Gönderen Konu: Golf IV Stop Boyama (Sinyal ve Geri vites kısmı)  (Okunma sayısı 21171 defa)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Golf IV Stop Boyama (Sinyal ve Geri vites kısmı)
« : 06 Eylül 2011, 21:02:19 »
Arkadaşlar dikkatimi çekiyor forumda hala füme stop arayan arkadaşlar var.Comfortline larda malesef alttaki fotoda görüldüğü gibi Sinyal kısımları sarı ve geri vites bölümü beyaz açıkçası aracın bütünlüğünü ve yakışıklı arka profilini çok bozuyor.Uzun zamandır aklımda olan ve bir süre önce yaptığım bir işlemi sizinle paylaşmak istedim.

Boya bu işlemde çok önemli ben Motip marka Transparan siyah stop boyası kullandım (fiyatı GG ,ve hepsiburada gibi sitelerde 15 TL ) Hollanda malı tam sentetik bir boya ve gerçekten çok kaliteli.Şeffef olduğu için Film yada sıradan boyalar gbi matlaştırmıyor farın içindeki reflektörler boya sonrası bile aynı şekilde parlıyor.

1.Öncelikle boyanacak yüzey ince su zımparası diye adlandırılan zımpara ile hafifçe matlaştırılıyor boyanın daha rahat tutunması için.

2.boyanacak kısım harici kalan bölümleri gazete kağıdı ile maskelemek gerekiyor.Bant ve Gazete kağıdı yeterli bu işlem için.

3.Benim gibi Farın  hafif kararmasını istiyorsanız 25 cm uzaktan en fazla iki kat atmalısınız daha fazla kat yaparsanız ton farkı artar ve bence güzel olmaz.

İşlem bu kadar basit bikaç saat içinde tamamen kuruyor ve parlak bir görünüm kazanıyor kesinlikle far yüzeyinde bir kabartı oluşturmuyor ekstradan cila vernik vs hiçbirşeyede gerek yok.Diğer marka ve model araçlar içinde kullanılabilir.

Buda Boyama sonrası hali ben geri vites kısmını aynı boyanın kırmızısı ile boyadım siz orayıda füme yapabilirsiniz tercih size kalmış

« Son Düzenleme: 06 Eylül 2011, 22:25:54 Gönderen: rene »

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
Ynt: Golf IV Stop Boyama (Sinyal ve Geri vites kısmı)
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2011, 16:02:25 »
eline  saglık  guzel olmus  ;)
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2011, 16:50:47 »
Güzel olmuş Eren golf 4'ün stoplarına yapmadığı şey kalmamış biri olarak çok beğendim.  :tamamdir

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2011, 22:41:06 »
eline  saglık  guzel olmus  ;)
teşekkürler umut  :)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2011, 22:42:58 »
Güzel olmuş Eren golf 4'ün stoplarına yapmadığı şey kalmamış biri olarak çok beğendim.  :tamamdir

sağolasın talha kardeşim senin stoplarda kullanılan boya yanlıştı yoksa fikir güzeldi focusun sinyal ve geri vites kısmına iyi gider ince bi kat adanada görmüştüm çok iyi duruyodu :)

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2011, 23:33:27 »
Eline sağlık güzel olmuş eren  :tamamdir 2 stop için bir tüp boya almak istemiyorum ortak yok mu bana :)

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2011, 22:04:42 »
Merhaba.Ben de yeni üyeyim.Aracım golf IV 99 model trendline 1.9 tdi.Tek kırmızı motor.Aracımı aldığımda arka stoplar siyaha boyanmış.Aracım beyaz ama ben orjinalini daha çok seviyorum.Çıkma parçacılara sordum tanesine 50-60 tl den az diyen yok.Ben de sade olan birisi ile bendeki siyah boyanmış farları değişecek birisini arıyorum.Acaba sitede bulabilir miyim? :))

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2011, 09:15:05 »
Eline sağlık güzel olmuş eren  :tamamdir 2 stop için bir tüp boya almak istemiyorum ortak yok mu bana :)
sağol sercan beklediğimden iyi oldu gerçekten o kadar zaman sarı sarı boşuna gezmişim :)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2011, 09:17:04 »
Merhaba.Ben de yeni üyeyim.Aracım golf IV 99 model trendline 1.9 tdi.Tek kırmızı motor.Aracımı aldığımda arka stoplar siyaha boyanmış.Aracım beyaz ama ben orjinalini daha çok seviyorum.Çıkma parçacılara sordum tanesine 50-60 tl den az diyen yok.Ben de sade olan birisi ile bendeki siyah boyanmış farları değişecek birisini arıyorum.Acaba sitede bulabilir miyim? :))

dostum satılık bölümüne ilan verebilirsin fotolarınıda koy takas istediğinide belirt bu tarz bi uygulamaysa çabuk satarsın ama komple kapkara boyama falansa biraz zor ;) bu arada bazı boyacılar çıkarabiliyor o boyaları stopa zarar vermeden öyle bişeyde yapabilirsin.

Çevrimdışı Yükselgfb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2011, 17:56:54 »
sağolasın talha kardeşim senin stoplarda kullanılan boya yanlıştı yoksa fikir güzeldi focusun sinyal ve geri vites kısmına iyi gider ince bi kat adanada görmüştüm çok iyi duruyodu :)

Zaten aldığım 2.günü yaptım bile sinyal ve geri vites kısmına folyo çektim bu sefer çok güzel oldu. :)

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2011, 23:01:41 »
Komple kapkara değil zaten.rene kullanıcı eren arkadaşımızınki gibi.ama boyalı.folyo çekili değil.boya çıkartıcı olarak neyi tavsiye edersiniz.nerde bulabilirim.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2011, 09:06:24 »
Komple kapkara değil zaten.rene kullanıcı eren arkadaşımızınki gibi.ama boyalı.folyo çekili değil.boya çıkartıcı olarak neyi tavsiye edersiniz.nerde bulabilirim.

Niye çıkartıyonki o zaman şu araba 98 den beri piyasada sarı sinyal isteyen ilk defa duyuyorum.resmini koy satılık bölümüne düzgün yapılmışsa alan olur .

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 10 Eylül 2011, 09:08:00 »
Zaten aldığım 2.günü yaptım bile sinyal ve geri vites kısmına folyo çektim bu sefer çok güzel oldu. :)

Kırmızı folyomu yaptın Talha paylaşsana foto  :)

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2011, 15:45:53 »
ben resmini çekip satlık bölümüne koyayım haklısın arkadaş.ama ben sade stopları daha çok seviyorum