Arkadaşlar hanımın köyü Kars Sarıkamış'ta. 3 senedir gitmekten kaçıyordum. Bu sene beni ikna ettiler götürmem için . Fena da olmadı. Bol bol foto çektim.
Güzergah olarak Kırşehir->Kayseri->Sivas->Erzincan->Erzurum-> Kars izledim. 5 günde toplam 2500 km yol yaptım. Yakıt tüketimi 4.6 lt civarında oldu.
Gelelim izlenimlere:
Yollar Kars'a kadar duble yol. Yer yer çalışmalar var ama çok yerde kaymak asfalt var. Mazotu biraz pahalı buldum orada.
Yolda duble yollar arasını da asfaltla doldurmuşlar. 3. şerit gibi olmuş. Beni bir aracı sollarken beni o aradaki yoldan sollayan sabırsızlar da oldu
Erzincan-Sivas arası yol çalışması. Burası ilginç bir yer. Tersi yönde araba yokuş aşağı dururken boşa atınca , araç yokuş yukarı çıkıyor. Giden olursa mutlaka denesin
Erzincan ve arkada Munzur dağları
Erzincan - Erzurum arası. Refahiye denen bölge
Karasu
Bu yoldan gece gitmeyin dediler. Biz de gündüz gittik
Erzurum'a az bir yol kaldı
Erzurum Çifte Minareli Medrese
Canı çeken arkadaşlar kusura bakmasın. Cağ Kebabı
Erzurum Hasankale (Pasinler)
Kars yolu ve kenarda aras nehri
Şeytangeçmez ama ben geçtim
Karakurt Nahiyesi. Arkadaki yol hanımın köyüne çıkıyor. Resimleri azz sonra
veee Sarıkamış yolu. Burada çalışma var. Yol berbat ötesi.
Arkada Sarıkamış ve ön koltukta pamuk dede.
Vee Kars. Kars komple ruslardan kalma binalardan oluşmakta. İşin kötü tarafı rus mirasının üstüne bir tek çivi dahi çakılmamış. Yol dahi yok.
Kars çocukları
Kars'a gidip de Ani harabelerini görmek olmaz. Bizim dedeler dayanamadı yolda bir dedeye sormuşlar yolu. Azeri şiveli dede bize öyle bir yol tarif etti ki aşağı yukarı 70 km gittikten sonra acı gerçekle karşılaştık . TÜRKİYE TOPRAKLARI BİTTİ !
Ermenistan sınır kapısına geldik. Oradan tekrar geri Kars'a dönüp aşağı yukarı 120 km kadar gidip Ani yolunu bulduk.
Bu resim de o yoldan
Ani harabeleri giriş kapısı
Ani harabeleri.
Bu da hanımın köyüne çıkan yol.
Dikkatli bakılırsa yolda kaçan keklik görülebilir.
Sarıkamış'taki Rus ordusundan kalan karargahlar. Şimdi Askeriye kullanıyormuş. Gİrmek yassah, foto yassah, böyle bir kalıntıyı milletten saklamışlar.
Köy'deki tuvalet. Sık abdest alan biri olarak inanılmaz bocaladım. Köyde su dahi yok. Bu tuvalet gene derli toplu olanı. Kaldığımız bir evde tuvalet yoktu. yola, ahıra nereye bulurlarsa yapıyorlarmış. Ahırı biz de ziyaret ettim. Öbek öbek neyse... midenizi bulandırmayayım
Amanını mor koyun
Çiçek
Tipik doğu yolları görüntüsü. Yer Horasan
ve Sivas