Anket

MANUELMİ? OTOMATİKMİ?

OTOMATİK
24 (42.1%)
MANUEL
33 (57.9%)

Toplam Oy Verenler: 57

Gönderen Konu: Otomatik Golf Almak İstiyorum, Düşünceleriniz?  (Okunma sayısı 37043 defa)

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
Ynt: Otomatik Golf Almak İstiyorum, Düşünceleriniz?
« Yanıtla #28 : 30 Temmuz 2011, 20:16:05 »
debriyaja basmak sanayide şanzımancılarla kanka olmakdan daha iyidir :)
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 30 Temmuz 2011, 20:26:55 »
evet aynen debriyaja basmaktan gına geldi tek sıkıntım trafikte rahat etmek.

Tartışma bitmiştir.. :) Size otomatik vites ŞART ..

Çevrimdışı R-Line

• Golfsburg Edition
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 30 Temmuz 2011, 22:01:42 »
korkmadan alabilirsin otomatik vites,
ama sana şunu söyleyim yüksek kmli diesel veya otomatik araç almak risktir. alacaksan km si düşük olsun.
yalnız golfün otomatiği sağlam yakar,
öyle manuelden daha iyi falan kalkmaz bunuda geç.
bana göre golf 4ün otomatik şanzumanı yakıt değilde yolda bırakmama odaklı üretilmiş. sağlamdır yani bakımı yapıldıktan sonra.

ama bana sorarsan tiptronic bir diesel almanı tavsiye ederim. hem 130hp hem 5 ileri otomatik  ;)

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 30 Temmuz 2011, 23:12:49 »
sınıfında bence en iyisi hatta düz olupta dikiz aynamada kaybolanda çok gördüm seri oldugu gibide iyide kaçar bende 2001 var taş gibi araba bir depo benzinle geçen hafta 650 km yaptı uzun yolda 120den sonra bagırdıda felan yok 180 kadar keçi gibi gider sonrası allah kerim.bence al derim.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #32 : 31 Temmuz 2011, 02:09:24 »
Öncelikle Kullananların fikirlerine kulak vermenizin sizin için daha faydalı olacağını söylemeliyim.
ilk 2 aracım düz vitesti düz ve otomatik pek çok araç kullandım şanzuman olarak Golf IV ün üzerindeki Dsp denilen şanzuman gerçekten Honda nın klasik otomatiği ile beraber en başarılı otomatik vitestir.Dsp nin anlamı sürüş karakterinize göre vites atma devrini belirler ve gaz pedalına basışınızdaki kararlılığa göre en uygun devri belirler.Diğer çoğu otomatik yada triptronik gibi kick-down larda yığılmaz vites geçişlerini çoğu zaman farkedemessiniz bile bunun yanında yokuşlarda geri kaçırmaz.Yakıt tüketimi ise yol bilgisayarında Full ş.içi standart kullanım 10-10.5 litre arası ş.dışı sabit hızda ise 7.2 falan yakar. çok sert kullanmıyosan kesinlikle korkma yakıtından

Benim yakıtım Gazda ş.iç 220    ş.dışı 180 civarı  (kuzenimin 1.4 manuel corsa sı ile neredeyse aynı ) gaz litresi 1.97

Bunun yanında halkımızda otomatik viteste kontrol bende değil yüksek devire çıkamam gibi bi imaj var.Otomatik vites kullanmak sadece gaza frene basmak değildir böyle kullananlar yani kullanmayanlar için durum böyle ama şanzumanın dilini çözünce istediğiniz yerde istediğiniz viteste istediğiniz deviri çevirebilirsiniz devir saati aynı ikiside aynı deviri çevirebiliyor..manuel 12.000 devir çeviriyoda bizmi bilmiyoruz yoksa?yaşla otomatik vites arasındaki bağlantıyı anlamıyorum zaten ben 25 yaşındayım örneğin.

ben 52 binde aldım şuan 67 binde aracım otomatik ve çok memnunum tabiki dikkat edilmesi gereken aracın mümkün oldugu kadar bakımlı ve düşük km li olması benimki 2009 yılına kadar yetkili servis harici bakım görmemişti kayıtları mevcuttu.

performans olarak 100e kadar çok ateşli değildir bu bi gerçek ama 3 ay pacific manuel 16valf kullanmış biri olarak oda seri değildir ama yarım debriyaj yapma imkanı oldugu için biraz daha iyi kalkar..onuda kalkışta sahipleri seri sanar ama performans olarak pek fark yoktur düzüyle..120 den sonra çok güzel gider son hızına kadar (184Km fabrika verisi) ben kadranda düzde 185 eğimde 205 gördüm).

Kulllanımı çok keyiflidir bu arabaya bindikten sonra anladımki bugüne kadar arabalar beni kullanmış artık ben araba kullanıyorum :)

Bunu bikaç yıl kullandıktan Sonra alacağım araba yine Golf otomatik yada Civic otomatik olur bu iki markanın otomatikleri çok sağlam ve iyidir.

Manuel Auto tartışmasına ise hiç gerek yok yıl 2011 ve Mercedes denen kral bugün düz vites defterini çoktan kapamış.Bmw lerin Audileri En sportif modellerinde bile Sallama tabir edilen şanzuman yok artık...Şimdi bu arabaları kullananlar düz vites Golf kullanan kadar keyif almıyormu ?adam 150bin euro vermiş düşünememiş gerçekten :)şöförlüklerimi yok?bayan olabilirlermi? çok bayat ya :D hayır sadece dolmuşçu otoruşundan vazgeçip koltuklarını geriye çekmiş dirsekleri kol dayamada sunrooflarını aralamış keyifle gezen insanlar bunlar...

Devir çoktan değişti 10 yıl sonra en manuelci arkadaşlar bile paşa paşa otomatiğe binecek Bu devler bıraktıysa düzü diğerleride bunların peşinden gidecek bugüne kadar böyle oldu bundan sonrada böyle devam edecektir.

« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2011, 02:31:16 Gönderen: rene »

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 31 Temmuz 2011, 02:21:53 »
Çok güzel bir anlatım olmuş..

bu arad bir arkadaş yaşımı sormuş yaşım 29.

rene söylediklerinin son 2 paragrafındaki olayı nacizane kendi anlayışımla anlatmak isterim. mercedes bile sallamayı bıraktı derken olayın özü şuna dayanıyor. 150 bin euro veren adamın şanzıman bakımı veya az yaktı çok yaktı gibi derdi olmadığından ve bir çuval para verince rahat konforlu sürüş yapma isteğinden kaynaklanıyor.

Otomatik derken 95 li yıllarda kullanılan otomatik ile bugünkü otomatik arasında dağlar kadar fark var. Hele dsg denen bir olay varki akıllara zarar seri ve ekonomik bir olay. Ama birde şu yönden bakarsak arızası hala tam çözülmüşmü muallakta hala alan arkadaşlar serviste mekatronik değiştiriyorlar. Artı şöyle bir espri vardı Şanzıman 22 bin lira sanki şanzımana alana araba hediye gibi bişeydi.

CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 31 Temmuz 2011, 12:40:00 »
...
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2011, 12:51:54 Gönderen: rene »

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 31 Temmuz 2011, 14:25:54 »
şahsen bugun ısterdım dsg sanzumanlı bır aracım olsun dızel olsun hep turbonun tetıklemesını hemde otomatıgın roketlemesını hıssedıyım hele bıde dsg ıle ama durumlar gelırler ımkan vermıyor mercedes bmw denılmısde arkadasın dedıgı gıbı o aracların genelı mercedes adına makam arabası adam sofor kullanıyor kucuk sınıfdada trıptronıc gıbı kendının yonetebıldıgı bı otomatık sanzuman ortaya cıkıyor golf 4 te bole bı secenek yok ama 4 vıtes bırde vw bugun 7 ılerı kullanırken 3 nesıl gerıden gelıyosun onlarla kıyaslanmıyacak bı konu hakkında tartışıyoruz burda herkes kullanıp gördüğü yasadıgı olaylar dogrultusunda konusuyorkı buda bole olmalı zaten kulaktan duyma sozlerle olmuyacak bır iş bu yasanan sorunlar konıklesıor artık devamlılık halıne gelıyor ben gecenlerde devir daim t borusunu kırılmıs degıstırdım sıtede 2 gun snra baska arkadasa oldu yardımcı oldum eskıyen yası gelen araclar bunlar otomatık şanzuman 87 model 300 sel aracımız vardı onda economık spor secenegı vardı varın sız dusunun tek tuşla motor devrini sabitlıyordu hızın duşsede el gazı degıl yanls anlamayın hız dusuyordu ama devır sabıttı gaza dokundugun an yuksek devır dusuk suratten :) t6 s80 gıbı fırlıyordu arac o yıllarda kullanılmıs bu araclarda bu  teknolojı segmentı farklı bıkere otomatık arac yıpranmayacak narin kullanılcak 120 den sonra klıma acıp kokleyın gazı motor sesınden baska ses duyulmuyor otomatıklerde bunu kullanan herkesde bılır yanı bıde mercedese bının 200 le klıma acık kokle motoru duyamıyosun bıle bu buyuk fark ama temız bakımlı bır otomatık bulunursakı sanmıyorum otomatıgı zaten %70 lık kesım kolay kullanım bayanlar tercıh edıyor %30 da arabadan keyıf almayı bılen artık vıtes degıstırmekden sıkılan prof. soforler kullanıyor bu bu arac ıcın yorumum 2011 aracla kıyaslamayın yanı karar sızın ne ıcın nıye otomatık o onemlı bı talep soz konusu temız bır arac bulursanız alın korkmadan guzel otomatıklerıde golf 4 4 vıtesde 140 larada gelıyor cok rahat ama bagırıyr anlatmak ıstedıgım bu 5 atıldıgı zaman aracta bı rahatlama oluyor ama otomatıkde o 5 e atamıyor :) sanzuman sorun bundan kaynaklanıyor kımse kımseyı rencıde etmeden bılmıyor yargılaması yapmadan yorum yaparsa hem vwtrnın nezih ortamı bozulmamıs olur hemde arkadasımıza en ıyı acıklama en guzel sekılde yardımcı olmuş oluruz

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 31 Temmuz 2011, 14:50:04 »
Dsg Şanzuman zaten olayı bitirmiş durumda...7 ileri şimşek gibi vites geçişleri S modda maximum devirde fırlamaya hazır beklemesi müthiş...yakın bi abimin Golf V GT sinde kullanma fırsatım oldu 4km yolda 5-6 kez oha dedim gerçekten mükemmel...Her firma kendi ismini verdiği robotize yarı otomatik şanzumanlar geliştirdi ama çok azı başarılı en başarılısı ise Dsg denebilir...bunun yanında çok başarısızları var ki vites kademe sayısı klasik otomatikten fazla olmasına ragmen sarsıntılı ve kick down larda yığılan ve en önemlisi gerçekten her an sorun çıkarma potansiyelleri olan şanzumanlar  ( Opel -Easytronic / Toyota Multimode )örnegin bu şanzumanları kesinlikle tavsiye etmem.Arkadaşımda Astra H Easytronik 5ileri var aracı 16 varlf ve benimkinden bi kaç Hp fazlası var ama beni hiç bir şekilde yakalayamıyor.Geçişler sarsıntılı ve araçta Park konumu olmadığından bayırda Vs bırakırsanız aracı sabah aşşağı mahallede bulabilirsiniz(ki 2 kere oldu :) ).Bu yüzden yeni teknoloji ile yapılmış olması kesinlikle daha iyi oldugu anlamına gelmiyor.Dediğim gibi robotize lerde daha iyi olanlar var ama olmayanlarda çok...

Bu yarı otomatiklerin Klasik otomatiğe göre sorun çıkarma potansiyellerinin yüksek olması ise Otomatikleştrilmiş Düz şanzuman olmaları yani görmeğimiz arka planda robot bizim yerimize debriyaja basıyor kulağa hoş gözüksede bunun için 6 farklı mekanik parça müthiş bi kombinasyon içinde çalışıyor sorun ise bu 6 farklı ünitede gelebilecek en ufak arıza Yarı otomatik şanzumanın kiltlenmesine yada büyük sorunlara yol açmasına neden oluyor.

Klasik otomatikler diğer Tiptronik lere göre çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur aslında bu Dsg bile olsa böyle ama açıkçası mekatronik arızanı bilsemde Dsg için şansımı bi kere deniycem bi kaç yıl sonra.

onun haricinde klima açık 1.6 120 den sonra gitmiyor demiş aykut tuncer arkadaşımız gittiğini ispatlama yolunamı gideyim şimdi dostum :)

ayrıca 4 vitesin devir yükseldiğinden yüksek hızda gürültülü çalıştığı doğrudur ancak hızlanmasının 120 den sonra ağır oldugu sadce motor sesi oldugu tamamiyle yanlış bir teşhistir bunu aracı hiç kullanmamış olmanıza veriyorum çünki kullansaydınız bilmeniz gerekirdi 120 ile giderken devir 3000 civarı olur ve gaza yüklendiğiniz an araba mevcut maximum torkunu o an veriri ve ayagınızı kaldırmazsanaız rahat şekilde 180e kadar çıkar sonrası için sabır gerekir her 1.6 atmosferikte oldugu gibi...

ben kişisel görüşlerimi aktardım kullanan birisi olarak arkadaşımız kullanmayanların fikirlerine önem veriyosa ben birdaha yazmam kardeşim hiç sorun değil sadece bazı okuduklarım çok yanlış ve alakasız oldugu için tacrübelerimi aktarmak istedim.Herhangibir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım sana ben Golf IV ün otomatiğini aldıramam yada sevdiremem ama unutmaki banada hiçbirgüç en başta Golf IV ve Bora olmak üzere Düz vites bir Vw aldıramaz isterse auto 3vites olsun :) o yüzden duyduklarımızı değil bildiklerimizi anlatırsak daha faydalı olur hem düşünen arkadaşlarımız için hemde google a yazıp forumumuzu okuyan okurlar için.  
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2011, 14:53:25 Gönderen: rene »

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 31 Temmuz 2011, 19:58:26 »
Dsg Şanzuman zaten olayı bitirmiş durumda...7 ileri şimşek gibi vites geçişleri S modda maximum devirde fırlamaya hazır beklemesi müthiş...yakın bi abimin Golf V GT sinde kullanma fırsatım oldu 4km yolda 5-6 kez oha dedim gerçekten mükemmel...Her firma kendi ismini verdiği robotize yarı otomatik şanzumanlar geliştirdi ama çok azı başarılı en başarılısı ise Dsg denebilir...bunun yanında çok başarısızları var ki vites kademe sayısı klasik otomatikten fazla olmasına ragmen sarsıntılı ve kick down larda yığılan ve en önemlisi gerçekten her an sorun çıkarma potansiyelleri olan şanzumanlar  ( Opel -Easytronic / Toyota Multimode )örnegin bu şanzumanları kesinlikle tavsiye etmem.Arkadaşımda Astra H Easytronik 5ileri var aracı 16 varlf ve benimkinden bi kaç Hp fazlası var ama beni hiç bir şekilde yakalayamıyor.Geçişler sarsıntılı ve araçta Park konumu olmadığından bayırda Vs bırakırsanız aracı sabah aşşağı mahallede bulabilirsiniz(ki 2 kere oldu :) ).Bu yüzden yeni teknoloji ile yapılmış olması kesinlikle daha iyi oldugu anlamına gelmiyor.Dediğim gibi robotize lerde daha iyi olanlar var ama olmayanlarda çok...

Bu yarı otomatiklerin Klasik otomatiğe göre sorun çıkarma potansiyellerinin yüksek olması ise Otomatikleştrilmiş Düz şanzuman olmaları yani görmeğimiz arka planda robot bizim yerimize debriyaja basıyor kulağa hoş gözüksede bunun için 6 farklı mekanik parça müthiş bi kombinasyon içinde çalışıyor sorun ise bu 6 farklı ünitede gelebilecek en ufak arıza Yarı otomatik şanzumanın kiltlenmesine yada büyük sorunlara yol açmasına neden oluyor.

Klasik otomatikler diğer Tiptronik lere göre çok daha uzun ömürlü ve sorunsuzdur aslında bu Dsg bile olsa böyle ama açıkçası mekatronik arızanı bilsemde Dsg için şansımı bi kere deniycem bi kaç yıl sonra.

onun haricinde klima açık 1.6 120 den sonra gitmiyor demiş aykut tuncer arkadaşımız gittiğini ispatlama yolunamı gideyim şimdi dostum :)

ayrıca 4 vitesin devir yükseldiğinden yüksek hızda gürültülü çalıştığı doğrudur ancak hızlanmasının 120 den sonra ağır oldugu sadce motor sesi oldugu tamamiyle yanlış bir teşhistir bunu aracı hiç kullanmamış olmanıza veriyorum çünki kullansaydınız bilmeniz gerekirdi 120 ile giderken devir 3000 civarı olur ve gaza yüklendiğiniz an araba mevcut maximum torkunu o an veriri ve ayagınızı kaldırmazsanaız rahat şekilde 180e kadar çıkar sonrası için sabır gerekir her 1.6 atmosferikte oldugu gibi...

ben kişisel görüşlerimi aktardım kullanan birisi olarak arkadaşımız kullanmayanların fikirlerine önem veriyosa ben birdaha yazmam kardeşim hiç sorun değil sadece bazı okuduklarım çok yanlış ve alakasız oldugu için tacrübelerimi aktarmak istedim.Herhangibir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım sana ben Golf IV ün otomatiğini aldıramam yada sevdiremem ama unutmaki banada hiçbirgüç en başta Golf IV ve Bora olmak üzere Düz vites bir Vw aldıramaz isterse auto 3vites olsun :) o yüzden duyduklarımızı değil bildiklerimizi anlatırsak daha faydalı olur hem düşünen arkadaşlarımız için hemde google a yazıp forumumuzu okuyan okurlar için.   

golf 4 otomatıkde cok kullandım gıtmıyor demedım ben sadece sesı fazlalasıyor dedım 120den sonra dedım kendı yazdıgımda bunu okuyorum anlıyorum anlasılacakda yazdım yanı 120den sonra ses fazlalasıyor otomatık cmfrtlınela 210  gordum. ama araba cok bagırıyor bu anlatmak ıstedıgım golflerde zaten duzde manuelde olsa en guzel ozellıgı yuksek suratlarda devırlerdede olsa gaza braz fazla dokunmanız yeterlı kalkınmasına aracın yanı ıspatlanacak bısey yok ben bızzat gıttıgını ıspatladım kendım 210 gordum gitmıyorda demedım tekrar soyleyeyım sadece sesı artıyor kotude demedım oyle bı cvp yazmıssınızkı sankı ben otomatıgı kotulemısım gıbı olumszluklarını soyledım 4 vıtes dıye kmlerının yuksek  olcagını genelının nadır az bulmak yaşının geldıklerını soyledım golf 4 ck hosuma gıden bır arac kullandıgımız bır arac belırtmstm daha oncede kmseyı kırmadan tartısma tarzında degılde bılgı verme tarzında gecsın dıye ama yanlıs anlasılıyor kotulemıyorum sadece keske olsaydı dedıklerım

Çevrimdışı MURAT0154

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 31 Temmuz 2011, 22:42:00 »
şahsen bugun ısterdım dsg sanzumanlı bır aracım olsun dızel olsun hep turbonun tetıklemesını hemde otomatıgın roketlemesını hıssedıyım hele bıde dsg ıle ama durumlar gelırler ımkan vermıyor mercedes bmw denılmısde arkadasın dedıgı gıbı o aracların genelı mercedes adına makam arabası adam sofor kullanıyor kucuk sınıfdada trıptronıc gıbı kendının yonetebıldıgı bı otomatık sanzuman ortaya cıkıyor golf 4 te bole bı secenek yok ama 4 vıtes bırde vw bugun 7 ılerı kullanırken 3 nesıl gerıden gelıyosun onlarla kıyaslanmıyacak bı konu hakkında tartışıyoruz burda herkes kullanıp gördüğü yasadıgı olaylar dogrultusunda konusuyorkı buda bole olmalı zaten kulaktan duyma sozlerle olmuyacak bır iş bu yasanan sorunlar konıklesıor artık devamlılık halıne gelıyor ben gecenlerde devir daim t borusunu kırılmıs degıstırdım sıtede 2 gun snra baska arkadasa oldu yardımcı oldum eskıyen yası gelen araclar bunlar otomatık şanzuman 87 model 300 sel aracımız vardı onda economık spor secenegı vardı varın sız dusunun tek tuşla motor devrini sabitlıyordu hızın duşsede el gazı degıl yanls anlamayın hız dusuyordu ama devır sabıttı gaza dokundugun an yuksek devır dusuk suratten :) t6 s80 gıbı fırlıyordu arac o yıllarda kullanılmıs bu araclarda bu  teknolojı segmentı farklı bıkere otomatık arac yıpranmayacak narin kullanılcak 120 den sonra klıma acıp kokleyın gazı motor sesınden baska ses duyulmuyor otomatıklerde bunu kullanan herkesde bılır yanı bıde mercedese bının 200 le klıma acık kokle motoru duyamıyosun bıle bu buyuk fark ama temız bakımlı bır otomatık bulunursakı sanmıyorum otomatıgı zaten %70 lık kesım kolay kullanım bayanlar tercıh edıyor %30 da arabadan keyıf almayı bılen artık vıtes degıstırmekden sıkılan prof. soforler kullanıyor bu bu arac ıcın yorumum 2011 aracla kıyaslamayın yanı karar sızın ne ıcın nıye otomatık o onemlı bı talep soz konusu temız bır arac bulursanız alın korkmadan guzel otomatıklerıde golf 4 4 vıtesde 140 larada gelıyor cok rahat ama bagırıyr anlatmak ıstedıgım bu 5 atıldıgı zaman aracta bı rahatlama oluyor ama otomatıkde o 5 e atamıyor :) sanzuman sorun bundan kaynaklanıyor kımse kımseyı rencıde etmeden bılmıyor yargılaması yapmadan yorum yaparsa hem vwtrnın nezih ortamı bozulmamıs olur hemde arkadasımıza en ıyı acıklama en guzel sekılde yardımcı olmuş oluruz
yalnız otoatikteki 4. vites dişlisi senin manuelde olan 5. vites dişlisi ile birebir aynı... ikisi de 300 devirde 100 der daha sonra zaten devir saati ile kilmetre saati paralel ilerler

Çevrimdışı sedatdali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 01 Ağustos 2011, 03:13:59 »
eren kardeş sen bence dsg şanzuman gibi olayı aşmışsın agzına sağlik işin kısası kötü olsa km de 10 kuruş fazla yakmaz:)

Çevrimdışı clipper

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 01 Ağustos 2011, 13:20:34 »
otomatik kullanan biri olarak bende birşeyler yazayım
önceki arabam otomatikti manuel almak istiyordum çünkü manuel arabayı özlemiştim, birazda hanımın baskısıyla otomatik golf aldım.

Eğer trafikte çok zaman harcıyorsanız otomatik birebir, dur kalk yaparken çok rahatsınız yokuşta beklerken kaydırma riskiniz, genel olarakta sakin araç kullanıyorsanız almanızı tavsiye ederim. Öyle çok yavaş değil benim aracım, arada sırada köklüyorum gazı harika gidiyor.

Arıza konusuna gelecek olursak aracı almadan vw yetkili servisine baktımanızı şiddetle tavsiye ederim başımızdan passat dsg şanzıman problemi geçti orijinal şanzımana 18 bin lira fiyat çektiler çıkma falan ayarladık 2 bine işimizi hallettik fakat 2 ay araç yattı, o yüzden temizini bulmak önemli.

Eğer otomatiği tatmadıysanız alın derim kullanın biraz keyfine varın hoşunuza gitmezse daha  sonra değiştirirsiniz otomatik arayan çok elinizde kalmaz, ben otomatik kullanıyorum ama manuel alacağım bi sonrakine inş. çünkü  vites değiştirmeyi özledim.
hayat namazsız bir ezanla başlar ezansız bir namazla son bulur...

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline