arkadaşlar golf 4 ümü sattım golf 5 almak ıstıyorum ancak hangı motorunu alcam karar veremedim..birde jetta düşünüyodum ama arkaası çok dar dediler 3 kişi çok sıkısık oluyormus darmış yani..fikirlerinizi almak istiyorum.elimdeki net para 30.000 tl var..
C segmentinde Jetta dan içi geniş araba söyleyemezsin ve golf le iç yapısı bire bir aynıdır, sadece Jetta nın tavanı biraz daha basık. insignia,vectra dan bile diz mesafesi daha iyi, en olarak vectradan 2cm belki dardır. Lineadan vs. hep geniş. Civicten diz mesafesi olarak iyi genişlik olarak cvic daha geniş olsada kapı tasarımları içe doğru şişik ve iç hacmi daraltıyor.
AMA VW lerde arka koltuk ortasına denk gelen egsoz çıkıntısı çok fazla, arkya oturan 3kişinin omuzları birbirine değmiyor ama ortadaki ayağını pergel gibi açık olmak zorunda buda yandakileri rahatsız ediyor(mid ve trend de biraz daha iyi). HELE COMFORTLİNE ise arkaya doğru koldayama uzayıp alttan bide bardaklık çıkıyor, arkadaki iki kişinin keyfi düşünülmüş 3.kişi iptal.Arka koldayama açık bardaklık açık orta taraf bitiyor zaten kapalı olsada ortadaki çok rahatsız oluyor. Midline de tek ayağını her araçtaki gibi ortaya koyarsın ama comfortta imkansız.
Opel astra(2006-2010kasası) jettadan hafif dar ama arkadaki 3.kişi egsoz çıkıntısına rahatlıkla ayak koyuyor, bagaj yeterli(490lt) ama jettadan(517lt) küçük.
Honda civic sedan(2006-2011) iç mekanı gayet güzel, önde çok uzun biri oturursa arka diz azalıyor. Arkada 3.kişi en rahat civic te oturur. Onunda bagajı yok.
yeni fokusu(2011) inceledim içi de dar, bagajıda küçük ama güzel olmuş
Golf5 iç tasarım jetta(2005-2010) ile aynı,tavan daha ferah, bagajı civic sedandan(380lt) daha avantajlı(golf350+tabla çıkık 400-420lt civarı) ama jettaya(317lt) göre küçük kalıyor.