kardeşim öncelikle geçmiş olsun inşallah sorunu bulursun belki saçma olacak ama bobinde sorun olabilir. bende şöyle bişey oldu araç tekleyerek çalışıyodu ustaya götürdüm buji kablosunun teki sorunlu dedi değiştirdik.sorun çözüldü.sonra bi akşam yolda araba stop etti.ne yaptıysam çalışmadı marş basıyo çalışmıyo arabayı bıraktım. ertesi sabah arabanın başına gittim tek marşta çalıştı sonra sorun düzeldi.bi gün arabayı yıkadım sabah marş basıyo çalışma yok. takviye falan yaptık derken bi ara çalıştı sonra yine denedim yine çalıştı. başka bi gün sabah araba marş basıyo çalışma yok ne yaptıysam çalışmadı. mecbur usta geldi öncesinde buji kablolarını faln takım olarak yeniledim fayda etmedi. usta ateşleme bobinini değiştirdi bastık tek marşta çalıştı. eski bobine baktım arka kısmında çatlak vardı tahminime göre oradan içeri nem alıyodu ve çalışmıyodu. kuruyunca yada bi şekilde düzeliyodu ama sorun bobinde çıktı. uzun oldu kusura bakma ama bi fikir verir belki. tekrar geçmiş olsun
Yardımınız için teşekkür ederim sizin araçta lpg varmıydı ? bende sizin daha önce yaşadığınız sorunları yaşıyorum ama benimkisi durduğu yerde iken tek marşta çalışıyor sadece yolda giderken stop ediyor başka bir sorunum yok
şuan buji kablosu değişti ve boğaz kelebeği temizlendi şimdilik stop etmiyor.
Bakalım bundan sonra stop edecek mi yarın uzun bir yolculuk yapacam tekrar yolda kalırsam
Bobini tekrar kontrol ettirmekte fayda var , krank sensörü yada kontak termiği 3ünden biri
zaman gösterecek artık. Sorunu çözemezsek ,yetkili servise ve lpg servisine gidicem.
Bu sorunu ustadan daha çok forumda ki Polo kullanıcıları çözer diye düşündüm... Bu yüzden servise gitmeyi düşünmüyorum şimdilik en son çare olacak :-[Usta boğaz kelebeği , distribütör ne varsa değiştirecek boşu boşuna 1000 TL gidecek.