Gönderen Konu: KAPI hopörlelerini nasıl degiştiriyoruz  (Okunma sayısı 3566 defa)

Çevrimdışı HALİT55

• Profili Görüntüle
KAPI hopörlelerini nasıl degiştiriyoruz
« : 11 Eylül 2011, 20:25:53 »
merhaba arkadaslar kapı hoporlorlerını degıstırmem lazım ıkı tanesı bozuk cızırtılı calıyor cok bu neden le degıstırmem lazım ama nasıl acacagız komplemı sokmek lazım yoksa sadece bulundugu bolumu mu acıyorlar hıc yaptıran varmı ıyı aksamlar sımdıden cok teşekkür ederim

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
Ynt: KAPI hopörlelerini nasıl degiştiriyoruz
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2011, 22:14:14 »
Tornavida yardımı ile kapağı kaldrıp hoparlöre / vidalarına falan bakabilirsin. Kapı sökülmeden çıkarılıyor diye hatırlıyorum.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı deli_kan57

• golf müpdelası :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2011, 23:30:28 »
kapı kolonlarını sökmen için  kapı döşemesini sökmen gerekiyor kardeşim. buda basit bir iş değil. tors anahtar takımına ihtiyacın olacak. kolonlar perçinle sabitlenmiş konumda duruyor.matkaba ihtiyacın olacak tabiki. birde döşemenin içerisi öyle basit toparlanmıyor. değiştireceğin kolonlar orjinal kolonlarından farklı olacak muhtemelen.kolonun dibi cama çarpmaması için kolonun arkasına 2 cm et kalınlığında mdf veya sunta kestirmek zorundasın bu arada. lehim makinası vs.vs. uzun işler. benim tavsiyem tanıdığın bildiğin bir oto müzik sistemleriyle uğraşan bir ustaya gidersen herkonuda yardımcı olacaktır sana. şimdiden kolay gelsin.. 

Çevrimdışı serhat

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2011, 22:58:21 »
kapı kolonlarını sökmen için  kapı döşemesini sökmen gerekiyor kardeşim. buda basit bir iş değil. tors anahtar takımına ihtiyacın olacak. kolonlar perçinle sabitlenmiş konumda duruyor.matkaba ihtiyacın olacak tabiki. birde döşemenin içerisi öyle basit toparlanmıyor. değiştireceğin kolonlar orjinal kolonlarından farklı olacak muhtemelen.kolonun dibi cama çarpmaması için kolonun arkasına 2 cm et kalınlığında mdf veya sunta kestirmek zorundasın bu arada. lehim makinası vs.vs. uzun işler. benim tavsiyem tanıdığın bildiğin bir oto müzik sistemleriyle uğraşan bir ustaya gidersen herkonuda yardımcı olacaktır sana. şimdiden kolay gelsin.. 
yada elinden geliyosa iş söküp yapıcaksın ben kendim yaptım çokta güzel oldu ;)
WOLFSBURG STYLE ;)

Çevrimdışı deli_kan57

• golf müpdelası :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2011, 23:27:36 »
yada elinden geliyosa iş söküp yapıcaksın ben kendim yaptım çokta güzel oldu ;)
bende kolay kolay kimseye arabamı elletmem. kimse senin kadar arabanın kıymetini bilmiyor. biz arabada sigara içirmiyoruz. adam arabada hem sigara içmiş hem küllerini içeri dökmüş,çakmağınıda düşürmüş haberi yok. >:( o yüzden kendi işini kendin gör demişler. tabiki yapabildiklerimiz kadarını. şimdi gaza gelipte motoru indirip,temizler toplarım gibi hayallere kapılma sakın. :D

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2011, 23:33:00 »
deli kan 57 arkadaşım çok güzel anlatmış, kolay gelsin...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı emrah_akkas

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2011, 10:43:17 »
Komple döşemenim sökülmesi gekiyor arkadaşın dediği gibi

1-önce  cam açma düğmelerinin bağlı olduğu plastiği komple sökmen gerekiyor dikkat et kırma sakın
2-Söktükten sonra orada da 3 tane civata var görürsün zaten
3-Sonrasında kapının cep kısmının altında yanılmıyorsam 3 ad. civata olmalı onları söküyorsun
4-Tam kapı döşemesini sağ üst kısmında da bir civata var söktükten sonra söşemeyi yukarı doğru komple kaldır
5-Bütük soketleri sök hoparlör karşında (resimli anlatmak isterdim ama malesef)

Tüm bu işlemleri yaparken dikkatli olmalısın çünkü kırlılabilecek parçalar var, en iyisi işten anlayan birisine görüt derim fakat aracının başında durmanı öneririm...
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2011, 10:43:49 Gönderen: emrah_akkas »