Öncelikle Kullananların fikirlerine kulak vermenizin sizin için daha faydalı olacağını söylemeliyim.
ilk 2 aracım düz vitesti düz ve otomatik pek çok araç kullandım şanzuman olarak Golf IV ün üzerindeki Dsp denilen şanzuman gerçekten Honda nın klasik otomatiği ile beraber en başarılı otomatik vitestir.Dsp nin anlamı sürüş karakterinize göre vites atma devrini belirler ve gaz pedalına basışınızdaki kararlılığa göre en uygun devri belirler.Diğer çoğu otomatik yada triptronik gibi kick-down larda yığılmaz vites geçişlerini çoğu zaman farkedemessiniz bile bunun yanında yokuşlarda geri kaçırmaz.Yakıt tüketimi ise yol bilgisayarında Full ş.içi standart kullanım 10-10.5 litre arası ş.dışı sabit hızda ise 7.2 falan yakar. çok sert kullanmıyosan kesinlikle korkma yakıtından
Benim yakıtım Gazda ş.iç 220 ş.dışı 180 civarı (kuzenimin 1.4 manuel corsa sı ile neredeyse aynı ) gaz litresi 1.97
Bunun yanında halkımızda otomatik viteste kontrol bende değil yüksek devire çıkamam gibi bi imaj var.Otomatik vites kullanmak sadece gaza frene basmak değildir böyle kullananlar yani kullanmayanlar için durum böyle ama şanzumanın dilini çözünce istediğiniz yerde istediğiniz viteste istediğiniz deviri çevirebilirsiniz devir saati aynı ikiside aynı deviri çevirebiliyor..manuel 12.000 devir çeviriyoda bizmi bilmiyoruz yoksa?yaşla otomatik vites arasındaki bağlantıyı anlamıyorum zaten ben 25 yaşındayım örneğin.
ben 52 binde aldım şuan 67 binde aracım otomatik ve çok memnunum tabiki dikkat edilmesi gereken aracın mümkün oldugu kadar bakımlı ve düşük km li olması benimki 2009 yılına kadar yetkili servis harici bakım görmemişti kayıtları mevcuttu.
performans olarak 100e kadar çok ateşli değildir bu bi gerçek ama 3 ay pacific manuel 16valf kullanmış biri olarak oda seri değildir ama yarım debriyaj yapma imkanı oldugu için biraz daha iyi kalkar..onuda kalkışta sahipleri seri sanar ama performans olarak pek fark yoktur düzüyle..120 den sonra çok güzel gider son hızına kadar (184Km fabrika verisi) ben kadranda düzde 185 eğimde 205 gördüm).
Kulllanımı çok keyiflidir bu arabaya bindikten sonra anladımki bugüne kadar arabalar beni kullanmış artık ben araba kullanıyorum
Bunu bikaç yıl kullandıktan Sonra alacağım araba yine Golf otomatik yada Civic otomatik olur bu iki markanın otomatikleri çok sağlam ve iyidir.
Manuel Auto tartışmasına ise hiç gerek yok yıl 2011 ve Mercedes denen kral bugün düz vites defterini çoktan kapamış.Bmw lerin Audileri En
sportif modellerinde bile Sallama tabir edilen şanzuman yok artık...Şimdi bu arabaları kullananlar düz vites Golf kullanan kadar keyif almıyormu ?adam 150bin euro vermiş düşünememiş gerçekten
şöförlüklerimi yok?bayan olabilirlermi? çok bayat ya
hayır sadece dolmuşçu otoruşundan vazgeçip koltuklarını geriye çekmiş dirsekleri kol dayamada sunrooflarını aralamış keyifle gezen insanlar bunlar...
Devir çoktan değişti 10 yıl sonra en manuelci arkadaşlar bile paşa paşa otomatiğe binecek Bu devler bıraktıysa düzü diğerleride bunların peşinden gidecek bugüne kadar böyle oldu bundan sonrada böyle devam edecektir.