Arkadaşlar dikkatimi çekiyor forumda hala füme stop arayan arkadaşlar var.Comfortline larda malesef alttaki fotoda görüldüğü gibi Sinyal kısımları sarı ve geri vites bölümü beyaz açıkçası aracın bütünlüğünü ve yakışıklı arka profilini çok bozuyor.Uzun zamandır aklımda olan ve bir süre önce yaptığım bir işlemi sizinle paylaşmak istedim.
Boya bu işlemde çok önemli ben
Motip marka Transparan siyah stop boyası kullandım (fiyatı GG ,ve hepsiburada gibi sitelerde 15 TL ) Hollanda malı tam sentetik bir boya ve gerçekten çok kaliteli.Şeffef olduğu için Film yada sıradan boyalar gbi matlaştırmıyor farın içindeki reflektörler boya sonrası bile aynı şekilde parlıyor.
1.Öncelikle boyanacak yüzey ince su zımparası diye adlandırılan zımpara ile hafifçe matlaştırılıyor boyanın daha rahat tutunması için.
2.boyanacak kısım harici kalan bölümleri gazete kağıdı ile maskelemek gerekiyor.Bant ve Gazete kağıdı yeterli bu işlem için.
3.Benim gibi Farın hafif kararmasını istiyorsanız 25 cm uzaktan en fazla iki kat atmalısınız daha fazla kat yaparsanız ton farkı artar ve bence güzel olmaz.
İşlem bu kadar basit bikaç saat içinde tamamen kuruyor ve parlak bir görünüm kazanıyor kesinlikle far yüzeyinde bir kabartı oluşturmuyor ekstradan cila vernik vs hiçbirşeyede gerek yok.Diğer marka ve model araçlar içinde kullanılabilir.
Buda Boyama sonrası hali ben geri vites kısmını aynı boyanın kırmızısı ile boyadım siz orayıda füme yapabilirsiniz tercih size kalmış