Gönderen Konu: immobilizer hatası  (Okunma sayısı 30951 defa)

Çevrimdışı ADEM252

• Profili Görüntüle
Ynt: immobilizer hatası
« Yanıtla #14 : 29 Mart 2010, 09:44:21 »
Benim arabaya sonradan alarm takıldı.Ama uyumsuzluk yaşandı;sonradan takılan alarmın anahtarın kumandasını kullanman gerekiyormuş.O anahtar kumandasını kullanınca kapılar açılıyor fakat arabanın kendi orjinal iç denetim alarmı devreden çıkmıyor.Sizin dediğiniz sürücü kapısındaki led lamba hala yanıp sönüyordu.Kapıyı açar açmaz alarm başlıyor ötmeye.Bilgisayarı bağlayıp iç denetim alarmını iptal ettiler.Ama iptal olmuyordu.Baktılar olmayacak, taktıkları alarmı geri söküp paramı iade ettiler.
Diyeceksniz ki, ben orjinal kendi anahtar kumandasını kullanıyorum.Bazı ustalar sonradan alarm takınca, o alarm kumandasınının chipini orjinal kumandanın içine yerleştiriyorlarmış.Ama bu şekilde bazen orjinal kumanda kırılabiliyormuş(yeni chipi yerleştirmeye çalışırken).Benim arabaya  alarm taktırırken öğrendim.

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 29 Mart 2010, 12:20:49 »
alarmdan oluşan bir sorun değil kardeş alarmın immo ile bağlantısı yok..
bir volkswagen aşkııııı

Çevrimdışı bigmen306

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 30 Mart 2010, 13:24:40 »
Anahtarların resimlerini koymaya çalıştım ama umarım başarılı olmuşumdur.

Çevrimdışı bigmen306

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2010, 23:10:37 »
Önceki gün Bir Elektrikçi buldum nihayet bu işten anlayan. Anahtarları yeniden kodladı düşük sinyal hatası vermiş onuda sildi, üstüne birde akıllı kumanda denilen bir anahtar yaptırdım, aracın üzerinde takılı olan alarmı bu kumandaya kopyaladı usta ve orjinal bir sustalı anahtarım oldu, eski anahtarlardan birisinin içindeki çipi çıkartıp yeni anahtara taktı. artık kontak anahtarımın peşi sıra sallanan bir kumanda yerine kendinden kumandalı bir anahtarım oldu. bu işin bana maliyetide 100TL bence makul sayılır. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi. usta eğer tekrar yaparsa kontak üzerindeki okuyucu anteni değiştirmesi gerekeceğini ama güçlendirme yaptığını büyük olasılıkla uzunca bir süre yapmıyacağını söyledi. bakalım kulanıp  göreceğiz.

Çevrimdışı eyup9999

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2010, 23:16:24 »
geçmiş olsun kardeş umarım tekrarlamaz..
bir volkswagen aşkııııı

Çevrimdışı bigmen306

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2010, 23:21:16 »
Teşekkürler eyüp kardeş..

Çevrimdışı g_vg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2010, 09:23:09 »
söylediğim gibi yeniden kodlama yeterli olacaktır bence sorunun tekrarı olmıcak
anahtarda şık olmuş zaten bende dahil birçok kişinin anahtarı bu şekilde sanırım
güle güle kullan

Çevrimdışı ibolution

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 25 Nisan 2011, 12:11:30 »
Merhaba arkadaşlar, konuyu hotrlatıyorum ama yeni bir konu açmak istemedim.

Ben de daha önce immo hatası alıp anahtarları kodlamak zorunda kalmıştım. 2 ay olacak tekrar yaptı arızayı ve düzelmiyor. Daha önce bu işi yapan anahtarcıyı aradım ama Umre'ye gitmiş, yanında çalışan eleman da aynı şekilde tamir ettikten sonra arızayı yenileyebileceğini söyledi. Seçenekleri sorunca da immobilizer için motordan beyni silebileceğini ve bundan sonra hata vermeyeceğini söyledi. Bu şekilde yaptırırsam ne tür dezavantajları olur? tavsiye eder misiniz? kesin çözüm bulabilir miyim?

Çevrimdışı freeman

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 25 Nisan 2011, 12:56:37 »
Arkadaşlar bu sorunun nedenlerinden biride kontak termiği olabilir, bizim aratada bazen yapıyor üzerinde fazla durmadık sorun sıklaşırsa kontak termiğini değiştireceğiz, bikaç kişi bu şekilde sorunu çözdü.
oem termik fiyatı65lira yan sanayisi 15liraymış ve 6-7 aydır yan sanayi parçayı sorunsuz şekilde kullanan arkadaş var.

Çevrimdışı ahko

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 20 Eylül 2011, 18:40:34 »
slm ...
bendeki hata da wegfahrsp active  yazısı çıktı
bilgisayara girdi
17978 engine control unit blocked   hatası verdi
sordum beyin hatalı imiş. yapmaya çalışırız ama 500-600 tl dediler. yapılınca randıman vermiyormuş. silelim daha hata vermez dediler.150 tl civarı
ne yapsam bilemiyorum...