Gönderen Konu: DİZEL ATEŞLEME SORUNU ACİL YARDIM ! :)  (Okunma sayısı 11023 defa)

Çevrimdışı ustadbob

• Profili Görüntüle
DİZEL ATEŞLEME SORUNU ACİL YARDIM ! :)
« : 27 Ağustos 2011, 23:42:29 »
 :) merhabalar aracım 1995 golf 1.9 GT TDİ bazen araba çalışmıyor taaki vurdurana dek yani motor kısmından çıt çıt ses geliyor ve marş basmıyor yaklaşık 4-5 aydır bu sorunu yaşıyorum en son 1 ay önce yapmıştı bunu ve geçen gün tekrarladı oto elektrikçiye gittiğimde problem akünde dedi 150 lira verip mutlu akü aldım lakin az önce aynı sorunu tekrar yaptı akü kutup başlarını çıkartıp takınca teyp kendi kendine çalışmaya başlıyor acaba teypte bi kaçakmı var ? yada marş motorundamıdır sorun çözemedik 2-3 elektrikçiye götürmüştüm onlarda akü demişlerdi ama aküyü değiştirdim ve tekrar yaşadım aynı şeyi sizin fikirleriniz nelerdir çok canımı sıkıyor bu olay başka neden olabilir ? şimdiden teşekkür ediyorum . ;)

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
Ynt: DİZEL ATEŞLEME SORUNU ACİL YARDIM ! :)
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2011, 00:07:52 »
Araba çalışmadığında akün bitmiş durumdamı oluyor? Yani farlar korna falan güçlü şekilde çalışıyormu?Eğernormal şekilde çalışıyorsa marş motoruna baktır.Marş basıpda almıyorsa kızdırma bujilerine baktır ;)
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

Çevrimdışı ustadbob

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2011, 00:18:40 »
aküm bitmiş olmuyor yani gösterge ışıkları sanırım biraz ışıltısını kaybediyor ancak teyp klima farlar falan çalışıyor zorlarsam bi kaç kere onlarda gidiyor hiç çalışmıyor ancak 10 15 dk bekledikten sonra tekrar kendine geliyor ama marş basmıyor vurdurana dek şöyle bişey olmuştu kızdırma buji lambası yanıp sönüyordu yani arıza lambası sanırım ondan sonra servise gittiğimizde adam kablosu sarsıntıdan çıkmış o yüzden arıza veriyo demişti ve bi kablo takmıştı ondan sonra servisten çıktım ve tekrar arıza lambası yanıp sönmeye başlamıştı ve frene basınca kesiyordu :S :S hala aynı sorun var bununla alakalımıdır acaba ? aracı çalıştırdıkdan sonra kızdırma buji ışığı ( arıza lambası ) yanıp yanıp sönüyor ve frene basınca kesiyor ancak 2-3 dk sonra tekrar başlıyor yanıp sönmeye acaba ozaman kızdırma buji kablosunu takan adam bi hatamı yaptı ? bununla alakalımdırı sizce ?

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2011, 00:22:09 »
kızdırma bujilerinin ışığı arıza lambası değildir. anladığım kadarı ile aracında kısa devre var.bu olayı ne zamandan beri yapıyor? mesela teyp yenimi bağlandı?

Çevrimdışı ustadbob

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2011, 00:53:19 »
bu olayı teyp bağlandığından beri yapıyor yaklaşık 4 aydır falan . teyp bağlanmadan önce bu tarz sorunlar yoktu . ancak her zaman yapmıyor mesela az önce yaptı ama vurdurduk düzeldi çalıştı yani , yarın sabah yapmayabilir büyük ihtimallede yapmıycak ay sonra falan tekrarlıycak aynı sorunu kanımca . bizde bi elektrik kaçağı veya kısa devreden şüpheleniyoruz artık yani aküdende olmadığına göre ne önerirsiniz ? elektrikçiler aküyü ölçüyor başka bişeye bakmıyor araç bulgar plaka , almanyadan 7 ay önce geldi tek kapı pazartesi bulgaristana gidicem öğrenciyim orda orda bi bilgisayaramı bağlatsam bilgisayarda çıkarmı elektrik kaçağı sorunu falan ? ne yapmalıyım kısacası :)

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2011, 00:55:06 »
teyibi sök :tamamdir :tamamdir :tamamdir

Çevrimdışı ustadbob

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2011, 00:57:41 »
ahahah tamam , teşekkür ederim yardımların için sorunu kesin olarak çözersem eğer nedeninide yazıcam iyi akşamlar . başka önerisi olan varsa bekliyorum ?  :D :D :D :D :D ;D ;D  :melek:

Çevrimdışı ahmet mmc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2011, 09:57:06 »
ahahah tamam , teşekkür ederim yardımların için sorunu kesin olarak çözersem eğer nedeninide yazıcam iyi akşamlar . başka önerisi olan varsa bekliyorum ?  :D :D :D :D :D ;D ;D  :melek:
teyib kısa devre yapıyor aküyü biyiriyo teyibi sökmeni tavisye ederim benim başımada gelmişti böle bi durum.

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2011, 13:03:02 »
ahahah tamam , teşekkür ederim yardımların için sorunu kesin olarak çözersem eğer nedeninide yazıcam iyi akşamlar . başka önerisi olan varsa bekliyorum ?  :D :D :D :D :D ;D ;D  :melek:
teyibi sök dediğimde, bidaha teyp kullanma anladın sanırım :saygılar :saygılar :saygılar
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2011, 13:04:02 Gönderen: kuzeyank »

Çevrimdışı betoqu

• '' Bize her yer Kripton...''
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Ağustos 2011, 13:30:01 »
Araba çalışmadığında akün bitmiş durumdamı oluyor? Yani farlar korna falan güçlü şekilde çalışıyormu?Eğernormal şekilde çalışıyorsa marş motoruna baktır.Marş basıpda almıyorsa kızdırma bujilerine baktır ;)

Bizim araçlar kızdırma bujisine gerek duymuyor. Geçen yağ değiştirirken farkettim,hepsi kopmuş ama sabahları bile yarım marşda alıyor..

Çevrimdışı betoqu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2011, 13:36:07 »
Sorun tekrarlandığında vurdurmadan önce aracı viteste bi salla ileri geri,marş dinamosu bi hareket etsin,ondan sonra bir daha bas marşa,o zaman belli olur marş dinamosundan mı.?

Çevrimdışı kuzeyank

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2011, 17:50:59 »
Bizim araçlar kızdırma bujisine gerek duymuyor. Geçen yağ değiştirirken farkettim,hepsi kopmuş ama sabahları bile yarım marşda alıyor..
4 ay sonrada gerek duymazsa haklısın ;)

Çevrimdışı Serhat4Motion

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Ağustos 2011, 19:38:15 »
akü ve mar$ motoru iyi ise isitma bujilerindde bi sorun olabilir belki ? birde isitma bujilerinden önce bi röle var oda degi$mesi gerekebilir :/

Çevrimdışı betoqu

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 29 Ağustos 2011, 02:23:25 »
4 ay sonrada gerek duymazsa haklısın ;)

Kinaye sezdim... :)
Ama emin ol gerek duymuyorsun,sistem soğuk hava karışımı üzerine kurulu olduğu için...   ;)