VW Golf Mk5 1.6 FSI comfortline 2. el ekspertiz hizmeti icin istanbul maslak'taki dogus oto VW merkez servisini sectim. ayni zamanda yeni almayi dusundugum aracin merkez servisinin calismasinin nasil oldugunu gorurum diye dusundum. ilginc ama en pahali fiyata sahip degildi dogus maslak. 160 YTL ucret odedim. 3.5 saat surdu. Bu 3.5 saatin tamaminda aracla ilgilenildi. hic bir fazladan bekleme yasamadim.
oncelikle araci lifte alip aracin alti ve lastikleri ayrintili olarak kontrol ettiler daha sonra da mekanik bolume aldilar. hem farkettirmeden uzaktan, hem de bazen arac yanina gidip baktim yapilanlara. gercekten de mekanikte 101 noktayi tek tek ciddi sekilde bakarak kontrol ediyorlar. daha sonra da kaporta bolumunde ciddi bir kontrolden gecti. daha sonra da arac gecmisi konusunda elime islem listesi tutusturulmak yerine tum yapilmis olan islemler konusunda tek tek ve ayrintili olarak bilgi verildi servis danismani aytac bey tarafindan. en son olarak da servis sefi orhan bey, test surusunu bensiz tamamlamis olmasina karsin, ricam uzerine beni kirmadan bir kez de benle cikti test surusune. gerek kontrol edilmesi gereken ozellikler gerekse pakete ozel ek donanimlarin bir anlamda demosunu yapti ve yorumlarini iletti. arac yikamaya da alinacakti ancak gerek temiz oldugundan gerekse zamanim olmamasindan yikama yaptirmadim.
tum bunlardan sonra, hem on kontrol, hem mekanik, hem de kaporta konusunda sadece formalite icabi yazili degil sozlu olarak da ayrintili olarak bilgilendirme yapildi. en son olarak da o model araca uygulayabilecegim ek donanim aksesuarlari ve kozmetik makyaj secenekleri konusunda bilgilendirip onerilerde bulundular.
yapilan islemler, islemler sirasinda gosterilen ozen, ve tum servis ziyaretimiz boyunca gosterilen nezaket ve saygi cok hosuma gitti. ha zaten bu olmasi gereken bir sey ama bir cok marka servisinde de gorulmeyen bir durum. o yuzden memnuniyetimi dile getirmek istedim. ilk kez bir VW sahibi olmak uzere olan bir kullanici olarak alici gozle inceledigim dogus maslak servisi benden 10 puan aldi. bu yuzden de alacagim aracin durumu konusunda da icimi rahatlatti, olmasi gerektigi gibi.
bu arada aracin donanim duzeyi ve gercekte sahip oldugu donanim konusunda bazi suphelerim vardi ve satis bolumunu aradim ve daha once de baska bir konuda tatminkar olarak beni bilgilendiren bircan hanim, alacagim aracin 2. el bir arac oldugunu bilmesine karsin, nezaketle ve istekle gerekli arastirmayi yaparak ayrintili olarak beni yine tatminkar sekilde bilgilendirdi.
dogruluk ve guzelliklerin ovulmesi yanlislik ve cirkinliklerin de yerilmesinin cok onemli oldugu bir sektor olan otomotivde ben de bu memnuniyet yazisini yazmak istedim.