Gönderen Konu: Vites Sorunu  (Okunma sayısı 9138 defa)

Çevrimdışı comm.sys

• Profili Görüntüle
Vites Sorunu
« : 06 Eylül 2011, 22:52:22 »
Arkadaslar Bendede Bir mk1 var satsammı satmasammı ugrassammı ugrasmasammı bilmiyorum Cok zahmetli bir iş bu arabaya binmek neyse sorunuma geleyim ben

viteslerim karmakarısık geciyor geriye geciiyorum 1 e geciyor hadi diyelim geriye gecti sonra 1 e gecircem hala geriye geciyor Direksiyonu sola döndürüp geciriyorum falan anca öyle geciyor bu neyden dolayı yapar servisim direksiyon takozu diyor ama direksiyon takozuda hiç bi yerde bulamıyorum

Birde arkadasda bir sorun var 120 km/h gibi titreme sorunu ben arabanın yaşlılıgına verdim de acaba aks milini değiştrsem benimkide gecermi bu arada arabam diesel 1.6

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
Ynt: Vites Sorunu
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2011, 09:55:08 »
Benim  aracımda da viteslerde aynı sıkıntı vardı, vites kolunun alt kısmında (aracın altında kalan kısımda) bir parça var , zamanla o parça aşınma yapıyor o yüzden de geri ve 1 karışıyor, benim arabada benden başkası 1 e veya geriye istediği gibi geçiremezdi hatta bir arkadaşım ben yokken o şekilde aracı 2 kaldırmaktan debriyajımı yemişti  :-\ Ustam vites kolunu değiştirmemi söylemişti, ama geçici olarak da eğip büküp halletti, şimdi bir sıkıntım yok henüz vites kolunu da değiştirmedim... Senin ustan da aynı şekilde sorunu çözebilir ya da İstanbuldaysan benim ustama yönlendirebilirim seni...

Titreme sorunun ile ilgili de bir şey söyleyeyim, ben aracımı aldığımda aracımın yürür aksamı çok kötü durumdaydı. 110 ile falan gitmeye kalktığımda araç mıcırlı yolda gidermişsin gibi titriyordu. Direksiyon kutum bozuktu, ondan olduğunu düşündüm değiştirdim ama geçmedi. Uzatmayayım aracımın ön takımında sıkıntı çıktı, rot kollarında vesairesinde onları , rot başlarını değiştirdim, jantlarım uyumlu değildi, göbekleri oturmuyordu jantlarını da değiştirdim, çelik jant vardı üzerinde attım siyah jant taktım 4 tane, lastikleri de değiştirdim (Gözün korkmasın bu saydıklarım bana çok fazlaya patlamadı) şimdi bırak 110 u, (sürekli uzun yol yapıyorum) yolda devamlı 120-130 giderim araba su gibi akıyor yolda...  8) 8)

Bu arada belirteyim aynı şekilde benim araçta 1.6 dizel  ;) 

Çevrimdışı focuscan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2011, 22:48:59 »
Benzer bir sorun bendede var yorumlarınız almak istiyorum, yeni aldığım MK1 dizel de 2-3 kere şanzıman değiştirdim, aracı izmirden aldğım oraları pek bilmediğimizden biraz öptüler(çıkmacı Alman oto ve Bornova 1 san Volkan usta denen şahıs).

Aracı 2500 aldım saolsunlar bana Volkan usta bir günde 1700Tl ödetti bakımlarına yatan araba ayağına,  2 kere şansıman indi bi dahada indirmem dedi, nalet etdim, ilkini kendi takmamış üstünde hemen anlamış bu yaramaz demiş geri indirmiş, sonra bir tane taktı aracı bana teslim etdi bütün bakımları yapıldı ve şanzıman oldu diyerek.

Gaza basınca ses yok gazdan ayamı çekince vınnnnn vınnn die bi ses dedim bu ne???  Alışırmış sesi kesermiş , yerse pazarı, yok ön rulmandan geliyormuş sesin çoğu, bide rulman değiştiriyim, ses gelmeyen rulmanları demi, Ankara ya geldim 700Km çıt rulman sesi yok .

Rulmandan geliyosa gaza basınca nie gelmiyo dedim hala atıp tutuyolar, dedim ben bu sesi çekemem değiiştirin, sonra bizim kıvrak Volkan usta, İzmirdeki çıkmacı Alman otonun bana açılmamış die sattığı şanzımanın açılmış olduğunu söyledi aman sakın benden duyduğunu söyleme diyor Alman otoya, öğrenciyim die öpmeye çalışıyomuş Alman oto beni, sanki sen farklısın ,neden şimdi söylüyorsun, neden takdın açılmış şanzımanı diyorum vs vs dialoglar bağırmalar vs vs Telefon konuşmaları anlat anlat bitmez

Alman otodan yeni son gelen şanzımanımız güya 10 üzerinden 9 du Volkan ustanın tabiri ile, aldım denedim sanayinin içinde güzel gibiydi hızlı bir şekilde 2. vitese attığım çartlıyordu , Volkan usta debriyaja tam basmadığımdan oldunu söledi hala beni keriz yerine koyup atıp tutuyor, tamam dedim ondan, he he , lanet olsun aracı alıp gelecem Ankara'ya bayram için  tek derdim o ,ellerine düştüğümü anladılar böyle oldu.

Volkan ustaya dedimki bu yeni gelen de açılmış olursa sadece bana açılmış olduğunu söyle takıp takmaman önemli değil işin rengi değişecek dedim, gelen şanzıman için  Volkan usta denen şahısda açılmamış dedi yalan doğru Allah(C.C) bilir , ama benim ne Alman oto ya nede Volkan ustaya güvenim kalmadığı için inanmıyorum.

İzmirdeki arkadaşlara 3-4 gün de orda yaşadığım tecrüblerimi anlattım bütün olaylara İzmirdeki kendi arkadaşılarımda şahitdir. İsteyen inanır isteyen isteyen inanmaz, isteyen kendine ders çıkarabilir ben çıkaracağımı çıkardım

Keşke en baştan aracı çekici ile Ankara'ya getirsem herşeyi burda yaptırsaydım böyle kazıklanmazdım.

Fazla uzatmadan danışmak istediğim araç 1. vitese geçerken bazen zorlanıyor, durağan halde önce 2. vitese geçirip sonra 1. vitese geçirmek zorunda kalıyorum, bunu sürekli yapmıyor fakat %50 oranında diyebilirim. Bunun nedeni ne olabilir?

Yine 2. vitese geçirirken vitesi hızlı değiştirsem cartlıyor, yavaş değiştirirsem sorun yok.

2. vites problemi neyse 1 e geçmeme/ zor geçme olayı neden olabilir?

Şanzımanda yüksek süratlerde olan 4. ve 5. vitesdeki hafif uğulutuyu eskisindeki uğultu ve vınlama ile kıyaslayınca saymıyorum bile.

Şanzıman tamir takımı ile hallour mu? Ankarada bu iş için iyi bir vw şanzıman tamircisi önerilerinizi de bekliyorum

Çok uzatdığım için kusara bakmayın hem sorunumu hem başımdan geçenleri paylaşmak istedim
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2011, 01:40:46 Gönderen: focuscan »

Çevrimdışı Mertt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2011, 09:36:44 »
Çok geçmiş olsun benzer kazıklanma olaylarını ben zonguldakta opelle yaşamıştım ama o da ayrı bir olaydır...  :( Ankara da değilim Ankara da hiç usta da tanımam ama sana şöyle bir öneri yapabilirim Ankara da vosvos toplayan iyi ustalar vardır, benim de bir ara vosvosum olduğu için biliyorum, eğer vosvostan anlayan bir usta bulabilirsin bizim arabaya da en iyi o bakacaktır üç aşağı beş yukarı kardeş sayılırlar sonuçta...  ;) ;)

Çevrimdışı SNCKTR

• Nekmiye Babo Jiv...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2011, 12:56:40 »
focuscan arkadasımızın dedıgı gıbı bnmde once 2 sonra 1 yapıyorum anca oyle gecıyor  :)
http://i44.tinypic.com/akescz.gif
       http://golfmk1ciyiz.biz/Smileys/default/tapinin.gif  
http://50.tinypic.com/15f33o.gif

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2011, 20:59:55 »
Geçmiş olsun hepinize:(
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2011, 21:04:02 Gönderen: aykuttuncer »

Çevrimdışı focuscan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2011, 21:18:10 »
Arkadaşlar bu konuda yorum ,öneri bekleniyor,hasta sayısı artdı:)

1- Bu şekilde kullanma sorunun büymesine yol açarmı daha kötü olur mu? Zorlarak geçirmek ya da durağan halde  2 den 1 geçirmeye çalışmak

2- Öncede bahsedilen tamir takımı bu işe çözüm olabiir mi? Takılması zormudur, takma ücreti yüksekmidir? Tam anlamıyla tamir takımı ne işe yaramakdadır

3-Açılması gerekirse sorunlar azdan çoğa doğru nelerden kaynaklanabilir nelerin değişmesi gerekebilir?

4- Açılnca kötü bir ustannın ya da usatacığun elinde daha kötü olma şansı vamıdır?

Çevrimdışı comm.sys

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2011, 13:09:47 »
Focuscan arkadasım izmirde arabanı nereye götürüyorsun ben sürekli üçler servise götürüryorum her gi,tttiğndede 300 den assagıya gelmiyor araba daha önce sanayiilerde ustalara gösterdim ne kazıklar yedik anlat anlat bitmez hiç olmazsa üçlerde yapıyorlarda parasını alıyorlar diyorum artık :S

O vitesin ordaki kol bende sürekli cıkıyor onu telle bağladım artık :D o cıkıncada 1 2 geri vites Gecmiyor onu takınca sorun çözülüyordu ama artık sorunlu gecmeye basladı bende dediğin gibi 1 e gecmiyor 2 yapıp sonra 1 falan yapıyorum cogu zamn 2 de kalkıyorum bir kez debryj yedik zaten oda gitti birde bende Cok ilginc bir sorun var dediğim gibi direksiyon sola cevirip vites geciyorum :D buda direksiyon takozlarımdan kaynaklanıyor sanırım onlarıda nasıl bulucam bilmiyorum

Titreme sorunuyla iligli yaptıgın yorumlrıda göstericem ustaya teşekkürler..

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2011, 17:08:48 »
Hepinizin sorunu basit ve yapımı kolay ayrıca tüm parçalarıda sıfır bulabilirsiniz ama bizler forum küskünleri olarak artık yazışmayı ve paylaşımı  bıraktık vwtr de mk1 bölümü benim için bitmiş durumda.
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı focuscan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2011, 18:20:33 »
Hepinizin sorunu basit ve yapımı kolay ayrıca tüm parçalarıda sıfır bulabilirsiniz ama bizler forum küskünleri olarak artık yazışmayı ve paylaşımı  bıraktık vwtr de mk1 bölümü benim için bitmiş durumda.

Erşan abi sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama az çok tahimn edebiliyorum yeni üye olmama rağmen, sayfalarca yazılarını okudum MK1 için olan kısımları kasdediyorum 15 gündür günde 2-3 saat okudum diyebilirim.

Seni eskiden hala varmı bilmiyorum autoshow dersinde Onno usta vardı ona benzetiyorum, seninki paylaşımdan öte insanlara hocalık yapmak gibi birşey yol göstermek, MK1 üstüne benim diyen ustayı cebinden çıkaracağına eminim.

Sorunumuza elbetdeki yol göstermeni  hala talep edeceğim zira bizde çaresiz durumdayız, daha fazla mikilmekde istemiyorum aracımı kasaplara vermekde aracımdan soğumakda, bu yüzden senin yağtığın milli eğitim bakanlığına küsen, bir hoca misali olur, elbetdeki zerzenişinde haklısındır buna eminim, ama şuna da eminim bize yardımını esirgemeyeceksindir.

Forumlarda malesef bölye sorunları bende gördüm birkaç kez, özellike, yönetim ve kurucu sıkıntı yaşatabiliyor asıl sevdalılara.

O zaman da sevdalılar kendi forumunu kuruyor, bunlardan kimisi yaşıyor, kimisi tekrar sorunlarla dağılıyor, yorum yapmak haddim değil elbetde ama senin gibi bir insanı küstürmek içinde büyük bir sorun olması gerekir, umarım tez zamanda telafisi olur.

Aksi halde mk1 bölümü Erşen abi için değil herkes için bitmişdir senin gibi bir hoca nereye giderse her zaman takip ederim

Saygılarımla
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2011, 18:38:15 Gönderen: focuscan »

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Eylül 2011, 00:34:38 »
sorunlarınızın çoğu erşan abinin dediği gibi çok basit. Biraz ince ayar ve titizlikle bakmanız lazım olaya. Benimde bu tür olaylar başımdan geldi. Aceleciliğim ve ustaların şerfizliği yüzünden anahtar deymemiş şanzımanı açtırdım ve arabadan soğudum. 1 ayda 5 kez şanzıman indirttim. Olay sıfır sachs marka oto mekanik denen yerden aldığım baskı balatada çıktı.
focuscan kardeş senin duyduğun uğultu. baskının ortasındaki çanaktan geliyor onu söyleyebilirim. aynı sıkıntı benimde vardı. boşta rolantide çalışırken araba sanki kamyon gibi uğultu yapıyordu. 2 kez baskı balata değiştirince çözdüm nereden geldiğini.
1 den ikiye ani çekinde cartlıyor dediğinizde eğer ustanız nalbantın tekiyse senkromenç diyecek hemen açacak şanzımanı ve başınıza bi dünya iş. adam gibi bir usta bulun ayar vidalarından kolu ayarlar sıkıntınız geçer.
bu cuma en iyi şeyi yaptığımı düşünüyorum. LUK marka sıfır baskı balata getirttim. Sanayiden bir esnaftan kriko ve sehpaları aldım evin önünde kendim indirdim şanzımanı ve baskı balatamı değiştirdim.Burdaki nalbantların yapacağı işin 10 mislini kendim yaptım. Çok şükür ne uğultum kaldı. ne cartlamam kaldı. Allah hepinize kolaylık versin ve iyi ustalara düşürsün inşallah..

Çevrimdışı tayfun35

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2011, 00:54:03 »
arkadaşlar alman oto tam bir cambaz banada muayer diye arka dingil verdi bozuk çıkınca  çukura girmişsindir dedi aynısını izmirde başkent otoda yaptı artık çıkmacılara asla güvenmiyorum

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 10 Eylül 2011, 01:12:11 »
dostum senın aracı bılıyorum 2999 tl yazıyodu ılanda hatta aradım arac sahıbını yarın satısı yapıcaz 2500 a verdım aracı dedı. ankaradan bır ogrencıye verdım dedı.demek o arkadas senmısssın ama ıcımden bır ses senınde buralara dusecegını soluyordu :)

ılandada arac sahıbı sanzumanda sıkıntı oldugunu solemıstı zaten ama baskı balatadan falan dıyordu ve keske bole bır ıse kalkısmadan once bızlere buralara sorsaydın ızmırde bır cok arkadasımız arac topladı sıfırdan.

hıc aracına elını surmucektın o halde bı kamyonun arkadasına yada bır cekıcıye yukleyım gondercektın ankaraya dırek bızım golflerın kaynagı ankara zaten.

o dedıgın yerler gercekten kazıkcı yerler senın gıbı bır cok kısı magdur olmus etraftan duydugum kadar

arttık aracını almıssın bı o kadardaha masraf etmıssın bın derım en azından paranı bınerek kurtarmaya calıs.. aynı durumda bende oldum dıyebılırım cunku bınerek kurtarcaz artık...
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2011, 01:15:43 Gönderen: servet_volt »
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı focuscan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2011, 09:27:27 »
Akın hocam almadan önce tam 6-7 golf ilanı koyduk siteye Aykuttuncer arkadaşım üyeliğinden benim üyeliğimin onaylanmasını beklemeden, ama bir hafta belki daha fazla hiç kimse kalem oynatmadı aranıyor kısmındaki koyduğumuz  ilanlara bir arkadaş hariç oda aracını satıyordu fakat aracıda 6-7 milyar civarıydı gücüm yetmezdi.

Bende bunu uygun bulunca alayım dedim, hatta sahibi 2009-2010 forumada şanzıman aramış, gittim aracı bıraktığı dükkan bornova 3. san sitesi ERACAR OTO baktım araca, dedim aracın neyi var, abi sadece şanzımna değişcek onun dışında problemi yok dediler, iyi dedim, biraz ben baktım, 3 -4 ay orda yatıyomuş akü getirdiler tek marş çalıştı, motor yağ kapağını açıp üfleme testi yaptım, motor iyi gibiydi, kasada idare eder acil masraf istemiyordu.

Araç 4 ileri dediler ERACAR otodan,  sonradan 5 ileri çıktı,  baskı balatanın bişeyi yok dediler, sadece şanzıman dediler baskı bitik çıktış Volkan ustanın dediğine göre ,ilk başta Volkan ustaya gitmeden aracı oldugu yerde yaptıracakdım,  ERACAR oto şanzuman alsamda hemen değiştiremeyecini söyleyince bende şanzımanı bulduğum ALMAN OTO ya dedim ki senin bunu takdıracağım ustan varmı?  Dedi var ,kim VOLKAN usta 1 san sitesinde, iyi dedik , aradık, aldık aracı çekici ile 3. sanayiden 1 sanayiye VOLKAN ustanın dükkana.

Orda araç indi, dedi bu araç 5 ileri, dedim ok ALMAN oto dan 5 ileri aldık, sonra dedikileri; araç indikden hemen sonra;

1- bu aracın baska balata bitik değiştircez - OK
2- Devir daim değişcek-OK
3-akis körükleri yağ kaçırıyor değişcek -OK
4-Triger seti değişcek -OK
5-mazot iltresi değşcek -OK
6-Şanzımanın ıvır zıvır alıncak -OK
7-4-5 litre antifiriz alıncak-OK
8-şanzıman yağı-OK
9-Arkada kampana torna,yumuşak balata çakılcak orjinali olmazmış, içinde bilyalarımı ne değişcek-OK Tek tarafına bu şlem için 70TL yazdı bunu hatırlıyorum iki arka teker 140
10-Yağı,yağ fitresi değişcek-,hava fitresi değşcek- OK

Bunlar hatırladıklarım,değişip değiştimi bilmiyorum günahı boynuna, 700-800 civarı parçalar tutmuş,güya tam liste verecekdi, bunlar sonra 400 falan ben alırım dedi, 400-500 de şanzıman 1700 civarı neredeyse aarbanın parası çatank die 2-3 günde gitti.  Faturasız vergisiz kayıtsız 1700 TL ne ala memleket:)

Olaylar böyle Akın üstadım, yani gitmeden sordum, araştırdım ama gücüm buna yetdi kimse yardım etmeyince elimden bu kadarı geldi, fiyat uygun gelince araç aramakdan bıkmışdım, alıyım gitsin dedim.

Çok şükür aracın motoru henüz üzmedi,tek marş Ankara'ya geldik, çok çok az yakıyor , ama şanzıman sorunum güya 10 üzerinde 9 olan açılmamış şanzmıan aldık, bunu bi hallerdersem aracımı zamanla toplarım.

Soracaklarım üstedki arkadaşımın dediği gibi yeni değişen sachs marka baskıdan olabilir mi?

Acılamadan halledilir gibi 3-5 ardadaşda da yaşıyor bunları hepimizde şaşkınız, bekliyoruz, yorum tavsiye ve öneri MK1 ler kasapların eline düşmesin , forum arkadaşlarımınz kazıklanıp dolandırılmasın die yardımlarınızı bekliyoruz.

Herkese sevgiler, küskün abilerim arkadaşlarım umarım ,sorunlarınız çözülür.

Saygılarımla...

« Son Düzenleme: 10 Eylül 2011, 09:40:02 Gönderen: focuscan »