geçenlerde 99 model 1.8 (düz) passat aldık. çok hayalim vardı ama hayal kırıklığına uğradım.
araçta sıralı sistem brc tüp var.
1) gaz tepkisi, toparlayışı çok yavaş geldi.
2) yokuşlarda tıkanıo resmen uzun yolda sinir bozucu oluyo.
3)debriyajda çok yukarda kavrıyo. debriyaj bitimine son 1-2 cm kala kavrıyo. acaba bundan olablir mi?
4)şehir içi ekonomik kullanımda 35 kuruş yakıo.
5)araçta 205/55/17 ebatlarında lastik-jant var acaba buda etkenmidir?
6) hararet göstergesi normal ama az bi dolansamda kaputu açınca acayip derecede sıcak gelio normal mi?
acaba herkesin ki mi böyle ? yoksa benimkinde mi sorun var bilmiyorum. biraz atik olsun istiyodum ama benzinde de aynı tepkileri verio nerdeyse. fazla yakmasıda cabası.. sürekli opetten alıyorum gazıda benzinide. sizinkilerde böyle mi acaba??
1 ) 1bçk tondan fazla ağırlığı olan lpg li bir aracın bi anda devirlenmesini beklemek mantıksız, her nekadar sıralı gaz en az benzinli performansı kadar iyi deselerde kesinlikle katılmıyorum.
2 ) Bayırda tıkanması tamamen lpg den kaynaklanan bir sorun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum Golf IV ' ümle özellikle yüklüyse. Şöförlüklede alakası olabilir bu durum. ( babamın tabiridir yanlış anlaşılmasın
)
3 ) Eğer debriyajın kaçırmıyorsa pek bir problem olmadığını düşünüyorum benim debriyajımda yukarda kavramasına rağmen gayet memnunum. Genel hastalığı diyede tabir edildiğini duymuştum.
4 ) Yakıt konusunda aracı normal ve lpg bakımına sokmakta fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam podzol isimli bi parça var gazla ilgili ama adı yanlış olabilir A B olarak değişiyordu onlara baktır derim.
5 ) Lastiğin etkisi bence çok büyük 195 ebatındaki lastiklerimle daha iyi devirleniyorum ama 205 lerle daha iyi yol tutuyorum.
6 ) Sıcaklarda normaldir motorun sıcaklığı.