Gönderen Konu: arabayı orjinal yükselige getirme  (Okunma sayısı 14458 defa)

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
arabayı orjinal yükselige getirme
« : 02 Ağustos 2011, 16:38:34 »

arkadaşlar arabamı aldıgımdan beri yere basık oldugu için bi yerlere sürtünmesi veya şehirler arası yolda yere vurması sıktı olmaya başladı bende bu yüzden arabayı tekrar eski haline getirmek istiyorum. orjinal helezonlarını takmak veya nasıl bi çözüm önerirsiniz. bugun çıkmacıya gittim ön var ama arka helezonlar yok dedi polo veya audi uyarsa var elimizde dedi. uyarmı bilgisi olan varmı. orjinal helezonlarla araç nekadar yükselir.elinde orjinal helezonları olan varmı. tavsiyelerinizi bekliyorum. araçın şuanki fotoları bunlar çok degişim olurmu bilemiyorum . tşkler

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
Ynt: arabayı orjinal yükselige getirme
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2011, 17:10:17 »
Çok alçak, bunlarla dolaşılmaz..
Orjinalini takarsanız 2-3 cmm kadar yükselir, dizel golf helzon yayı takarsanız onun boğum sayısı bir fazla olduğundan daha yüksek olur ayrıca dizeller daha ağır olduğundan helezonu da  daha sağlam.
Bir de helezon takozlarınız da yıpranmış olabilir, değiştirmenizde yarar var.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2011, 17:13:39 »
Ben orjinal yay-amortisörlerimi satıyorum
bir bak istersen.
Detayları imzadaki bağlantıda görebilirsin.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2011, 17:13:58 Gönderen: OffLineR »
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2011, 20:04:24 »
yaylarını orjinal yaya çevir yapacağın iş bu...

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2011, 16:04:17 »
üstadlar helezonların fiyatlarını sordum önler çifti 150 arkalar çifti 135 dediler yani toplam 285 tl. koray senin yaylara baktım sen 400 istemişsinde bunlardan farkı mı var. sorduklarım sıfır yay. çıkmacıda ise önlere 50 tl istediler ama arkalar yok diyorlar arkalar için polo veya audi uyarmı bilgisi olan varmı. maminci arkadaşım da 2-3 cm yükselir demiş 2-3 cantim çok farket edeçegini sanmıyor  :-[ . orjinal yülseği yerden kaç cntim biri ölçerse iyi olaçak veya ben park halinde bi golfun altına yatıp ölçem en iyisi :tamamdir

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2011, 16:18:35 »
Benimkiler Yay + Amortisör.
2-3 santim de inanılmaz farkeder ki seninkiler 3.5 veyas 4.5 santimliktir. o nedenle 3-4 cm farkeder.
İnsanlar 1 santim düşürmek için neler yapıyorlar.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2011, 16:19:01 Gönderen: OffLineR »

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2011, 19:11:14 »
Kardeş 2-3 cm deyip geçme, sürüşte inanılmaz farkediyo, ben bu dertten muzdariptim, önerilerim kendi yaptıklarımdır, sonuç yüzünü güldürür.
Helezon yayları ben görmeyeli ucuzlamış, ya da ben  o zaman kazık yemişim :D ;D

Çevrimdışı taraftar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2011, 23:57:03 »
aracınız güzel,,, flmler kaç numara sorabilir miyim ? birde polislerle aranız nasıl filmlerden dolayı  :D

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Ağustos 2011, 16:21:19 »
maminci sen kaça almışdım bi yazıver merak etme kazık yemişsin demicez söz: :tamamdir dediklerini en kısa zamanda yapıcam inşllah. ama arka yayları bulmak zaman alabilir. tabi çıkmaları bulmak.
adem bey flimleri ben taktırmadım aldıgımda mevcuttu gene bakarım numarasını ogrendigimde yazarım polisle şükür hiç bir sorunumuz olmadı bu zamana kadar. ama şunu belirteyim gece sürüşlerde özellikle dönüşlerde flimler görüş açısını baya daraltıyor. sorun olabiliyor yani.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2011, 17:42:23 »
Ben 3 yıl önce yaptırmıştım, tam hatırlamıyorum ama 4 helezon yayı 4 te helezon takozuna 500-600 civarı vermiştim sanırım >:(

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2011, 22:34:43 »
Çok alçak, bunlarla dolaşılmaz..
Orjinalini takarsanız 2-3 cmm kadar yükselir, dizel golf helzon yayı takarsanız onun boğum sayısı bir fazla olduğundan daha yüksek olur ayrıca dizeller daha ağır olduğundan helezonu da  daha sağlam.
Bir de helezon takozlarınız da yıpranmış olabilir, değiştirmenizde yarar var.
golfler önden kaymaya başlar önce siz başka bi yayı taktığnzda süspansiyon üzerindeki basınç azalcak aracın yol tutuşu tehlikeye gircek (dizel golf yayı kullanılırsa) öyle bişey yapmayın sakın bence offlinerin satılıklarını değerlendirin ;)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 07 Ağustos 2011, 14:56:28 »
maminci daha önce forumda arabanı yükseltecegini yazmışsın sanırım serhat arkadaşımız gene aynı yorumu yapmış yol tutuşu sorun olabilir dizel araç helezon yayını takarsan demiş. sen dizel araç helezonumu takdın takdınsa araçda yol tutuşlarda sorun varmı yokmu.

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Ağustos 2011, 17:56:28 »
maminci daha önce forumda arabanı yükseltecegini yazmışsın sanırım serhat arkadaşımız gene aynı yorumu yapmış yol tutuşu sorun olabilir dizel araç helezon yayını takarsan demiş. sen dizel araç helezonumu takdın takdınsa araçda yol tutuşlarda sorun varmı yokmu.
Hayır ben orjinalini taktırmıştım, dizeli ustanın fikriydi ama ben yanaşmamıştım..

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 08 Ağustos 2011, 18:00:35 »
Bendeki havalı süspansiyonda bile hızlı kullanımlar için 40mm'lik KW'nin ön ve arka yüksekliklerini kullanıyorum.
Önleri orjinalden daha fazla yükseltmek asla akıllıca bir davranış değil.
Dikkatli olmaz gerek.