arkadaslar selam, geçen bastıran yağışta talihsizlik oldu ilk defa 40 50 cmlik yükseklikte bi su çamur birikintisinden geçtim bilmeden ve biraz da mecburen, neyse geçtim biraz eve girerken böyle vites düşürdüm falan sanki klima açıkta çekmiyo araç gibi yada yüksek viteste gibi bişeyler oldu tekler gibi, bastım biraz durmadı Allahtan. sonra şüphelendim hava filtresini açtım baktım su aldı mı diye yok kuruydu. neden olduğunu anlayamadım. araç dizel 1.9 tdi . motor koruması var altta plastik. benim tahminim kayışlar ıslak çamur falan gelince kaydırdı biraz. sonra sabahleyin çalıştırırken normalden biraz geç aldı marşı. şu an yine kendine geldi normale döndü ama. açıp baktığımda kaput altına kadar bazı yerlerde çamur sıçratmıştı. motoru yıkatsam iyi olucak sanırım. kış geliyo diye yıkatasım yok ama ne olur ne olmaz temiz olsa iyi olucak galiba. sizce neden olmuştur? aracın kablolarından kayışlarına kadar herşey yeni ve sorunsuzdu, aküye falan yada başka elektrikli bi yere gelip kısa devre yapmış olabilirmi?
dizellerde bu durum başına gelen var mı?
yıkatmalı mı motoru mazotla?
siz siz olun çok usul usul geçin sulardan.
Hepinizden uzak olsun birikintiler.
Güzel günler.