@hustun
Hocam anahtarcılar kopyalayabiliyor. Benim bildiğim bir kaç yolu şöyle:
1) Yeni anahtara yeni immobilizer chipi takıp eski anahtardan kodu kopyalıuorlar, tornada da anahtarı kopyalayıp halloluyor. Hatta sonradan taktırdığınız alarm varsa onu da sustalı anahtara kopyalatabiliyorsunuz. (bende de yedek yoktu, böyle yaptırdım, hem harici alarm aletinden kurtuldum, hem yedek anahtarım oldu hem de sustalı anahtar olmuş oldu. orijinal anahtarı kullanmıyorum artık. 80 liraya yaptırmıştım, sustalı anahtar alarmı kopyalama)
2) orijinal anahtarın immo chipini söküp yeni anahtara takıyorlar, tabi eski anahtar iptal oluyor (bunu eski anahtarı beğenmeyenler yaptırıyor, yedek anahtar için değil)
3) Bu yöntemi yeni duydum, orijinal anahtardan immo chipini söküp direksiyonun altını açıp kontağa yakın bir yere bantlıyorlar. immo'suz anahtar da çalıştırıyor böylece. Bu güvenliği azaltıyor tabi, avantajı ise anahtarın özelliğine göre (sustalı veya normal) 10 ile 30 lira arası anahtar kopyalama maliyetiyle yedek anahtar sahibi olunabiliyor.
Bazı anahtarcılar güvenlik için ruhsat soruyorlar haklı olarak, başkasının anahtarını kopyalatmadığınızdan emin olmak için.