Gönderen Konu: pompa değişicek yardım  (Okunma sayısı 7564 defa)

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
pompa değişicek yardım
« : 30 Eylül 2011, 17:28:04 »
benim pompanın değişmesi gerekiyor..üzerindeki standart pompa 110 barlık die biliorum..değiştirmişken sb veya 3 kasa pompası koyiyim diorum.3 kasaların 190 lık olması lazım.cy motorlar kaç bara kadar kaldırır, veya bahsettiğim pompaları taktığımız takdirde enjektörlerin değişmesi gerekirmi?
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2011, 17:37:19 Gönderen: musa »

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

• Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: pompa değişicek yardım
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2011, 20:35:27 »
3 kasalarda iki çeşit pompa var bildiğim kadarıyla birisi düz mantık bizim 1 ve 2 lerdekullandığımız diğeri ise kendine has enjektörü kumanda ederek iki kademeli püskürtme yapan bir model.

CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2011, 13:51:22 »
aman dostum pompacını ıyı sec. sonra benım gıbı basın agrır.
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2011, 12:21:47 »
3 kasalarda iki çeşit pompa var bildiğim kadarıyla birisi düz mantık bizim 1 ve 2 lerdekullandığımız diğeri ise kendine has enjektörü kumanda ederek iki kademeli püskürtme yapan bir model.

3 kasanın telli pompasını düşünüorum, yanlız motorun bunu kaldırıp kaldıramayacağını nsl anlarız,pompayla beraber pompacıya mı gitmek gerekior??

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2011, 12:28:03 »
bence pompa ile götür basınc degerlerini ölçüp öyle dene basınc püskürtme farkı olabilir
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2011, 13:47:04 »
fark muhakkak var da, değiştirmişken performansıda artıralım dedim yanlız fazla püskürtmeden piston kafaları erir diyenler oldu ???

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2011, 14:48:13 »
fark muhakkak var da, değiştirmişken performansıda artıralım dedim yanlız fazla püskürtmeden piston kafaları erir diyenler oldu ???

iste onu usta ile görüseceksin büyük ihtimal gömlek açtırıp 1.9 dizel piston kollu takalım diyecek yanma odasınının genişletecek

Yunus EMRE

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2011, 15:48:14 »
iste onu usta ile görüseceksin büyük ihtimal gömlek açtırıp 1.9 dizel piston kollu takalım diyecek yanma odasınının genişletecek
usta ile istişare yaptık, mevcut enjektörlerle yüksek pompa işeme yapar gibi mazot püskürtür dedi, enjektörleride 3 kasanın kileri takarız dedi
doğrumudur??

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2011, 15:58:29 »
doğrudur ama sadeec enjektör değişimi ile ne kadar güç alacaksın
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2011, 16:21:48 Gönderen: nizam »

Yunus EMRE

Çevrimdışı servet_volt

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2011, 21:31:39 »
pompa ve enjektorden yana cok basım agrıdıgı ıcın bu konu hakkında mastır yaptım dıyebılırım

sadece enjektor degısımı ıle baya guc alınabılıyor benım pompacım gerızekalıydı ılk enjetor taktı arabanın cekısı nede yakıtı duzeldı gıttım baska bı enjetor taktı araba oldu roket 3,vıteste patı koymaya basladı motorun sesı oldu v8 gıbı calısmaya aracta kat yok eksozdan bı ses cıkıyodu sesı duyup bakan donup bı daha bakıyodu ama kotu yanı araba 1 dk calssın dırek termostadı ve fanı acııyodu ve ayrıca taktıgı enjetorler acayıp şakırdıyodu sankı sıbop vuruyomus gıbı tek kotu yanı buydu bu yuzden gıttım tekrar dogru olan enjektorlerını taktırdım
Beş para etmeyen insanların, milyonluk tavırlarına hastayım.

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 09 Ekim 2011, 15:09:20 »
bilmiorum enjrktörlerle ne kadar güç alınabilir, ama ben pompa ile güç artışı sağlamak istiorum

Çevrimdışı keklikci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2011, 22:57:26 »
Selamlar golf1 ve 2lerin mazot pompa yapıları hemen hemen aynıdır. Aracınız turbosuz ise VW grubunun 1.9 turbosuz motorların mazot pompalarının iç aksamını kendi pompanızın gövdesine taktırarak sessiz çalışmasını ve güç artışını sağlamış olursunuz. Aracınız turbolu ise yine vw grubunun 1.9 turbolu motorun (ENJEKTÖRLERİ ÇİFT KADEME AYARLI OLMAYAN) pompasının iç aksamını kendi pompa gövdenize taktırarak kullanabilirsiniz. Bu işlem biraz masraflıdır fakat iyi sonuç alırsınız.

bende geçen sene hiç ellenmemiş 1988 model 1.6 turbo dizel passat station wagon vardı. motorunu pompasını ilk defa biz söktük komple her şeyi ile regtefiye oldu pompasına söylediğim uygulamayı yaptım ayarını da üst limitte tuttum. turbonun by pass ayarından basıncını 1.1e yükselttim sonuç müthişti kalkışlarda yeni model kuvvetli araçlara kafa tutuyorduk  intercooler olmamasına rağmen kilometre saati 200ü çok rahat geçiyordu  ;)

Çevrimdışı musa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2011, 14:30:29 »
Selamlar golf1 ve 2lerin mazot pompa yapıları hemen hemen aynıdır. Aracınız turbosuz ise VW grubunun 1.9 turbosuz motorların mazot pompalarının iç aksamını kendi pompanızın gövdesine taktırarak sessiz çalışmasını ve güç artışını sağlamış olursunuz. Aracınız turbolu ise yine vw grubunun 1.9 turbolu motorun (ENJEKTÖRLERİ ÇİFT KADEME AYARLI OLMAYAN) pompasının iç aksamını kendi pompa gövdenize taktırarak kullanabilirsiniz. Bu işlem biraz masraflıdır fakat iyi sonuç alırsınız.

bende geçen sene hiç ellenmemiş 1988 model 1.6 turbo dizel passat station wagon vardı. motorunu pompasını ilk defa biz söktük komple her şeyi ile regtefiye oldu pompasına söylediğim uygulamayı yaptım ayarını da üst limitte tuttum. turbonun by pass ayarından basıncını 1.1e yükselttim sonuç müthişti kalkışlarda yeni model kuvvetli araçlara kafa tutuyorduk  intercooler olmamasına rağmen kilometre saati 200ü çok rahat geçiyordu  ;)

kafam iicene karıştı, 1.9 pompa mı takmalıyım daha ii performans için yoksa dediğiniz uygulamayımı yapmalıyım? yoksa aynı şey midir?

Çevrimdışı taha_jetta80

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2011, 17:32:55 »
1,9 GTD pompası ile 155 bar enjektörlerini al tak..