Gönderen Konu: 5. viteste giderken gazı bırakıp tekrar basınca tekleme gibi bir sarsıntı oluyor  (Okunma sayısı 18447 defa)

Çevrimdışı ilkercik1977

• Profili Görüntüle
Sevgili arkadaşlar forumu yeteri kadar araştırdım ama problemimle ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Aracımla düz yolda 5. viteste 90-110 aralığında giderken ayağımı gazdan çekip tekrar gaza bastığımda araba iki kez ileri geri sallanıyor. Tekleme yapıyor denemez ama teklemeye benzer şekilde aracı iki kez sallıyor. Akabinde araç kendini toplayıp devam ediyor. Bu teklemeye benzer olay sadece gazdan ayağımı çekip tekrar gaza bastığımda oluyor. Tekrar gaza bastığım anda araç irkilircesine teklemeye benzer şekilde sarsılıyor ve devam ediyor. Sebebi konusunda bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
araç rolantide çalışırken mesela ışıklarda durduğunuzda bir sarsılma oluyormu hafifce
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
motor kulakları ne alemde pek bununla alakalı değil ama olma ihtimali var lpg var ise ondanda yapabilir veya yakıt sisteminden yeterli besleme yapmıyor
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı ogonultas

• Profili Görüntüle
selamunaleykum ilk başta formunuza yeni katıldım ve senin yaşadığın aynı şeyi bende 70 80 de 5. viteste yaşıyorum sanırsam bu arabının aniden gaza basmadan arabanın kendini toparlması die pek aldırmadım yani bence bir sorun gibi gözükmüyor ancak sorun ise bizimle paylaşırsan sevinirim.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ilkercik1977

• Profili Görüntüle
Araç rolantideyken ya da beklerken herhangi bir problem yok. Motor kulaklarına gelince hepsi orjinaliyle değişti. Bu benimde aklıma geldi ama maalesef motor kulaklarından değilmiş. Sorun LPG de değil. Araçta zaten PRINS kit var. Benzinde de aynı şeyi yaşıyorum. Araç o kadar bakımlı ki aklıma artık birşey gelmiyor. Aracı servise götürseniz A dan Z ye bütün parçalarını inceleseler 1TL lik masrafı yok. Prenses Diana bile bu kadar bakımlı değil. Açıkçası bu bir sorun mu ondan da emin değilim ama beni rahatsız ediyor. Hani 4 veya 5. viteste gidersiniz de araç oldukça yavaşladığında vites küçültmeden gaza basınca tak tak diye vurma olur ya biraz buna benziyor. 90 - 110 aralığında 4. viteste ve 5. viteste yapıyor. Ama motor gerçekten çok devirli bunu bir saniye içerisinde iki kez vuruntu şeklinde yapıp bir anda ivmeleniyor. Dün aynı motoro sahip AFT motorlu Polo Classic de denedim onda da aynı şeyi yaptı. Bu nedir anlamadım açıkçası.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Araç rolantideyken ya da beklerken herhangi bir problem yok. Motor kulaklarına gelince hepsi orjinaliyle değişti. Bu benimde aklıma geldi ama maalesef motor kulaklarından değilmiş. Sorun LPG de değil. Araçta zaten PRINS kit var. Benzinde de aynı şeyi yaşıyorum. Araç o kadar bakımlı ki aklıma artık birşey gelmiyor. Aracı servise götürseniz A dan Z ye bütün parçalarını inceleseler 1TL lik masrafı yok. Prenses Diana bile bu kadar bakımlı değil. Açıkçası bu bir sorun mu ondan da emin değilim ama beni rahatsız ediyor. Hani 4 veya 5. viteste gidersiniz de araç oldukça yavaşladığında vites küçültmeden gaza basınca tak tak diye vurma olur ya biraz buna benziyor. 90 - 110 aralığında 4. viteste ve 5. viteste yapıyor. Ama motor gerçekten çok devirli bunu bir saniye içerisinde iki kez vuruntu şeklinde yapıp bir anda ivmeleniyor. Dün aynı motoro sahip AFT motorlu Polo Classic de denedim onda da aynı şeyi yaptı. Bu nedir anlamadım açıkçası.

Bilimsel olarak açıklamasını yapamayacağım ama; olan olay tamamen normal. sürüş tarzı ile alakalı. Gaza ani yüklendiğinde yapıyor. Ayağının altında yumurta varmış gibi gaza basarsan problem olmaz.

Prensez diana ölüd malesef artık ona da bakım yapılmıyor :)
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ilkercik1977

• Profili Görüntüle
Yumurta varmış gibi basınca yapmıyor. O konuda haklısın. Ama bu gün bir de 1993 MK3 1.8CL ABS motorlu araçta denedim. Onda yapmadı. Sanırım daha fazla kurcalamanın bir anlamı yok ama biraz titiz olunca insan, aklına takılıyor işte.

Çevrimdışı Onamdar

• Profili Görüntüle
gaz teli boğaz kelebeği bunlarla alakalı olabilir mi acaba diye düşündüm :D
Çünkü gaza basıldığında belki zengin karışımı yakmak için yeterli havayı alamıyordu araç. Kelebek temiz değilse hızlı bir şekilde açılmıyordur falan filan...
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı mk3 gtı

• Profili Görüntüle
o sekılde daha fazla denersen salıncak fıseklerı el sallamaya baslar  ;)