Gönderen Konu: golf 4 hakkında bir kac sorum var...  (Okunma sayısı 6145 defa)

Çevrimdışı insignium

• Profili Görüntüle
golf 4 hakkında bir kac sorum var...
« : 01 Eylül 2011, 05:08:49 »
arkadaslar  benim 2000 model golf comfortlineım var ve onla ilgili bi kac sorum olacak
1. motorla ilgili biraz sorun yaşadım vw ve araba konusunda cok tecrubeli değilim... aracımı kasım 2010da aldım ve hemen tup taktırdım en az bi 3-4 ay nerdeyse hiç bişeyine bakmadan bindim sonrasında bi agır bakım yapalım dedim ve baskı balata triger fln hepsi değişti bunlardan sonra 1 ay once samsundan istannbula gelrken gaz bittiğinden dolayı benzinle 200 210 u zorlayarak uzun bi süre gittim sonra bolu civarında shell de durup gaz aldım ve arabayı calıstırdıgımda yag lambası yandı hemen 30 metre gittim benzin doldurulan yerden servisin önüne goturdum arabayı orda yagına baktım hiç kalmamıstı aractan da benznlkte durduktan sonra acayip takırtılar geldi. ben 1 litre yag alıp ordan devam ettim o sonra yine otoyolun devamında alpet var oraya yaklasında yavasladıgımda arabanın tam altından gelen o sesi tekrar duydum orda bir litre daha yag koymaya karar verdim. orda yag olması gereken seviyeye gelmişti. bu seklde istanbula geldm ama ses keslmedi özellikle ilk calıstıgında yuksek devirde cok rahatsız edici bi ses geliyordu ama dusuk devirlerde sorun yoktu tamirciye de goturdum o surerken ses cıkarmadı o da altına baktı heryerine egzos oynuyor olabilir baska bir sorun gorunmuyor dedi. tamam dedk fazla zorlamadan kullanıyordum sonra aklıma geldi ki bu araba yag eksiltiyordu ben  buna yag ekleyeym... gittim 4 litre yagı buyuk ihtimalle oncekini de eksiltmemiş motora koydum ve eve cıktım .ertesi gun yine bir cok ses geldi gazı biraz zorlaynca ve oldruck aus yaızısı ile birlikte yag lambası yanmaya baslıyordu ve stop yazısı yazıyordu. benznciye gittim ve fazla oldugunu anladık. yagı aldı ve yeterli miktarda yagı tekrar arabaya koydu. ama lamba sonmedi tamirci yağ pompası değişecek dedi toplamda 500 liraya onu, yag filtresini, yagı ve bilmediğim 30 liralık bi parcayı daha değiştirdi. simdi o uyarılar ve ısık yanmıyor ama o takırtı yokusta yada klimayı acınca yani arac biraz zorlanınca gelmeye baslıyor. hatta yokusta cok fena oluyor. pistonların yatakları fln değişmesi gerekir diyorlar forumda ama onun olması için daha kotu durumda olması gerekmez mi yani arac gidiyo normalde sadece zorlanınca o da bazen bu ses geliyor. acaba nedendir bana ne kadara malolur tamirciye gitmeye korkuyorum valla... adamlar acmadan bişey  diyemeyiz diyorlar...

2. gecen benm araba park halndeyken ters yönde giden bi sigortası eureko olan bi minibüs sag tarafı komple surttu. adamın ruhsat sigorta ve ehliyet fotokopisini aldım ama istanbulda bunla ilgili nereye gidebilirim? servise gitmişken bir kaç çiziği de düzelttireyim diyorum acaba oneriniz varmıdır ? bahcelievlerdeyim ben...

3. bir baska sorum da su 2000 model comfortline jantları nasıl oluyor gecen birisi netten ilanım uzerine geldi ve benm jantların golf 3 jantı oldugunu soyledi bende bu 2001 ve üstündeki ortada cizgi olan celk cantların ortası dolu yıldız jant var anlamadım.

simdiden tesekkür ederim saygılar
ZzZzZ

Çevrimdışı 1sea

• tüm dostlara slm
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 hakkında bir kac sorum var...
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2011, 01:57:09 »
Aynı sorunla bende karşılaşdım üzgünüm yağ pompasını değişdim yatakları değişdim vs vs en sonunda devirdaim kıtledi onuda degğişdim 1 ay sonra motor su koverdi doğru servise  segman sipop spop kaydırağı  yağ pomoası devirdaim hepsi 3400 tl tutdu %20 indirim le valla 2500 tl vw fatihde yaptırdım şimdi çok memnunum 99 olmasına rağmen satmayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum.servis 2yıl garanti veriyor.dışarıda 1250tl falan yaptırabilirsin ama 2 gun sonra bir sey oldumu muahatap bulamazsın parada boşa gider.
 Sizin yapacağınız arabayı servise goturup arıza tesbiti yapırmak onlar nesi var yok bilir.size bir fiat verirler işinize gelirse yaptırırsınız gelmezse yaptırmazsınız.
geçmiş olsun :'(
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ HASAP ETMEZ

Çevrimdışı gurkanpeker

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2011, 02:48:20 »
jantların normal golf 3 jantı filan değil 2000 model 1.6 comfortline lerde bu jantlar var ve 98 ve 99 highlinelerde var ama bukadar yağ yakması normal bende bayramın 1. gunu ve 2. gunu 1000 km yol yaptım hiç eksilme yok coğuda 190 200 km hız ile

Çevrimdışı insignium

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2011, 12:15:11 »
aracım lpglli ve servis lpg li kabul etmiyormus artık mecburen normal ustalara kaldık...
ZzZzZ

Çevrimdışı mk4emre06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2011, 15:50:18 »
değişik bi problem

Çevrimdışı myhir

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2011, 18:36:09 »
pompayı degıstırdıgıne gore muhtemelen pıston gomleklerınde cızıkler olmus olabılır motora yuklendıgınde yakıttada problem var kesın gomlekler cızılmıstır sonucta yagsız kullanmıssın kısa surede olsa asırı ısınmadan gomleklerde cızık olabılır yınede en garantısı ustaya tam tesekkurlu  gostermek

Çevrimdışı insignium

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2011, 15:34:23 »
bahcelievlere yakın varsa olablr ya güvenilir bi vw ustası
ZzZzZ

Çevrimdışı odyseuss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2011, 22:38:24 »
Geçmiş olsun.
1.problem için servis dışında bir yere gitme derim. Yetkili serviste göster, fiyat al %20 lik indirim var.
2.problem, karşı tarafın sigortası hangi VW servisleri ile anlaşmalı olduğunu araştır ve mümküse yetkili serviste yaptır.
3. sorun, aracının üzerindeki jantlar orjinaldir. Anlamayan kimselere bakma, orjinali gibisi yoktur.
VW Sakarya Facebook Sayfası

Çevrimdışı kerim_dikmen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2011, 13:31:11 »
kardeş bende değişik bir cevap vereyim. önce aslında ben sana şu  soruyu sormak isterim. aracının altını hiç bir yere vurdun mu? eğer vurduysan aracının altında kartel muhafazası varmı . bu sorduklarımın hepsi mevcutsa eğer başımdan geçen bir olayı anlatayım. sende ona göre yorumlarsın. bir ay önce falan aracımın altını bir kaç kez vurdum. taş vb gibi cismlere sürttü. daha sonra aracımın. üç bin devirden sonra garip garip sesler gelmeye başladı sanki aracın motoru yerinden çıkacak gibi gürültüler geldi. ustalara gösterdim. baskıdan tut da şanzımana kadar herşeyi değiştirmeye kalktılar. dünyanın masrafını çıkardılar. sonra bir usta arkadaşa gösterdim olan biteni anlattım. o aracı lifte kaldırdı. ve kartel muhafazasını söktü. baktı gördü ki muhafaza eğilmiş şanzıman yağı tahliye tapasına değiyor. motor kasılınca o sesi veriyor dedi. muhafazayı düzelttik sorun ortadan kalktı. bedeli 10 tl bu da bir tecrübedir. dikkat et. her ustanın sözüne kanma servise de gitme uyduruyorlar adamı.
kerim_dikmen