Akın hocam almadan önce tam 6-7 golf ilanı koyduk siteye Aykuttuncer arkadaşım üyeliğinden benim üyeliğimin onaylanmasını beklemeden, ama bir hafta belki daha fazla hiç kimse kalem oynatmadı aranıyor kısmındaki koyduğumuz ilanlara bir arkadaş hariç oda aracını satıyordu fakat aracıda 6-7 milyar civarıydı gücüm yetmezdi.
Bende bunu uygun bulunca alayım dedim, hatta sahibi 2009-2010 forumada şanzıman aramış, gittim aracı bıraktığı dükkan bornova 3. san sitesi ERACAR OTO baktım araca, dedim aracın neyi var, abi sadece şanzımna değişcek onun dışında problemi yok dediler, iyi dedim, biraz ben baktım, 3 -4 ay orda yatıyomuş akü getirdiler tek marş çalıştı, motor yağ kapağını açıp üfleme testi yaptım, motor iyi gibiydi, kasada idare eder acil masraf istemiyordu.
Araç 4 ileri dediler ERACAR otodan, sonradan 5 ileri çıktı, baskı balatanın bişeyi yok dediler, sadece şanzıman dediler baskı bitik çıktış Volkan ustanın dediğine göre ,ilk başta Volkan ustaya gitmeden aracı oldugu yerde yaptıracakdım, ERACAR oto şanzuman alsamda hemen değiştiremeyecini söyleyince bende şanzımanı bulduğum ALMAN OTO ya dedim ki senin bunu takdıracağım ustan varmı? Dedi var ,kim VOLKAN usta 1 san sitesinde, iyi dedik , aradık, aldık aracı çekici ile 3. sanayiden 1 sanayiye VOLKAN ustanın dükkana.
Orda araç indi, dedi bu araç 5 ileri, dedim ok ALMAN oto dan 5 ileri aldık, sonra dedikileri; araç indikden hemen sonra;
1- bu aracın baska balata bitik değiştircez - OK
2- Devir daim değişcek-OK
3-akis körükleri yağ kaçırıyor değişcek -OK
4-Triger seti değişcek -OK
5-mazot iltresi değşcek -OK
6-Şanzımanın ıvır zıvır alıncak -OK
7-4-5 litre antifiriz alıncak-OK
8-şanzıman yağı-OK
9-Arkada kampana torna,yumuşak balata çakılcak orjinali olmazmış, içinde bilyalarımı ne değişcek-OK Tek tarafına bu şlem için 70TL yazdı bunu hatırlıyorum iki arka teker 140
10-Yağı,yağ fitresi değişcek-,hava fitresi değşcek- OK
Bunlar hatırladıklarım,değişip değiştimi bilmiyorum günahı boynuna, 700-800 civarı parçalar tutmuş,güya tam liste verecekdi, bunlar sonra 400 falan ben alırım dedi, 400-500 de şanzıman 1700 civarı neredeyse aarbanın parası çatank die 2-3 günde gitti. Faturasız vergisiz kayıtsız 1700 TL ne ala memleket:)
Olaylar böyle Akın üstadım, yani gitmeden sordum, araştırdım ama gücüm buna yetdi kimse yardım etmeyince elimden bu kadarı geldi, fiyat uygun gelince araç aramakdan bıkmışdım, alıyım gitsin dedim.
Çok şükür aracın motoru henüz üzmedi,tek marş Ankara'ya geldik, çok çok az yakıyor , ama şanzıman sorunum güya 10 üzerinde 9 olan açılmamış şanzmıan aldık, bunu bi hallerdersem aracımı zamanla toplarım.
Soracaklarım üstedki arkadaşımın dediği gibi yeni değişen sachs marka baskıdan olabilir mi?
Acılamadan halledilir gibi 3-5 ardadaşda da yaşıyor bunları hepimizde şaşkınız, bekliyoruz, yorum tavsiye ve öneri MK1 ler kasapların eline düşmesin , forum arkadaşlarımınz kazıklanıp dolandırılmasın die yardımlarınızı bekliyoruz.
Herkese sevgiler, küskün abilerim arkadaşlarım umarım ,sorunlarınız çözülür.
Saygılarımla...