Sevgili abilerim ve arkadaşlarım öncelikle selamlar
Yaklaşık 4,5 aydır Golf4 sahibiyiz.Abimle beraber öğrenci olmamız sebebiyle ucuz fiyatlı bir araç aldık.Şimdi mümkünse kaporta sorunlarıyla ilgilenmeyi düşünüyorum çünkü boya olarak rezalet bi durumda.Bazı ufak tefek göçükleri falan da var ama onları şimdilik ikinci plana itiyorum mali sorunlar nedeniyle
. Aracı aldığımız zaman boyasında bazı yüzeysel lekeler ile çizikler ve her iki tarafında derin anahtar çizikleri mevcuttu.Aldıktan sonra bir oto yıkamacıda iç detaylı temizlik ve pasta-cila yaptırdık.Yüzeysel lekeler ve çizikler kayboldu.Diğer çiziklerde de azalma mevcut.Fakat kaportada hala çakıltaşı büyüklüğünde birkaç leke ile derin anahtar çizikleri mevcut.Aracımız sedefli grafit mavi renginde.Boyayı çok kötü gösteriyor bu sorunlar.Ayrıca boya çok soluk duruyor ve parlamıyor.
1)Sizce kendim tekrar pasta-cila yapsam bir yararı olur mu?kendim becerebilir miyim sorunsuz olarak?19 yaşındayım çünkü tecrübe yok bu konuda
2)
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=10539 internette böyle bir paylaşım buldum.Sizce denemeye değer mi?Bu riske girilir mi?Boyayı hepten rezil edebiliriz çünkü?
3)"Çiziği kürdan yardımıyla yavaşça birkaç kat rötuş boyasıyla doldurup üstüne pasta yap"gibi bir yorum okumuştum biryerde.Sizce iş görür mü?
4)Piyasadaki çizikgiderici kalemlerin işe yaradığını söyleyenler de var tam tersine hiçbir etkisinin olmadığını söyleyenler de.Sizce bir yararı var mı?Kullananlar var mı aramızda?Anahtar çiziği baya derin.
5)Yoksa bütün bunlar çözüm değil diyerek direk boyayı parlatmak için sadece cila mı yapayım?Önereceğiniz bir cila markası var mı?
Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.