Gönderen Konu: Havalandırma Rüzgarı  (Okunma sayısı 3449 defa)

Çevrimdışı optisyen_galip

• Profili Görüntüle
Havalandırma Rüzgarı
« : 19 Eylül 2011, 19:00:10 »
Merhaba arkadaşlar; 2 tane sorum olacak sizlere yardımlarınızı bekliyorum;

1-) Araçla hızlandığım zaman havalandırmadan öyle rüzgar geliyor ki sanki klimayı açmışım gibi üflüyor bu normal mi, bunu kesmek için ne yapabilirim
2-) Bugün farkettim araca ilk gaz verdiğim anda boğaz kelebeğinin bağlı olduğu hava filtresi borusumu ne büyük bir boru ordan araç sanki nefes alıyormuş gibi oluyor ve boru çok gevşek elimle sağa sola oynuyor az geri çekince de araba gaz alıp veriyor kendi kendine? Bu bolluktan mı aracın hem  rolantide sürekli oynaması hemde nefes alır gibi yapması..

Çevrimdışı kerim_dikmen

• Profili Görüntüle
Ynt: Havalandırma Rüzgarı
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2011, 09:37:31 »
kardeş sorununu yazmışsın ve ayrıca cevabınıda kendin yazmışsın 1. sorun eğer aracın dijital klimalıysa dışarıdan gelen hava akışını kapat solda en altta ozaman kesilir. 2 si de evet o bahsettiğin boruyu sıkıştır.
kerim_dikmen

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2011, 11:11:17 »
servise gittim boruyu takdılar ve boğaz kelebeğini flan baktılar. Ama araç hala rolantide oynama var aşağa yukarı..Kabutu açtım bide ne göreyim motor kısmından havalandırma borusuna bağlanan küçük bi boru daha var o yırtık bantladım bende mecbur işe gideceğimden dolayı gidemedim bi daha tüp olduğu için servis çok ellemek istemiyor illla detaya inelim derseniz tüpü söktürüp öyle gelmelisiniz diyorlar :(

Çevrimdışı bennecyim

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2011, 17:27:06 »
servise gittim boruyu takdılar ve boğaz kelebeğini flan baktılar. Ama araç hala rolantide oynama var aşağa yukarı..Kabutu açtım bide ne göreyim motor kısmından havalandırma borusuna bağlanan küçük bi boru daha var o yırtık bantladım bende mecbur işe gideceğimden dolayı gidemedim bi daha tüp olduğu için servis çok ellemek istemiyor illla detaya inelim derseniz tüpü söktürüp öyle gelmelisiniz diyorlar :(

selam, aracınız benzinde normal çalışıyorsa sanırım sorununuz tüpten. rolantide oynama sorunu bendede vardı. egr valfini değiştim, bobin değiştim, daha bi çok ayar yaptık sorun çözülmedi. hatta bazen rolantide veya debriyaja basınca stop ediyodu. tüp brc takmıştık 2 ay kadar kullandım. sorun olunca brc yi landirenzo ile değiştirdik 4 aydır kullanıyorum, hala saat gibi çalışıyor. hiçbir sorun yaşamadım, elazığda golflerin hepsine landirenzo takıyorlar artık.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2011, 17:30:16 Gönderen: bennecyim »

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2011, 20:03:29 »
bu akşam benzin koyacağım araca onla kullanacağım bi kaç gün, o şekilde deneyeceğim..Benden önceki sahibi KME markalı lpg taktırmış.2 gün sonra tüpü kontrol ettireceğim. Ya o boruyu bantla kapatmama rağmen araca gaz verince yine bi yerlerden hava alıyor,biraz garib bir tanımlama olacak ama balona kuvvetli bi hava üflersin sesi gelirya öyle bi ses geliyor..