aykut ben de bilgisayar prog. mezunuyum iki yıllık. 2005 te mezun olunca geldik gönen de ufak bi bilgisayarcıda işe başladık, 5-6 ay orda takıldık, sonra dediler sözleşmeli öğretmen alıncak, pat oraya başvurduk, 2 sene sözleşmeli 2 sene ücretli falan öyle geçti bi kaç yıl. iki yıl evvelinde dediler halk bankası eleman alcak, torpilimizi ayarladık, gittik sınava girdik, 3 puanla kaçırdık. ondan sonra bandırma belediyesi alıcak itfaiye memuru, gittik başvurduk orda da 4 puanla kaçırdık listeyi torpilimiz hazırken. sonra arkadaşlar adliyeye zabıt katibi alıncak dediler, bilgisayar mezunuyuz ya, gittik başvurduk. valide her dakika başımın etini yerdi memur ol memur ol diye, inat ederdim olmam diye. neyse girdik ettik mülakat vs. 1.5 seneyi geçti memuriyette. nerdeen nereye. ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor dostum. nasip kısmet meselesi. bi laf var, Allah kulunun rızkını keserse canını alırmış diye... bekle. her işte bi hayır varmış de, şükret, illa ki bi yerlerden bişi çıkıyor.
bu arada, her iş başvurusu için torpil ayarlayan ve işi olmayan ben, memurluk için bu sefer torpilsiz giricem dedim ve oldu...