Gönderen Konu: 1.vitese geçerken takılma sorunu  (Okunma sayısı 35056 defa)

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
Ynt: 1.vitese geçerken takılma sorunu
« Yanıtla #70 : 04 Ekim 2011, 18:43:56 »
kimse kusura bakmasın ama bu konu 1.vites sorunu ile ilgili siz dizel arabayı burda ayağa kaldırdınız murat ve mustafa
arkadaşlar keşke yeni bir sayfa açıp bu yazışmaları yapsaydınız.
Bartez arkadaşım konu araç sorunu olunca iş buraya kadar uzandı ama kusura bakmayın size hak veremeyeceğim.1.vitese geçmeme sorunu da bu problemlerle az da olsa alakalı.Mustafa nın da dediği gibi konu araç sorunu ve yardım etmeye çalışan bir arkadaşımız var.Varsa bir sorunun yaz sana da yardımcı olalım.Fazla bilgi göz çıkarmaz.Bu arada Mustafa diğer konudan devam edelim.Çevreye rahatsızlık vermeyelim.
ÇEVREYE VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI KUSURA BAKMAYIN

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #71 : 04 Ekim 2011, 21:33:30 »
Bartez arkadaşım konu araç sorunu olunca iş buraya kadar uzandı ama kusura bakmayın size hak veremeyeceğim.1.vitese geçmeme sorunu da bu problemlerle az da olsa alakalı.Mustafa nın da dediği gibi konu araç sorunu ve yardım etmeye çalışan bir arkadaşımız var.Varsa bir sorunun yaz sana da yardımcı olalım.Fazla bilgi göz çıkarmaz.Bu arada Mustafa diğer konudan devam edelim.Çevreye rahatsızlık vermeyelim.
ÇEVREYE VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI KUSURA BAKMAYIN

eleştirilmeyi sevmiyoruz galiba ? konunu baslangıcı ile geldiği yer nerede bir bakın mustafanın belirtiği yerden devam edelim uzamasın konu sanzımandan girdik turbodan çıktık kalplerle devam etmeyelim.
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #72 : 04 Ekim 2011, 21:48:05 »
  Tamam arkadaşlar konuya ilgili yerden devam ediyoruz.Birbirimize sataşıp,birbirimizi kırmayalım.Herkese iyi forumlar. :)
03.06.2005

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 04 Ekim 2011, 21:56:05 »
  Tamam arkadaşlar konuya ilgili yerden devam ediyoruz.Birbirimize sataşıp,birbirimizi kırmayalım.Herkese iyi forumlar. :)

sataşmıyoruz abi sağ duyun için teşekkür ederim
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #74 : 04 Ekim 2011, 23:27:39 »
sataşmıyoruz abi sağ duyun için teşekkür ederim
:)
03.06.2005

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 05 Ekim 2011, 08:45:55 »
kimse kusura bakmasın ama bu konu 1.vites sorunu ile ilgili siz dizel arabayı burda ayağa kaldırdınız murat ve mustafa
arkadaşlar keşke yeni bir sayfa açıp bu yazışmaları yapsaydınız.
eleştirilmeyi sevmiyoruz galiba ? konunu baslangıcı ile geldiği yer nerede bir bakın mustafanın belirtiği yerden devam edelim uzamasın konu sanzımandan girdik turbodan çıktık kalplerle devam etmeyelim.
Hemen de alınmayın canım.Tamam mustafa nın açtığı yerden devam...

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 05 Ekim 2011, 17:36:00 »
  Tamam gayet güzel,bak şimdi bundan sonra kademe kademe sorun çözülecek ve sende aracının zevkine varacaksın.Hava akışmetrenin bakım yada tamiri olmuyor onu değiştirmek zorundasın bunu unutma.Zaten N75 valfi arızası vermişti sanırım cihaz,onu da değiştir bence.Gereken bütün hava hortumlarını kontrol ettir.Ondan sonra diğer uygulanması gereken şeyleri yapıcaz.
Mustafa kardeşim sorunu çözdüm çok şükür.Hava akış metresi(müşürü)arızalı çıktı.Bugün yenisini taktık deneme amaçlı bosch marka yola çıktık ve 4.viteste 4000-5000 devir ve 140-150 hız yaptı 5.viteste de 170-180 rahat vurdu.Tam gazda hani bi anda atik olarak hızlanmıyor ama deviri aldıkça hızlanıyor.Zaten 5.viteste de 2 veya 3.vitesteki bir anda pratik olarak hızlanmaz değil mi?Ama gaza basınca hissettiriyor hızlandığını.200 tl dediler.180 tl ye indi.Ben de almadım eskisini taktırdım hatayı buldum ya.O parça senin dediğin site de 75 tl fakat yan sanayi mi?Parçacılar parça treni yan sanayi ürün satıyor dediler.Sana sormak istedim.Bir de hava akış metresi ile hava akış debimetresi aynı şeyler değil mi?

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 14 Ekim 2011, 16:44:25 »
Arkadaşlar konunun aslına gelince motor un alt kısmında vites dişlilerinin olduğu bir kısım var oraya hava tutturup yağlattıktan sonra takılma felan hiç bir sorun kalmıyor.Bunu da böylelikle halletmiş bulunmaktayım.

Çevrimdışı maverick

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 14 Ekim 2011, 18:13:31 »
vites lamesinden bahsediyorsunuz sanırım

SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı muratbaymis

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 14 Ekim 2011, 21:47:08 »
vites lamesinden bahsediyorsunuz sanırım

Lame mi bilmiyorum ama tarif edersem herkes anlar diye düşündüm.Usta değiliz ki lameyi anlasak :)

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 28 Kasım 2011, 11:06:31 »
Ben de bi ara temizlettireyim o zaman bunu dediğin iyi oldu. 1.viteste bazen takılıyor. ilk arabayı çalıştırdığımda yapıyo özellikle ama mesala uzun bir yolculuğa çıkayım yada tüm gün aracın üzerinde olayım. Tık yok maşallah sanrım dediğin gibi yağlanma ve toz gidermeye ihtiyacı var.
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.