünden söktüğü orijinal sunroof u satan bir arkadaşın ilanı var (bu siteden bir link) daha detaylı bilgi almak için fotoğraflara bakarak kıyaslama yapabilirsin, ya da ürünü satan, alan, aynı üründen elinde olduğunu söyleyen arkadaşlardan birisi ile irtibata geçerek aracındaki sunroof un fabrika çıkan modelden mi olduğunu öğrenebilirsin.
http://www.vwtr.net/forum/satilik/golf-3-sunroof-t14771.0.htmlaslında öğrenmenin bir yolu daha var. döşemecide üst döşemenin kenarları sıyrılıp alt kısım kaportacıya gösterilirse kesim yerleri belli eder kendini. fakat buna ne gerek var?
ya da üstten çerçevenin etrafında boya kontrolü de yapabilirsin.
ama asıl yazmak istediğimi en sona sakladım. eğer sunroof ta bir sıkıntı yoksa, düzgün çalışıyorsa akarı kokarı yoksa, bence sadece keyfini sür. sonradan takılan sunrooflar çok değil 1-2 sene gibi bir süre sonra sıkıntılar çıkarmaya başlar. kışın damlama yapmıyorsa, tavan döşemesinde küflenme, renklenme yapmıyorsa soran olsa dahi orijinal de geç bence. şimdi araştırırsan sonradan takma olduğunu öğrenirsen aklına başka başka şeyler gelir miden bulanır. araç taklalı mı, niye kestiler, yarın damlamaya başlar mı diye durduk yere aracından soğursun. bir nevi matrix teki mavi hap mı kırmızı hap mı gibi oldu. bence boş ver keyfini sür.