Gönderen Konu: golf 3 dizel tık sesi.  (Okunma sayısı 3535 defa)

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
golf 3 dizel tık sesi.
« : 22 Şubat 2012, 11:40:01 »
arkadaşlar uzun zamandır bır sıkıntım var arabada. yolda gıderken tık sesı gelıyor sureklı. buda akuyu bıtırmeye basladı son zamanlarda.

şu şekılde oluyor. araba calısırken calısmazken kontak acıkken kapalıyken motor sıcakken sogukken fark etmıyor hep yapıyor..

rolentede beklerken tık sesı gelıyor rolente 900 deyse 1000 oluyor. kontak kapalıykende tık sesı gelıyor gene.

parklar acııkkende mesela tık sesı geldıkten sonra gosterge aydınlanmasının ısık sıddetı artıyor.

bu sureklı var malesef.. ses sıgorta panelınden gelıyor ordakı rolelerden sanırım ama hangı ara yaptıgını bılemedıgım ıcın elımı rolelerın uzerıne koyarak hangısınden geldıgını cozemıyorum... 2 3 tane elektrıkcıye gıttım bısı olmaz deyıp sallıyolar baslarından. bole bısı yapmıyordu 2 3 aydır yapıyor... bunun nedenı ne olabılır ne yapmam gerek ? bana kızdırma rolesınden gelıyo gıbı gelıyor ama kontak kapalıyken nıe yapsın dımı ?

bırde gecenlerde basıma geldı sabah arabayı calıstırmak ıcın kontagı actım gostergeler tıtremeye yapmaya basladı 4 5 sn kadar gerı kontagı kapattıgımdada mazot gostergesı falan sabıt kaldı kontak kapalı oldugu haldede . saatıde ve km yıde sıfırlamıs kendı kendıne... bunun nedenı ne olabılır ?  bunu 3 4 gun yaptı sonradan kestı oncedende yapmıstı oda 2 3 gun surmustu.bı arkadasas sordum akuden dedı zayıfladıgı ıcın dedı. ? ??

yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım...
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: golf 3 dizel tık sesi.
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2012, 11:45:00 »
akü başlarını kontrol et.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ahmancar

• Ahmet Halit MANCAR
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf Mk1 & Mk4
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2012, 11:51:15 »
servet ben şarj dinamosunu yedim 5-6 ay kadar önce... benim araçtan da tık tık diye ses geliyordu şarj dinamosunun pulesi gitmiş onu değiştirdim sendeki de öle bir problem olmasın? ina marka pule aldım göbeği masuralı bilyalı 110 t.l.
Mancarlar Torna

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2012, 11:57:11 »
akü başlarını kontrol et.

bende onu dusundum sonradan hasan abi. elektrıkcıye dedım bole aku bıtıyo o zaman akuyu degıstırcen dıye . len .. cocugu aku zaten 2 senelık bıle degıl daha. ben her aku bıtırdıgınde akumu degıstırcem sen sorunu coz bı. o kadar cok mal adam varkı abi.

servet ben şarj dinamosunu yedim 5-6 ay kadar önce... benim araçtan da tık tık diye ses geliyordu şarj dinamosunun pulesi gitmiş onu değiştirdim sendeki de öle bir problem olmasın? ina marka pule aldım göbeği masuralı bilyalı 110 t.l.

abi sendedemı bole oluyodu hanı o tık sesı. yada nası oluyodu bı anlatsana..şımdı araba calısmıyorkende yapıyo bu sesı şarj dınamosu o ara calısmıyo malum..

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2012, 17:00:10 »
hıc bı fıkrı olan yok mu ya arkadaslar... ? ? ?

Çevrimdışı yunus38

• mk3 1.9TD GTD
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2012, 23:09:03 »
bilgisayara baglat istersen belkı orda cıkar sorunun ne oldugu
mk3 1.9TD GTD

Çevrimdışı kaanvolkan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2012, 00:52:27 »
Haci birsey ciktimi ya benim canavarda gecen hafta 4 gün boyunca saati ve km sifirladi durdu  hic bir anlam veremedim artik yapmiyor, ya cok basina buyruk arkadas bu araba niye böyle bi naz bi naz arkadas ya...

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2012, 22:25:11 »
Haci birsey ciktimi ya benim canavarda gecen hafta 4 gün boyunca saati ve km sifirladi durdu  hic bir anlam veremedim artik yapmiyor, ya cok basina buyruk arkadas bu araba niye böyle bi naz bi naz arkadas ya...
hacı 3 4 gun yaptı benımkıde sonradan yapmadı bı daha. Ben golfcu bı abıme sordum akuden dedı. Akun oluyodur dedı. Akum yenı dedım sarj dınamosunun komurlerı bıtıyodur dedı. O gunden sonra bı daha yapmadı gercı.

O tık sesıde duzeldı onuda kendım cozdum sıgorta panelını cıkardım kabloları duzelttım karısmıs baya. Kızdırma rolesını cıkarttım uclarını zımparaladım yuwasına sok cıkar yaptım bır kac defa gerı taktım sonra sımdilık o sıkıntıda kalmadı. Sanırım sase yapan wer wardı.