Gönderen Konu: Motor Temizleyici ve Katkı Maddesi  (Okunma sayısı 6877 defa)

Çevrimdışı sedatt_10

• Sedat
    • Profili Görüntüle
Motor Temizleyici ve Katkı Maddesi
« : 14 Ağustos 2011, 13:11:07 »
Arkadaşlar 2001 Comfortline 1.6 SR Motor 8 Valf Aracım Benzinli. Tüp Kullanmıyorum

Ben Şimdiye kadar aracımı aldığımdan beri benzine hiç bir katkı maddesi ve motor koruma uygulaması yapmadım. Yapmam Gerekir mi?

Yapan Arkadaşlar Varsa Yardımcı Olurlarsa Sevinirim.

Bi Sitede Okudum Çok olumlu yorumlar yapılmış , Hatta aracın kendine geldiğini yazmışlar hemen hemen 100 yakın olumlu yorum yapılmış. sübapları temizlediğini yakıt borularını temizlediğini araçtaki titreşimleri ve motor sesini azalttığı yazılmış

Sizce bu ürünleri kullanmakta yarar veya zarar var mı ? Saygılarımla...
Saygımız Herkese Sonsuzdur...

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: Motor Temizleyici ve Katkı Maddesi
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2011, 13:51:26 »
Aracınız yağ değişimi geldiğinde yağınızı değiştirmeden önce; Carbon clean yaptırın (ama würt marka ürün kullanılsın). Ondan sonra yağ,hava, benzin filitrenizi değiştirin castsol magnatec 10-40  motor yağınızı koyun, üzerine de BORPOWER ürününü kullanın.. Memnun kalacaksınız. (Carbon clean uygulandıktan sonra uzun süre yaptırmanıza gerek yok, borpower ürününü de 20.000 km'de bir kullanın)
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2011, 14:01:55 »
hasan katılmıyorum

borpowerdan çok memnun kalan da var, benim gibi az daha motoru eline alan da.yararı zararı bir kenara dursun, sanayideki rektefiyecilere sadece borpowerı bir sorun, borpower kullanılmış motoru rektefe ederken illallah ediyor adamlar, motorun her yerine yapışıyor, kazıyarak çıkartıyorlar resmen

yağ bakımlarınızı geciktirmeyin, arada carbon clean yaptırın, başka da bir şeye gerek yok

envayi çeşit ürün çıkıyor, motora garanti verme konusunda kimsenin evet dediği yok

Çevrimdışı sedatt_10

• Sedat
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2011, 14:21:23 »
motorun yağ değişimini ve yağ filtrelerini yaklaşık 2 hafta evvel yaptırmıştım geçti yani desenize ??? Sonax ın ve speedol un motor enjektör temizleyicileri var Benzine karıştırılan ? Kullansak mı acaba ???
Saygımız Herkese Sonsuzdur...

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2011, 14:31:26 »
magnatec yağın üzerinde zaten katkı maddesi ile kullanmayın yazıyor..

Çevrimdışı odyseuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Ağustos 2011, 15:24:16 »
Yakıta katkı maddesi katılmasının sağlıklı olacağını düşünmüyorum.
Yakıt sistemi katkı maddesi hesaba katılarak değil yakıt değerlerine göre  yapılıyor.
Yağ katkısı olara Borpower önerilebilir ama kullanım şartlarına uymanı öneririm.
Yağ bakımından sonra eklenen yağın üzerine uygun borpower konulduktan sonra araç 20 dk. çalıştırılmalıdır.
VW Sakarya Facebook Sayfası

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2011, 15:40:57 »
hasan katılmıyorum

borpowerdan çok memnun kalan da var, benim gibi az daha motoru eline alan da.yararı zararı bir kenara dursun, sanayideki rektefiyecilere sadece borpowerı bir sorun, borpower kullanılmış motoru rektefe ederken illallah ediyor adamlar, motorun her yerine yapışıyor, kazıyarak çıkartıyorlar resmen

yağ bakımlarınızı geciktirmeyin, arada carbon clean yaptırın, başka da bir şeye gerek yok

envayi çeşit ürün çıkıyor, motora garanti verme konusunda kimsenin evet dediği yok

Şimdi ürün fanatizmi yapmak istemiyorum, Bu tip ürünleri isteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Orjinal ürün kullanıldığı sürece bir problem olabileceğini sanmıyorum..Ben faydası olduğu kanaatindeyim.Bildiğim kadarı ile " BORPOWER kullanıcısının aracı, ürün kaynaklı oluşabilecek her türlü riske karşı 2.000.000 Euro tutarında güvence altına alınmış.
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2011, 23:55:49 »
Şimdi ürün fanatizmi yapmak istemiyorum, Bu tip ürünleri isteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Orjinal ürün kullanıldığı sürece bir problem olabileceğini sanmıyorum..Ben faydası olduğu kanaatindeyim.Bildiğim kadarı ile " BORPOWER kullanıcısının aracı, ürün kaynaklı oluşabilecek her türlü riske karşı 2.000.000 Euro tutarında güvence altına alınmış.

valla o lafta garanti gibime geliyor, hani bir mal alırsın da garantisi var mı dersin garanti benim abi tarzı bi yaklaşım :)

ben orjinal olmayan civata bile takma yanlısı değilim, orjinalini kullanmıştım ben de

valla rektefiyecelerin söylediğini söylüyorum, canımız çıkıyor diyorlar, boşa demiyorlardır sanırım

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Ağustos 2011, 10:27:43 »
valla o lafta garanti gibime geliyor, hani bir mal alırsın da garantisi var mı dersin garanti benim abi tarzı bi yaklaşım :)

ben orjinal olmayan civata bile takma yanlısı değilim, orjinalini kullanmıştım ben de

valla rektefiyecelerin söylediğini söylüyorum, canımız çıkıyor diyorlar, boşa demiyorlardır sanırım

Güzel abicim, ne desen haklısın tamam.. Ama rektefiyecilerin durumu bizi ilglendirmezki.. Kaldıki Borpower arabanın rektefiye süresini uzatıyor; belki bu açıdan rektefiye ustaları kıldır ürüne :) ?

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Ağustos 2011, 12:03:23 »
tamam baba sen de haklısın :)