Merhaba Arkadaşlar,
Geçen hafta aracımın (Golf IV 2001) kontağını çevirdim. Marşa bastım. Aracım çalıştı ancak ABS lambası sönmedi. Yaklaşık 15 sn sonra Kırmızı renkte göstergenin solunda yağ lambası yanıp sönmeye başladı ve STOP diye bir uyarı aldım. Bu arada Motor devir göstergesinin de çalışmadığını fark ettim. Hemen sanayideki ustamı aradım. Saolsun 30 dk içinde geldi. Motoru çalıştırmayalım dedi. Kaskon varsa abi hemen bir çekici çağırıp sanayiye götürelim, allah korusun motora yağ falan gitmediğinden yapıyosa bu arızayı başımıza büyük bi iş almayalım dedi. Neyse çekici ile sanayiye gittik. Ustam yağ karterini çıkardı. Güzelce temizledi. Yağ pompasına da baktık, temizledik. Yağını ve yağ filtresini de değiştirdik. Sonra denedik marşa bastık. Herşey normal gözüktü. Aracı denedik. Yolda biraz yüklendik, biraz yavaş devirde kullandık. Neyse bi sıkıntı olmadı. Akşam eve geldim.
Sabah tekrar arabaya binmek istediğimde tamamen aynı sorunla karşılaştım. ABS lamsaı sönmedi, yaklaşık 15 sn sonra Kırmızı renkte göstergenin solunda yağ lambası yanıp sönmeye başladı ve STOP diye bir uyarı aldım, Motor devir göstergesinin de çalışmadığını fark ettim. Yine ustamı aradım. O da anlayamadı. Yine geldi. Baktı aracın herşeyi normal gözüküyo. Abi dedi sen bin aracına bişey olmaz. Sanayiye getir de bir elektrikçiye, elektronikçiye gösterelim dedi.
Birkaç tane elektrikçiye baktırdıktan sonra, aracımın elektrik aksamı ile ilgili bir problemin olmadığı kanaatine vardık hep birlikte. Sonra bir de bu bölgenin en iyilerinden olan elektronikçisine gösterdik. Akşam saati olduğu için adam bizi Pazartesi sabah gelmemizi isteyerek gönderdi. Pazartesi ustam aldı arabayı evimden ve arkadaşa götürdü. Elektronikçi arkadaş arızanın tam olarak nerde olduğunu bulabilmek için motor bölümünü tamamen açıp tek tek baktı. Ve en sonunda taklaşık küçük bir el kitabı büyüklüğünde olan ABS beyninin bozulduğunu ve onu değiştirerek arızayı giderdiğini söyledi. Bu parça normalde 950,-TL imiş. Bana sanayide maliyeti 300,-TL oldu. 200,-TL de söküp takma işlemleri. Daha önce de başka bir elektronikçinin kontrolü için 50,-TL ve ustam da bulunduğum yere sanayiden 2 kez gidip geldi benzin parası 50,-TL.(yaklaşık 100 km toplamda)
Yani toplamda 600,-TL ye mal oldu bu durum. Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu tarz bir arıza ile daha önce karşılaşan arkadaşlar oldu mu. Yorumlarınızı bekliyorum.