Gönderen Konu: sel oldu göle girdim, tekledim aman aman...  (Okunma sayısı 4080 defa)

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
sel oldu göle girdim, tekledim aman aman...
« : 28 Eylül 2011, 00:42:15 »
arkadaslar selam, geçen bastıran yağışta talihsizlik oldu ilk defa 40 50 cmlik yükseklikte bi su çamur birikintisinden geçtim bilmeden ve biraz da mecburen, neyse geçtim biraz eve girerken böyle vites düşürdüm falan sanki klima açıkta çekmiyo araç gibi yada yüksek viteste gibi bişeyler oldu tekler gibi, bastım biraz durmadı Allahtan. sonra şüphelendim hava filtresini açtım baktım su aldı mı diye yok kuruydu. neden olduğunu anlayamadım. araç dizel 1.9 tdi . motor koruması var altta plastik. benim tahminim kayışlar ıslak çamur falan gelince kaydırdı biraz. sonra sabahleyin çalıştırırken normalden biraz geç aldı marşı. şu an yine kendine geldi normale döndü ama. açıp baktığımda kaput altına kadar bazı yerlerde çamur sıçratmıştı. motoru yıkatsam iyi olucak sanırım. kış geliyo diye yıkatasım yok ama ne olur ne olmaz temiz olsa iyi olucak galiba. sizce neden olmuştur? aracın kablolarından kayışlarına kadar herşey yeni ve sorunsuzdu, aküye falan yada başka elektrikli bi yere gelip kısa devre yapmış olabilirmi?
dizellerde bu durum başına gelen var mı?
yıkatmalı mı motoru mazotla?

siz siz olun çok usul usul geçin sulardan.
Hepinizden uzak olsun birikintiler.
Güzel günler.

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
Ynt: sel oldu göle girdim, tekledim aman aman...
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2011, 02:59:49 »
servisime gittim, ustam baktı, bişeyciği yokmuş. yıkamaya bile gerek yokmuş. hava filtresine su girmedikçe sorun olmazmış. heralde kayışlardan oldu.
 fazla pinpirikliyim galiba:)

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2011, 08:16:10 »
servisime gittim, ustam baktı, bişeyciği yokmuş. yıkamaya bile gerek yokmuş. hava filtresine su girmedikçe sorun olmazmış. heralde kayışlardan oldu.
 fazla pinpirikliyim galiba:)

Mantıklı  ;)  Geçmiş olsun.
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2011, 10:24:13 »
dist. nem kapmıştır ondan yapar

Çevrimdışı omertek

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Eylül 2011, 10:54:30 »
dist. nem kapmıştır ondan yapar

Dizel  ;)
1993 RENO TOROS
2000 SEAT CORDOBA 1.6 SXE
1980 VW  MK1 GOLF LD

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #5 : 29 Eylül 2011, 13:06:17 »
Baskı balata ıslanmışmıdır? olabilirmi böyle bişey:))) aynı şey Unoda başıma gelmişti..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2011, 16:51:46 »
motoru yıkatma sakın, güneşli açık bir havada kaputu aç biraz kurusun.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2011, 22:01:20 »
evet araç dizel, hava filtresinden su girmedikçe gider diyolar.  onu bi ara tavana aldırsam dereden geçerim heralde:) şaka tabi:P

bişeyler tekledi gibi oldu ama sonra kuruyunca kendine geldi,
motor yıkama işine gelince sık sık yaptırdığım bişey değil zaten ama su ile yıkamaktan bahsetmiyorum, mazot ile yıkanıyor. yanmadığı için sorun değil temizli açısınıdan ise güvenli ve etkili. hem tozu uzaklaştırıyor. hem motorunuzda yağ su bişey kaçağı varsa farketmenizi kolaylaştırıyor. ayrıca tertemiz bir motor görünümü hoşunuza gider, sıfır araba gibi gelir:)

akü kabloları falan ıslanınca sorun olmaz mı yahu?  kısadevre falan filan?

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Eylül 2011, 22:15:15 »
hiç korkma kardeş golf bu gir dereye geç bişey olmaz yıkarsan da mazot kullanma motor yıkamak için ilaçlar var.mazot hortumlara iyi gelmez hortumların özelliğini bozup çatlamasına ve yıpranmasını sağlar.ayni sekilde kabloların izolasyonunu da bozar.hiç bişey bulamazsan cif le yıka bulaşık deterjanınla yıka.

Çevrimdışı mehmet yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 29 Eylül 2011, 22:16:07 »
ben nerdeyse her ay yıkıyorum hiç te problem yok.