önceki gün lpg servise gittim sorunları anlattım tekrar ayar yapıldı lpg sistemi kontrol edildi sorun göremediler, usta hem benzinde hem lpgde gaz verdi lpgde sanki saniye farkıyla geç alıyormuş gibi oluyordu "ateşleme geç oluyor %90 sorun bujilerde" dedi değişsem normale döneceğini söyledi bende vw servisine gittim durumu anlatım orda önce bilgisayara bağlayalım bakalım dediler bilg. önce
"lambda sensörü ara sıra kısa devre" diye bir arıza çıktı usta bunun lpgli araçlarda normal olduğunu söyledi arızayı sildi bujiler sökülüldü temiz çıktı buji kabloları ölçüldü değerler normal çıktı adaptasyon yapıldı lambda arızası bidaha gelmedi. usta bujilerin temiz olduğunu değiştirmeye gerek olmadığıı söyledi vakit olsaydı lambda sensörünüde söküp bakacaklardı ama benim vaktim kalmadı yani elektrik aksamı olarak hata çıkmadı 2 gündür az kullanım aracı ama stop etme veya devir olnaması olmadı aracın lpgde hızlanmasıda çok iyi benzinden farkı yok sormak istediğim lambda sensöründe problem olsa böyle seri olabilirmi? ayıca caner arkadaşım lambda sensörünü sen değiştirdinmi? yoksa ayar programı falanmı var? bu lpgde aynı problemleriyaşamış arkadaşların yardımlarını bekliyorum.