Gönderen Konu: Yeni Araba  (Okunma sayısı 14578 defa)

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
Yeni Araba
« : 11 Temmuz 2011, 20:35:08 »
Ne zamandır konu açacam fırsat bulamıyorum hazır şimdi aklıma gelmişken açayım dedim. Bir süre önce Mercedes'in satışını verdim,2 haftalık bir süreç boyunca da Golf Mk2 ve Mk3 aradım,istediğim gibi araba bulamayınca,bulduklarıma da astronomik fiyatlar çekilince diğer seçenekleri gözden geçirdim ve hiç aklımda olmayan bir araç buldum aldım,93 model Suzuki Swift 1.3. GL :) Araba 93 model ama 99 Türkiye girişli,Arabistan'dan giriş yapmış ve orjinal Japonya montajlı. İlk sahibi bayan inşaat mühendisinden aldım,Türkiye'ye girdiği günden bu yana servis bakımlı :) 240bin km'de aldım,200binde arabaya üst kapak yapılmış ve aldıktan 1 ay sonra şu an 244bin km'deyim :) Şu an için hiçbir sıkıntı yaşamadım,sadece aldıktan hemen sonra ön takıma soktum sol ön amortisör patlaktı,2 tane aks körüğü yırtıktı,riske atmadan komple ön takım yapıp ön iki amortisörü birden yeniledim. 2 amortisör,2dış akis kafası ve körüğü,2 iç aks körüğü,1 iç aks kafası ve 2 direksiyon körüğü komple 300 liraya aldım. Bunu yanında diğer ürünlerinde fiyatlarını öğrendim,baskı balata komple 180 lira,triger seti 38 lira vs vs.Yani parça fiyatları gayet tatminkar. Yakıt konusunda inanılmaz cimri. LPG ile şehir içi 150-160 aralığında gezinirken,şehir dışı 120 kuruş civarı yakıyor 90/100 km ortalama ile giderseniz. Hız denemeside yaptım 120ye kadar sıkıntı yok ama 120den sonra riskli ben 150den fazla basamadım,korktum  ::) Ancak hızla derdim yok ayağımı yerden kessin düşük tüketimle beni götürsün getirsin diyenler için kesinlikle tavsiye ederim.

Artıları: Sessiz sürüş,düşük tüketim,1.3 motoruna rağmen yeterli bir klima,yan sanayi olsa da  ucuz ve bol yedek parça,sorunsuz bir motor,sedan kasa ile büyük bagaj.
Eksileri: Yüksek hızlarda güvensiz,fren mesafesi uzun (Golf GTI ve Mercedes'ten sonra bana öyle geldi ama bir Şahin,Doğan'dan daha kısa),hidrolik olmayan direksiyon(yine de yağlı direksiyon diye tabir ediyorlar,hidrolik kadar yumuşak olmasada yerli arabalardan hafif)

Bu arabayı şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum,ileride yeni araba alacağım zaman bile Allah nasip ederse bunu satmadan gündeliğe işte güçte koşturmak için saklamayı düşünüyorum. Şimdilik hedefim Mk5 GTI ama en azından ona sıra gelene kadar 2 senem var diye tahmin ediyorum. O süre zarfında da ne olur ne biter bilinmez tabi :) Bunları neden söylüyorum,Mercedes Suzuki derken VW sevdamın bittiği düşünülmesin :)

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
Ynt: Yeni Araba
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2011, 20:42:29 »
denedik gördük :) güzel araba maşallah güle güle kullan abim

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2011, 20:45:18 »
teşekkür ederim Hasan'cım,biliyorsun işte durumları ihtiyaçlar hiyerarşisi yapmak durumunda kalınca aldım yoksa gözüm çok pis GTI'lara kayıyordu kendime zor hakim oldum  :)

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2011, 20:46:41 »
teşekkür ederim Hasan'cım,biliyorsun işte durumları ihtiyaçlar hiyerarşisi yapmak durumunda kalınca aldım yoksa gözüm çok pis GTI'lara kayıyordu kendime zor hakim oldum  :)

bilmezmiyim abi ama istediğin gibi bi araba bence ihtiyacını karşılar nitelikte :) çok yol yapan birisin sonuçta yakıt önemli klimada var yaz günü püfür püfür :D

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2011, 21:18:58 »
gani hayırlı olsun kazasız belasız dostum  :tamamdir
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2011, 21:19:09 Gönderen: suskun81 »
H.G WORKS

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2011, 21:42:53 »
hayırlı olsun abi kazasız belasız binersin inşallah Suzukilerin motor kolay kolay problem çıkarmaz diye biliyorum. Maşallah yaşına görede oldukça diri ve temiz duruyo.

Benimde hedef 2-3 yıla kadar bi mk5 gti almak :)
o zamana kadar bi söz vardır en güzel araba bindiğin arabadır diye elimdeki araçtan keyif almaya bakıyorum :tamamdir
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı cavanozz

• Can
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: MK III Sportline, MK I GTI, MK IV Pasific, Passat SW 1.4 TSI Comfortline, Sharan 1.9 TDI Highline
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2011, 21:53:40 »
hayırlı olsun.. kazasız belasız inşallah
yeni yine yeniden..!! 8)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2011, 22:42:19 »
Gani kardeşim hayırlı olsun kazasız belasız inş. :)
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2011, 22:42:52 »
hayırlı olsun ganicim :) bu akşam bizde temelleri attık bakam hafta içi gelir paket :P

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2011, 22:51:11 »
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,ayda 3bin km yol yapmaya başlayınca VW ağır geldi malumunuz :) ama açıkca söylemek gerekirse insan Alman arabasını Japon'a binince daha çok özlüyor  ;D

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2011, 22:56:43 »
 :)
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2011, 23:43:45 »
kazasız belasız kullanın inş.

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2011, 09:04:45 »
hayırlı olsun ganicim :) bu akşam bizde temelleri attık bakam hafta içi gelir paket :P
ilker böyle birşeyler almaya bak

ganiciğim hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmen dileklerimle arabanın klimasının olması en
büyük avantajı güle güle eskit  :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı GolfMk1Diesel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2011, 09:17:03 »
Hayırlı uğurlu olsun Gani abi. Bu arabalarda iyidir.Üstelik sen en temizlerinden birini almışsın bana kalırsa. Pek sorun çıkarmazda zaten.. :tamamdir
Kılıçoğlu Garage.