Gönderen Konu: işsizlik  (Okunma sayısı 9602 defa)

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
Ynt: işsizlik
« Yanıtla #14 : 30 Eylül 2011, 23:04:33 »
turkıye der herkesde ınsanlarda suc aslında

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 01 Ekim 2011, 09:23:55 »
18 yaşımdan beri elektrik işindeyim. 15 yıldan fazla proje işindeydim.Şuan taahhüt firmasındayım. 15 yıllık projecilik hayatımda 1 tane bile eleman yetiştiremedim. Bilgisayar verince çocuklar kendini kaybediyor çünkü.

Şuan 6 tane şantiyemiz var teknik ressam bulmakda zorlanıyoruz. 2500 lira maaş vererek aldığımız eleman 3.5 aydır hiçbir şey yapmadığı için adanaya gidip 3 gün boyunca şantiyede bilgileri alabilmek için debelendim, şimdi ofisde proje çiziyorum. Verdikleri maaşın yarısından biraz fazlasına  :bekleriz:

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #16 : 01 Ekim 2011, 11:05:05 »
Şimdi ben evliyim. Bir tane oğlum var çok şükür.. eşim çalışmıyor ev kira +faturalar mutfak gideri ıvır zıvır.. Yani evde tek kişi çalışıyorsa eğer onun evini adam gibi geçindirebilmesi için gerekli en az para bence 2500 tl ama ülkede ekonomi şahlandı gidiyor diyorlar %10 büyüdü diyorlar maaşlarda veya alım gücünde bizim gibi orta sınıf vatandaşın hiçbir değişiklik olmuyor malesef. Eşler çalışmazsa ev idare etmek gerçekten zor artık vay bizim çocukların haline.

Tayfun abi o 2500 lira alıpta iş yapmayan vatandaş Mühendisim diye dolanıyormu ortalıkta
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 01 Ekim 2011, 11:58:21 »
Keşke mühendis olsa :) mühendis adam 4000 alıyor  :t

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 01 Ekim 2011, 12:14:14 »
biz yok paralara çalışmışısz desene abi ya allah bagıslasın evlatlarınızı umarım onların ıyı bır gelecegı olur zor hersey zor ısde ben ılerde sızın gıbı kuracagım o yuvaya ıyı seyler vermek ıstedıgım ıcın debelenıyorum ama secıcı oldugunda iş begenmıyor dıyorlar ya arkadas bana soyledıgın ıs ıs olsunda gelecegı olsunda copde dokerım dıyorum gerekırse ama iş iş olsun once ama artık cok zor herkesın bı tarafından yarası kabuk baglamıs bu ıssızlıge lanet olsunku boyle seylerı konusuyoruz o 4000 alan adamda mırın gırın eder :) devlet memuruda cok yogunum der cok yogunuz ınsanlarla ugrasması dert der dert evet ama o ımkanları yakalayamayn mılyonlarca ınsan var tamam bırak desen oda olmaz der :) devlet dairesi en guzel ıs ya ama oda cok zor

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2011, 11:18:55 »
aykut neyi biliyorsun neyden anlıyorsun ha birde eğitimin nedir bu dediklerimi yazarsan sevinirim.
iş hayatında tecrübe ve uzmanlık isteyen işlerde 2500 veya 4000 tl maaşlar çokda yüksek değil.
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 03 Ekim 2011, 11:37:51 »
aykut neyi biliyorsun neyden anlıyorsun ha birde eğitimin nedir bu dediklerimi yazarsan sevinirim.
iş hayatında tecrübe ve uzmanlık isteyen işlerde 2500 veya 4000 tl maaşlar çokda yüksek değil.
lise endüstri meslek lisesi okudum elektrik okdm elektrik eletronik aynıdır bilindiği üzere liselerde sonra üniversite myo biyomedikal cihaz teknolojisi okudum teknikeriyim bunlarda ufak ufak tecrübeler sabittir otomotiv bilgimde vardır o alandada çalışmayı düşünüyorum opel par da falan çalıştım yedek parça satışında medikalde satış ve teknik serviste çalıştım arada bide askerlik oldu zaten askerdeyken hastane boşlukları dolmuş yoksaki güzel olcaktı ama kısmet

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 03 Ekim 2011, 14:08:53 »
otomobil işine hiç bulaşma benim sana tavsiyem medikal cihazlar üzerine uzmanlaşman para ve
sosyal yaşamı ikinci plana atıp en az 3 yıl piyasanın seni en iyi şekilde sömüreceğini unutma hayat ondan
sonra başlıyor okuduğun bölüm üzerine iş anlamında yüklenmeni tavsiye ederim.beni merak ediyorsan
end.meslek lisesi motor ardından 4 yıllık maliye ve muhasebe-müşavirlik alanında kariyere devam tavsiyem
hedeflerini küçük tutma devlet memurluğunu kendine ulaşabilecek en yüksek ideal alma herşey nasip kısmet
yüreğini ferah tut :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 03 Ekim 2011, 14:18:03 »
otomobil işine hiç bulaşma benim sana tavsiyem medikal cihazlar üzerine uzmanlaşman para ve
sosyal yaşamı ikinci plana atıp en az 3 yıl piyasanın seni en iyi şekilde sömüreceğini unutma hayat ondan
sonra başlıyor okuduğun bölüm üzerine iş anlamında yüklenmeni tavsiye ederim.beni merak ediyorsan
end.meslek lisesi motor ardından 4 yıllık maliye ve muhasebe-müşavirlik alanında kariyere devam tavsiyem
hedeflerini küçük tutma devlet memurluğunu kendine ulaşabilecek en yüksek ideal alma herşey nasip kısmet
yüreğini ferah tut :)
abi öylede işte sosyal hayat malesef sen istesende bırakmıyosun yanı sosyallıkten kastım aıle hayatı bı planın dogrultun oluyor cok bıyerede getırmıyor artık medıkal sektor bn bu bolume gırdıgımce ac bı sektordu eleman yoktu sonra doldu hep heryer sımdı dolu satış aranıyor oda zaten her sektorde tecrube edınılır bakalım kısmet otomotıve olumlu bakısımda ona olan sevgım sevdgım ısı yaparken sorun yasamam en kotu ıhtımal o ısı yapcam yanı :) bakalım ya senınkıde ıyıms valla tanıdıgım bırı daha var o sekılde su an yemınlı malı musavır köşe oldu adam

Çevrimdışı lostys

• T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 03 Ekim 2011, 23:19:41 »
aykut ben de bilgisayar prog. mezunuyum iki yıllık. 2005 te mezun olunca geldik gönen de ufak bi bilgisayarcıda işe başladık, 5-6 ay orda takıldık, sonra dediler sözleşmeli öğretmen alıncak, pat oraya başvurduk, 2 sene sözleşmeli 2 sene ücretli falan öyle geçti bi kaç yıl. iki yıl evvelinde dediler halk bankası eleman alcak, torpilimizi ayarladık, gittik sınava girdik, 3 puanla kaçırdık. ondan sonra bandırma belediyesi alıcak itfaiye memuru, gittik başvurduk orda da 4 puanla kaçırdık listeyi torpilimiz hazırken. sonra arkadaşlar adliyeye zabıt katibi alıncak dediler, bilgisayar mezunuyuz ya, gittik başvurduk. valide her dakika başımın etini yerdi memur ol memur ol diye, inat ederdim olmam diye. neyse girdik ettik mülakat vs. 1.5 seneyi geçti memuriyette. nerdeen nereye. ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor dostum. nasip kısmet meselesi. bi laf var, Allah kulunun rızkını keserse canını alırmış diye... bekle. her işte bi hayır varmış de, şükret, illa ki bi yerlerden bişi çıkıyor.

bu arada, her iş başvurusu için torpil ayarlayan ve işi olmayan ben, memurluk için bu sefer torpilsiz giricem dedim ve oldu...

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 04 Ekim 2011, 00:19:22 »
aykut ben de bilgisayar prog. mezunuyum iki yıllık. 2005 te mezun olunca geldik gönen de ufak bi bilgisayarcıda işe başladık, 5-6 ay orda takıldık, sonra dediler sözleşmeli öğretmen alıncak, pat oraya başvurduk, 2 sene sözleşmeli 2 sene ücretli falan öyle geçti bi kaç yıl. iki yıl evvelinde dediler halk bankası eleman alcak, torpilimizi ayarladık, gittik sınava girdik, 3 puanla kaçırdık. ondan sonra bandırma belediyesi alıcak itfaiye memuru, gittik başvurduk orda da 4 puanla kaçırdık listeyi torpilimiz hazırken. sonra arkadaşlar adliyeye zabıt katibi alıncak dediler, bilgisayar mezunuyuz ya, gittik başvurduk. valide her dakika başımın etini yerdi memur ol memur ol diye, inat ederdim olmam diye. neyse girdik ettik mülakat vs. 1.5 seneyi geçti memuriyette. nerdeen nereye. ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor dostum. nasip kısmet meselesi. bi laf var, Allah kulunun rızkını keserse canını alırmış diye... bekle. her işte bi hayır varmış de, şükret, illa ki bi yerlerden bişi çıkıyor.

bu arada, her iş başvurusu için torpil ayarlayan ve işi olmayan ben, memurluk için bu sefer torpilsiz giricem dedim ve oldu...
hacı dualarını esirgeme bizden ne mübarek adammışsın sende harbi şans varmış ama ya memurluk cok zorlastı ıyıce bızım bolumde atama yok o atama ıslerı nasıl oluyor pek bılgımde yok acıkcası bakıyoruz beklıyoruz ısde askerdeydım gırememstm 2010 kpssye kısmet dedıgın gıbı 2008 normal mezunıyetımdı benımde 2009da olmstm mezun bende 2 yıllık

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 04 Ekim 2011, 09:37:31 »
allahın sopası yok ilker torpil he  :t
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı ahmet mmc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 04 Ekim 2011, 10:05:10 »
zaten bu ülkede tarikatçılar torpilciler aldı başını gidiyo islamcıyım ayağıyla torpil işleri hassavada herkez buılmuş dayısını amcasnını torpili veriyo bu yüzden bu ülke ilerleyemiyo ve işsizlik oranı bu kadar fazla.

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 04 Ekim 2011, 10:06:49 »
zaten bu ülkede tarikatçılar torpilciler aldı başını gidiyo islamcıyım ayağıyla torpil işleri hassavada herkez buılmuş dayısını amcasnını torpili veriyo bu yüzden bu ülke ilerleyemiyo ve işsizlik oranı bu kadar fazla.

:tamamdir

badem bıyığında varsa tamamdır