Gönderen Konu: ugultudan durulmuyor yardım ... :(  (Okunma sayısı 4599 defa)

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
ugultudan durulmuyor yardım ... :(
« : 31 Temmuz 2011, 23:01:10 »
arkadaslar yaklasık bırkac saat oldu dıyeyım sıze kusadasından donmek ıcın yola cıktım arabada bı ugultu olusmaya basladı bı anlam veremedım gecer falan dedım ama gecmedı yaklasık 30 km hızdan sonra on taraftan kamyon dıfransıyelınden gelen bı ses gelmeye basladı yol boyunda devam ettı ses dusuk hızlarda gar gar dıye yapıyor hız arttıkca dırek ugultu yapmaya baslıyor

vıtesı bosa atıncada devam edıyor

arabanın tabanına ayagımı koydugumuda tıtreme yapıyor acayıp bıde gaz pedalı bu olaydan sonra acayıp tıtremeye basladı vallahi ayagımın altı uyustu desem yalan olmaz.. gercı daha oncede tıtrıyodu pedal ama bu kadar degıl

bu ses nerden gelıyor arkadaslar sıtenınde bıldıgı yesıl golf 3 sahıbı hasan arkadasımı aradım rulmanlardan dedı şanzumandada olabılır dedı

?

bıde cok garıp bısı oldu evden cıktım 500 m ya gıttım ya gıtmedım basladımı arabanın kornası calmaya herkes bana bakıyo napcagı sasırdım  :D dıreksıyona vurmaya basladım yok susmucak durdum kontaagı kapattım ses kesıldı gerı actım calmaya devam edıyo kapattım bıraz bekledım tekrar actım calmadı bı daha sonra yola cıktım arabanın bırıne korna caldım takıldımı tekrar basladı calmaya tekrar durdum falan eve kadar korna calmadan geldım

bu neden oldu arkadaslar ya napmam gerek ? :) bunu nasıl duzelttırcem ben :)

« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2011, 23:10:18 Gönderen: servet_volt »
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
Ynt: ugultudan durulmuyor yardım ... :(
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2011, 23:52:50 »
aks bilyaları yada teker bilyaları olabilir kornayı çalan zımbırtıda sorun olabilir kablolarda filanda olabilr sigortalar filan ufak bi sorundur elektrikçi halleder ama diğerini hemen baktır eğer aks bilyaların bozulduysa boşluk yapmaya başlar vuruntular başlar sonra  ;)
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2011, 23:55:51 Gönderen: serhat »
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2011, 22:14:40 »
aks bilyaları yada teker bilyaları olabilir kornayı çalan zımbırtıda sorun olabilir kablolarda filanda olabilr sigortalar filan ufak bi sorundur elektrikçi halleder ama diğerini hemen baktır eğer aks bilyaların bozulduysa boşluk yapmaya başlar vuruntular başlar sonra  ;)

tamirci bilyalardan dedı baya ugultu yapmaya basladı hatta artık vuruntuda yapmaya basladı dıyeyım sıze...

korna olayınıda elektrıkcı bı turlu cözemedı gene calmaya devam ettı  en son cektım fıslerını... napcam bılmıyorum

kac gunluk bı konu actım bı tek sız cvp vermıssınız nerde bu golf 3 aileri acaba ya?

Çevrimdışı ZaZy

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2011, 22:20:54 »
kesinlikle teker bilyaları daha 3 gün oldu başıma geleli.aracı daha fazla sürme üzerindeki tüm yükleri al tek kişi sür tamirciye kadar
1 teker için üçelden 18 liraya Febi Alman malı bilyaları alıp  mk2 için ben değiştiridim. Biraz zor bir iş + alet edavatınında olması şart.ustaya gidersen 2si için en az 80 lira ister. AMA ZOR İŞ demedi deme :)

Kornanında sigortası bozulmuştur büyük ihtimal. Sigorta kutusundan kornanınkini bul değiştir. 1 lira sigortanın tanesi kolay gelsin :)

saygılar
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2011, 22:23:07 Gönderen: ZaZy »
http://

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2011, 22:37:58 »
sigorta kutusunun kapağında hangi sigorta neyin yazıyor benimde sigorta yanmıştı denemek için sis lambasının sigortasıyla değiştir çalışırsa sigorta alırsın bi tane

sis lambası fog light
korna da horn diye geçiyor yeri yazıyor kutunun üzerinde ;)
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2011, 12:06:44 »
Ön rulmanları değiştirmek öyle basit bir olay değil.. Önce poryaları söküceksin sonra preste rulmanı çıkartıcan. tabi hepsi için alet edevat. ama bence sen en iyisinden al rulmanlarını git bir tamirciye taktır. Korna için ise; var bir yerde devre yapıyordur ondan çalıp duruyordur daha iyi bir elektirikçiye git halletsin
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2011, 12:33:20 »
arkadaslar yorumlarınız ıcın tesekkurler. rulmanları degıstırdım

fag marka aldım nurı kucukten usaktaydım kargoyla gonderdıler bende ordan ıscılık ıcın fıyat aldım 60 tl ye yaparız dedı bende yaptırdım

yapılırken basında durdum tornada preslendı takıldı yerıne.

fakat bısı oldu rulmanlar bozukken hoplama yapıyodu araba gaz pedalıda tıtrıyodu ben rulmandan dıyodum degıstırdım bu sorun kakmadı hala devam edıyor

dun gece 350 km yol gıttım dırek orda gordum..

korna ısı hala cozulemedı arkadaslar elektırıkcıye gıttım dıreksıyonu soktu ordan bısıler yaptı calmaz artık dedı

dun aydın otobanında  bı calmaya basladı bı anda butun arabalar panık yaptı bısı oldu dıye..

sıgortadan dıyen arkadaslar sıgortayla calmasının baglantısını anlayamadım sıgorta atsa hıc calmaz zaten.

benım sıgorta kutusu almanca yazıyo bu arada..

korna takılı kalınca kenara cektım kablosunu cıkarttım gene bı yerde devre tamamlıyo ama nerde bulamıyorum bıde bızım kornalarda role var sanırım korna sokulukken calmaya calıstıgımda sıgorta kutusundan cıt cıt role sesı gelıyor acaba roleden mı dıyorum ?

1 haftadır sanayıdeyım bende pompa enjektor bakımı yaptırdım onla ugrasıyorum debrıyaj telını degıstırdım rulmanlar degıstı sureklı bı telas halındeyım ya.

su kornada duzelse bı sıkıntım kalmıyor...

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2011, 12:56:49 »
hoplamayı; lastiklerden de yapabilir. kornada röle sesi gelmemesi lazım ben daha duymadım öle bişey ^-^ gaz pedalındaki titreme hemen hemen bütün mk3'lerde var. hatta yabancı bir forumda bu konudan arabanın eksisi olarak bahsediliyordu. Dizellerde motor kulakları çabuk değişmek ister belki onlardan titreşim artıyordur.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline